Alain Berg l-a ales coechipier Pilotul Alexandru Cascatău, primele teste cu bolidul Norma M20FC al echipei BSRacing

  • Constănțeanul Alexandru Cascatău se află în fața primului sezon complet în arena prototipurilor.
  • Teste se vor desfășura pe circuitul Zolder, fostă gazdă a Marelui Premiu de Formula 1 al Belgiei.
  • Alex are la activ doar o singură cursă la bordul unui model Norma, cea de 24 de ore de la Zolder, din 2019.


Pauza a luat sfârșit pentru pilotul constănțean Alexandru Cascatău, care va reveni în acest weekend la bordul unei mașini de curse pentru a se pregăti de primul său sezon complet la bordul unui prototip. Alex va testa pentru prima dată Norma M20FC a echipei BSRacing chiar la Zolder, unde a reușit o clasare pe podium cu un model identic, anul trecut, în cursa de 24 de ore din Belcar, se arată într-un comunicat remis de agenția West Competition Racing Promotion.
Conform sursei citate, la mai bine de șase luni de când a luat ultima oară contactul cu un circuit de curse, Alex Cascatău se pregătește să revină în Belgia pentru prima zi de teste din 2020. Locul de desfășurare al testelor este circuitul Zolder, fostă gazdă a Marelui Premiu de Formula 1 al Belgiei, pe care Alex a mai rulat și în anii anteriori în Belcar, pe diverse mașini, de la BMW 320i E90 și până la Saker-ul RAPX.
 

„Cel mai rapid profesor de sport din Țările de Jos“

De această dată, însă, Alex va păși la bordul unui prototip deschis, Norma M20FC a echipei luxemburgheze BSRacing. Aparținând lui Alain Berg, un pilot cu multiple titluri naționale la activ atât pe circuit, cât și la viteză în coastă, formațiunea urcă în acest an la categoria CN a Supercar Challenge. Un campionat ce își serbează în 2020 cea de-a 20-a aniversare, Supercar Challenge este cea mai importantă serie de circuit din Olanda și printre cele mai cunoscute din întreaga Europă.
„Cunoscut și ca «Cel mai rapid profesor de sport din Țările de Jos», Berg a rulat în ultimii ani la bordul unui Radical SR3 în Supercar Challenge, terminând sezonul 2019 cu un podium pe celebrul circuit Spa-Francorchamps. În urma acestor rezultate pozitive, Berg a făcut trecerea la o Norma M20FC, prototipul cel mai popular în clasa CN a Supercar Challenge, și l-a ales coechipier pe Alex Cascatău“, se arată în comunicat.
 

Pas mare pentru Alex

Alex are la activ doar o singură cursă la bordul unui model Norma, cea de 24 de ore de la Zolder, din 2019, care s-a terminat cu un podium pentru pilotul constănțean. Alex a fost printre cei mai rapizi oameni de pe circuit și cel mai rapid membru al echipajului cu numărul 67 al T2 Racing. Acest rezultat, dublat de viteza etalată la începutul sezonului 2019, când Alex a reușit trei pole position-uri consecutive cu Saker-ul echipei VGL Racing, l-au ajutat pe constănțean să se remarce pe scena curselor din Belgia și nu numai.
Cu toate acestea, pasul este unul mare pentru Cascatău, campionul clasei A2 din Romanian Endurance Series fiind în fața primului sezon complet în arena prototipurilor, după mulți ani petrecuți fie în karting, fie în competiții de turisme.
 

Singura cursă în afara Olandei

Prima etapă a sezonului va avea loc în weekend-ul 7-9 august, chiar la Zolder, aceasta fiind și singura cursă care va avea loc în afara Olandei. Inițial, sezonul ar fi trebuit să debuteze în mai, la Magny Cours, în Franța, dar acea etapă, cât și testul de la Zandvoort, nu vor mai avea loc, astfel că celelalte patru manșe din 2020 vor fi organizate exclusiv în Olanda, la Assen și la Zandvoort.
Dacă în Belcar avem și curse de anduranță, Supercar Challenge a adoptat în ultimii ani un format tipic întrecerilor sprint cu două manșe de concurs în fiecare weekend de cursă, fiecare manșă cu o lungime de o oră + 1 tur. Cum mașina este împărțită de doi piloți, o trecere pe la boxe pentru schimbul de piloți este obligatorie.
 

Pregătiri în simulator

Alex va fi în acest weekend la primul contact cu echipa BSRacing și, deși mașina și circuitul nu îi sunt străine, procesul de aclimatizare cu noua sa mașină de concurs nu va fi ușor. Pentru a contracara efectele evidente ale unei pauze atât de lungi, Alex s-a concentrat în lunile petrecute în casă pe sim racing pentru a se menține în formă.
Reflexele și le-a antrenat atât în Racing League Romania, cea mai importantă ligă autohtonă de sim racing cu etape vizionate în direct de mii de oameni, cât și în campionatul virtual Belcar. Acolo, Alex a concurat cu o mașină similară ca și concepție cu Norma pe care o va întâlni în acest weekend, un Radical SR8, iar rezultatele din lumea virtuală au fost încurajatoare în fața unei concurențe cel puțin la fel de acerbe ca cea pe cu care va da piept în Supercar Challenge.


Vor să atace podiumul încă de la prima etapă

„Sunt nerăbdător să mă reîntorc într-o mașină de curse și să încep pregătirile pentru acest sezon 2020 mult întârziat. Deși m-am menținut activ pe cât posibil prin intermediul simulatoarelor, senzația din realitate nu poate fi înlocuită și sunt motivat să folosesc acomodarea rapidă de anul trecut, pentru a fi rapid din start în Norma M20 FC. Stilul de pilotaj al acestor prototipuri se pliază pe abilitățile mele de pilot și sper să avem o sesiune de teste din care putem învăța mult, pentru a fi pregătiți să atacăm podiumul încă de la prima cursă, la început de august”, a declarat Alex Cascatău.

Sursa foto: Facebook (Alex Cascatău)


Citește și:

Cel mai bun an Constănţeanul Alexandru Cascatău, primul pilot român clasat pe podium la cursa de 24 de ore de la Zolder (galerie foto + video)

Alexandru Cascatău, din Constanţa, primul pilot român care ia startul în cursa automobilistică de 24 de ore de la Zolder
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Debut de sezon Pilotul constănţean Alex Cascatău, dublă victorie în Campionatul Național de Anduranță

23 Apr 2021 2549

Cel mai bun an Constănţeanul Alexandru Cascatău, primul pilot român clasat pe podium la cursa de 24 de ore de la Zolder (galerie foto + video)

26 Nov 2019 3172

Alexandru Cascatău, din Constanţa, primul pilot român care ia startul în cursa automobilistică de 24 de ore de la Zolder

02 Aug 2018 2058