„Alături de Alin“ A fost scos la licitaţie şi tricoul lui Ianis Hagi. Mobilizare în sprijinul unui băieţel care luptă cu o boală nemiloasă


Viaţa lui Alin, un băieţel din comuna Castelu, judeţul Constanţa, şi a familiei sale este un chin de mai mulţi ani, de când copilaşul a fost diagnosticat cu tumoare cerebrală. De atunci, de la vârsta de patru ani, Alin, un mare iubitor al fotbalului, a trecut prin mai multe operaţii, luptând pentru viaţa sa. Mai multe persoane i-au sărit în ajutor, iar drama sa nu i-a lăsat insensibili nici pe cei din sport.
 
Povestea sa tristă a fost mediatizată, cerându-se sprijin. S-a creat şi o pagină pe Facebook, „Alături de Alin“, iar cazul băiatului, care e fan al lui Dinamo, a fost prezentat şi pe pagina „Peluza Sud Gheorghe Hagi“, a suporterilor FC Viitorul, unde a fost scos la licitaţie tricoul căpitanului fostei campioane a României, Ianis Hagi. „Nu contează echipa când în joc e o viaţă. Micuţul Alin suferă de tumoare malignă pe creier de la vârsta de 4 ani. Acum are 9 ani şi are nevoie de noi pentru a primi o nouă şansă la viaţă! Astăzi scoatem la licitaţie tricoul lui Ianis Hagi. Licitaţia va începe de la suma de 350 de lei şi se va încheia în data de 20.02.2019. Licitaţia va fi luată în considerare doar pe pagina Peluza Sud Gheorghe Hagi“, este mesajul postat pe pagina de Facebook „Peluza Sud Gheorghe Hagi“.
 
Alin mai poate fi ajutat şi trimiţând SMS la numărul 8828 cu textul ALIN sau se pot dona bani în conturile: EUR-RO21BTRLEURCRT0210258101, RON-RO71BTRLRONCRT0210258101, deschise la Banca Transilvania, pe numele Amariei Ciprian Marian.
 

Au intrat pe teren cu tricouri personalizate

 
Şi pe pagina de Facebook „Peluza Cătălin Hâldan“, oamenii s-au mobilizat în sprijinul lui Alin, iar în decembrie 2018, a fost scos la licitaţie tricoul replică de joc al lui Alireza Mousavi, de trei campion cu echipa de handbal a „câinilor“. De asemenea, echipa de fotbal Dinamo a ieşit pe teren purtând tricouri cu chipul băieţelului greu încercat de soartă şi cu mesajul „Alături de Alin“.
 

„Pentru noi, este un campion!”

 
Pe o altă pagină de Facebook, „27 Sport As“, a fost scos la licitaţie tricoul handbalistului Dan Andrei Savenco, căpitanul lui Dinamo. „27 Sport As este #AlaturiDeAlin, un puşti dinamovist, care suferă de o tumoare cerebrală. Acesta a intrat de trei ori în stop cardio respirator, chiar pe masa de operaţii şi încă are nevoie de tratamente costisitoare. Băieţelul a luptat şi a ţinut cu dinţii de viaţa lui, astfel, pentru noi este un CAMPION! În 2 luni de zile micuţul campion trebuie sa revină în Turcia pentru a urma un alt tratament costisitor deoarece, întors recent de la un control, veştile nu au fost deloc bune, tumoarea crescând de la 5,3 mm la 8,5 mm. Campaniei noastre se alătura campionul şi căpitanul echipei noastre de handbal, Andrei Savenco, care oferă tricoul său de joc, pe care l-a purtat în toate partidele importante, inclusiv in CL. Tricoul lui Andrei Savenco porneşte de la preţul de 500 lei, iar licitaţia se va desfăşura pe pagina noastră în secţiunea «comentarii» la această postare. Licitaţia este valabilă până vineri (15.02.2019), ora 00:00. Mulţumim!”, este mesajul din această lună de pe „27 Sport As“. Totodată, pe pagina „Fotografii din peluză“ se licitează, până pe 14 februarie a.c., pentru tricoul lui Sergiu Hanca.
 

Au aflat în Cipru diagnosticul nemilos

 
Părinţii lui Alin au aflat cu ce probleme se confruntă mezinul lor în 2013. Cu un an înainte, mama şi tata plecaseră la muncă în Cipru şi îi luaseră acolo şi pe cei doi băieţi ai lor. Întrucât Alin se simţea rău, părinţii l-au dus la doctor, efectuându-se mai multe analize medicale, care au relevat diagnosticul nemilos. Băieţelul fost operat în România. Nu s-a putut însă înlătura tot ţesutul bolnav de pe creier, dar, cu tratament, maladia a fost ţinută câţiva ani sub control. Se părea că lucrurile s-au îndreptat într-o direcţie bună, dar nu era aşa, un alt examen depistând metastaze la creierul mare. Lupta lui Alin continuă, iar băieţelul are şi pe mai departe nevoie de ajutor.
 

„Din păcate, venim cu veşti triste“

 
După un nou control medical efectuat în Turcia la începutul acestei luni, tatăl lui Alin a adus noutăţi în privinţa stării de sănătate a băieţelului. „Din păcate, venim cu veşti triste. Tumora a crescut din nou. Se joaca rău cu noi. De la 5,3 mm ajunge la 8,5 mm. Asta înseamnă că suntem obligaţi ca peste 2 luni să revenim în Turcia pentru controalele, analizele şi RMN-ul specific bolii. Dacă cumva a crescut şi 1 mm sunt obligaţi să îl opereze şi să încerce să o scoată sau măcar să taie din ea. Exact despre operaţie nu pot spune decât după ce îl deschide. Cât despre testicul şi hormonii lui îl lasă deocamdată aşa, pentru că sunt axaţi doar pe tumoră acum. Ei ne sugeraseră să rămânem acum încă două săptămâni internaţi aici, pentru a face nişte injecţii intravenoase, pentru a vedea dacă pot să o stopeze. Rămâneam, nu era problem, dar cu 55 € în portofel ce să facem? Aceste injecţii sunt mai puternice decât tratamentul lui de citostatice. Toţi cei trei doctori, neurochirurgul, oncologul şi cel de la radioterapie spun că trebuia să începem acest tratament acum, dar din păcate nu aveam banii necesari să rămânem. Aşa că continuăm în aceste 2 luni cu tratamentul vechi de un an şi ceva şi vedem ce se întâmplă. Acum sperăm că dacă ajungem şi peste 2 luni. Sunt puţine zile pentru a strânge în jur de 4000 € pentru a revenii aici şi Doamne fereşte să mai crească, întrucât ne trebuie bani şi de operaţie“, a postat pe Facebook tatăl puştiului.
 

„Să luptăm încă o dată din adâncul inimii pentru o inimă“

 
„E foarte greu, dar nu renunţăm niciodată. Lupta este o condiţie a vieţii. Viaţa încetează când se termină lupta. Aşa că Alin a jurat că nu va renunţa niciodată la luptă. Micuţul are nevoie de susţinere pentru a trece cu bine peste boala care îl face să lupte pentru viaţă de la o vârstă atât de fragedă. Am trecut deja prin prea multe ca să ne mai fie teamă de ceva, aşa că haideţi să luptăm încă o dată din adâncul inimii pentru o inimă şi împreună să îl ajutăm pe Alin să se facă bine”, se arată pe pagina „Alături de Alin“.

 
Sursa foto: Facebook (Peluza Sud Gheorghe Hagi)
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ianis Hagi i-a dedicat golul contra Columbiei surorii sale, Kira, de ziua ei de naștere

27 Mar 2024 515

Ianis Hagi și Florin Tănase, marcatorii României în amicalul contra Columbiei. Tricolorii, de la 0-3 la 2-3! (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 900

26 martie 2024, amical România - Columbia. La ce oră începe și ce televiziune îl transmite

26 Mar 2024 952

Fotbal România a remizat cu Irlanda de Nord în amicalul de la București

23 Mar 2024 811

Ce televiziune transmite meciul România - Irlanda de Nord, de vineri, 22 martie 2024

22 Mar 2024 1208

Echipa Under-16 de la Farul Constanța, calificată în semifinalele Cupei Elitelor. Victorie clară în sferturi (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 815

Gheorghe Hagi a vorbit despre fiul său, Ianis „Ce au scris unii în ziare au fost doar răutăți, prostii și minciuni“ (VIDEO)

06 Mar 2024 923

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 29 decembrie 2023

03 Jan 2024 948

Ce afaceri dețin în Constanța socrii lui Ianis Hagi

27 Dec 2023 12501

Ianis Hagi și Maria Popescu au pus bazele unei firme de comerț online. Unde este sediul

27 Dec 2023 1763

Gigi Becali a făcut spectacol la cununia civilă a lui Ianis Hagi și Elena Tănase (VIDEO)

26 Dec 2023 3316

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3115

Nouă fotbaliști formați în Academia Hagi au evoluat în campania de calificare la Euro 2024. „Suntem cea mai bună Academie din țară“

24 Nov 2023 1470

La cinci ani de la debutul sub tricolor, Ianis Hagi și-a îndeplinit visul cel mare. „Mergem la Euro, România!“

20 Nov 2023 975

România, la Euro 2024 Ianis Hagi - „Cred în destin. Suntem fericiți“. O nouă poveste de familie Iordănescu - Hagi!

19 Nov 2023 972