„Alerg pentru viață“. Cursă de 600 de kilometri! Militarul Laurențiu Cobzaru, start în temerarul său demers de a ajuta o polițistă (galerie foto)

  • Laurențiu Cobzaru este polițist militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan“.
  • Tânăra polițistă Elena Ramona Țoapă (20 de ani) se confruntă cu probleme serioase de sănătate.
  • În demesul său umanitar, Laurențiu Cobzaru va alerga pe parcursul a șase zile.

Cu prilejul Zilei Drapelului Național, celebrul militar din Galați Laurențiu Cobzaru, care își îndreaptă eforturile în direcția ajutorării semenilor aflați în nevoie, susține o nouă cauză umanitară.

Este vorba de cazul unei tinerei polițiste, Elena Ramona Țoapă (20 de ani), care se confruntă cu probleme serioase de sănătate, iar, în sprijinul ei, polițistul militar Laurențiu Cobzaru, de la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan“, ia parte, cu prilejul Zilei Drapelului Național, la o alergare de peste 600 de kilometri, 695 mai precis, între Galați și Satu Mare. Militarul a pornit deja în cursă, fiind preconizat să ajungă la destinație pe 26 iunie, când în România se sărbătorește Ziua Drapelului Național.
 

Străbate nouă județe

Demersul caporalului Laurențiu Cobzaru se intitulează „Alerg pentru viață! - 600 km pentru Ramona“și face parte din campania „Fii tu un erou - Sprijin, speranță, șansă la viață!“. Militarul gălățean va parcurge distanța în șase zile, străbătând nouă județe (Galați, Buzău, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Cluj, Maramureș și Satu Mare), astfel: ziua 1 - Galați - Buzău (144 km); ziua 2 - Buzău - Prejmer (137 km); ziua 3 - Prejmer - Bod - Hăghig - Baraolt - Ocland - Cristuru Secuiesc (130 km); ziua 4 - Sângiorgiu de Pădure - Miercurea Nirajului - Tg. Mureș - Răciu - Sărmășel-Gară - Geaca - Țaga (125 km); ziua 5 - Gherla - Dej - Prislop - Satulung - Mogoșești - Hideaga - Colțirea (140 km); ziua 6 - Pomi - Păulești (Culciu Mare) - Satu Mare (19 km).
 

Are nevoie de sânge și de sprijin financiar

„Țoapă Elena Ramona, o tânără polițistă de 20 de ani, la început de drum, abia ieșită de pe băncile Școlii de Poliție, a primit o veste cruntă. Fiind internată la Spitalul Universitar din București, a fost diagnosticată cu leucemie acută, pentru care are nevoie urgentă de sânge din grupa B3 pozitiv, însă sunt acceptate și alte grupe de sânge. Cei care doresc să doneze sânge o pot face în țară la Centrele Județene de Transfuzie, specificând că doriți să donați pentru Țoapă Elena Ramona. De asemenea, pe lângă transfuzia de sânge va avea nevoie și de ajutor material pentru tratamentele și intervențiile chirurgicale care vor urma. Donațiile pot fi făcute în contul Raiffeisen Bank: RO56RZBR0000060020615280, deschis pe numele Țoapă Elena Ramona“, este descris cazul tinerei polițiste pe pagina de Facebook a evenimentului la care ia parte militarul Laurențiu Cobzaru.
 

A alergat și în cinstea Zilei Naţionale a României

Fan înrăit al exerciţiului fizic şi al alergării, Laurenţiu Cobzaru este cunoscut pentru numeroasele sale curse în scop caritabil (atât singur, cât și alături de alți colegi). Militarul a participat la multe întreceri şi la Mamaia, şi în judeţul Constanţa. Laurenţiu Cobzaru nu a lipsit de la startul cursei Galaţi - Constanţa din 2017 (în cinstea Zilei Naţionale a României), al „Maratonului Nisipului“, al „Autism 24h Marea Neagră“, al „Black Sea 10K“, al Trichallenge sau al „Alerg pentru Unirea de la Marea Neagră“.


Citește și:

Camarad necuvântător întâlnit pe traseu De Ziua Eroilor, militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu și-au îndeplinit misiunea (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ultramaraton de la Galați la ZIUA de Constanța Povestea militarului Laurențiu Cobzaru. Dintr-o familie cu mulți frați, în alergare, pentru cauze umanitare (GALERIE FOTO + VIDEO)

16 Aug 2022 2643

De Ziua Marinei Române Militarul Laurențiu Cobzaru a încheiat la ZIUA de Constanța ultramaratonul Galați - Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Aug 2022 2000

De Ziua Marinei Române, militarul Laurențiu Cobzaru aleargă de la Galați la Constanța, punctul terminus fiind ZIUA de Constanța (GALERIE FOTO)

12 Aug 2022 1957

Prezență numeroasă la „Crosul Năvodariului“. Printre alergători s-a numărat și militarul gălățean Laurențiu Cobzaru (galerie foto)

28 Jul 2021 3393

Militar care a participat la alergări şi în judeţul Constanţa, laureat cu Trofeul „Omul Anului 2020“

24 May 2021 4214

Militarul Laurențiu Cobzaru, cursă umanitară de Ziua Armatei Române

25 Oct 2020 3841

#ConstanțaEsteBine „Aș alerga până la capătul universului, să știu că pot aduce înapoi remediul pentru fiecare boală“ (galerie foto)

23 Sep 2020 3939

#ConstanțaEsteBine - De Ziua Marinei, au alergat de la Baia la Constanța Cursă umanitară, pentru ajutorarea fetiței unui militar de pe Fregata „Regina Maria“ (galerie foto)

17 Aug 2020 3354

Cursă umanitară De Ziua Marinei Române, militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu și fostul polițist Ioan Chifu aleargă între Baia și Constanța

08 Aug 2020 4946

Laurențiu Cobzaru și Valentin Ganea au primit placheta de onoare a Asociației Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități

11 Jul 2020 3725

Alergarea în scop umanitar de 600 de kilometri Militarul Laurențiu Cobzaru, întâmpinat la Satu Mare la Monumentul Ostașului Român (galerie foto + video)

29 Jun 2020 4033

O tânără polițistă are nevoie de ajutor De Ziua Drapelului Național, militarul Laurențiu Cobzaru va alerga susținând o nouă o cauză umanitară

06 Jun 2020 5427

Camarad necuvântător întâlnit pe traseu De Ziua Eroilor, militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu și-au îndeplinit misiunea (galerie foto)

30 May 2020 5269

De Ziua Eroilor, militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu vor alerga pentru o nouă cauză umanitară

28 May 2020 5121

La ultramaratonul Autism 24h „Marea Neagră“ participă și militarii Laurențiu Cobzaru și Costel Mazâlu

01 May 2020 4465