Sport

Alesia Tămaş şi Luiza Biliuţă Două gâgâlici de numai trei ani au făcut deliciul publicului la Cupa Satori la Ashihara Karate (galerie foto)

100 de sportivi şi sportive, de la patru cluburi din ţară, au participat, la Constanţa, la o nouă ediţie a Cupei Satori la Ashihara Karate, întrecere organizată de CS Gethika Team Constanţa
 
Din cauza condiţiilor meteo existente la data competiţiei, unele cluburi nu au reuşit să ajungă pe litoral, concurând reprezentanţii Gethika Tema Constanţa, AK Piteşti - Ştefan Dojo, Tai Sabaki Olteniţa şi Impression Bucureşti.
 
„Vremea nu a fost de partea noastră, afară înregistrându-se temperaturi cu minus, însă competiţia a avut parte de toată căldura pe care o puteau transmite cei implicaţi. Concursul s-a desfăşurat pe două suprafeţe / tatami, sportivii având doua probe de executat - kata individual şi kata sincron - echipe. La cei mici am introdus, pentru prima oară, proba kihon, la care au avut de prezentat trei elemente tehnice la alegere, din ceea ce au învăţat în dojo. Arbitrii delegaţi să decidă nivelul fiecărei execuţii au fost sportivi consacraţi, cu experienţă competiţională - Robert Drăgănoiu, Ştefan Macsiniuc, Valentin Badea - grupa de avansaţi şi Alexandru Lungu, Gani Adin şi senpai Daniel Prasovici - la grupele de începători. Le mulţumesc tuturor pentru implicare şi pentru obiectivitatea de care au dat dovadă“, a declarat Nicu Vasiliu, antrenorul de la Gethika Team Constanţa.

 
Marian Valentin Badea, câştigător la „master“

 
De asemenea, a fost introdusă o noua probă, „master“, unde toţi câştigătorii categoriilor de avansaţi, peste 12 ani, s-au calificat şi au concurat pentru trofeul competiţiei, „The best of the best“. Câştigător a fost Marian Valentin Badea, din Mereni. Au mai concurat, calificându-se la aceasta probă, Eduard Drăgănoiu, Sebastian Cârciumaru, Adelina Bejan, Georgiana Mihai şi Adin Gani. De remarcat retragerea din finala master a lui Robert Drăgănoiu, „un gest demn de un sportiv. «Sensei, ar trebui să echilibrăm şansele tuturor şi este mai corect ca eu să mă retrag», a spus Robert. În urma acestui moment, l-am delegat pe Robert ca arbitru al probei“, arată Nicu Vasiliu.
 

Robert Drăgănoiu, sportivul anului 2017

 
La începutul concursului, au fost acordate şi trei distincţii: sportivul anului 2017 - Robert Drăgănoiu, instructorul anului 2017 - Daniel Prasovici, Alexandru Lungu. Antrenorul de la Gethika Team Constanţa a spus că partea cea mai dificilă a concursului a fost să le ia tracul celor mici, care au participat pentru prima oară la o competiţie sportivă. „Trebuie să recunosc, a fost o idee minunată de a-i implica. Publicul a apreciat strădaniile copiilor. Unul dintre momentele frumoase a fost creat de naturaleţea celor două fete, Alesia Tămaş şi Luiza Biliuţă (n.r. de la Gethika Team), ambele de doar trei anişori, care au făcut deliciul publicului. Bineînţeles că au primit din partea lui sensei câte o medalie frumoasă, pentru că ne-au arătat că au învăţat în dojo“, a punctat Nicu Vasiliu. Cele două fetiţe au fost premiate de sensei Răzvan Popa, de la Bucureşti.
 

Surpriză plăcută

 
Antrenorul Gethika Team a acordat o notă bună competiţiei. A subliniat că, deşi tineri, arbitrii şi-au făcut treaba foarte bine. Nicu Vasiliu a avut o surpriză plăcută din partea colegilor de la Bucureşti Răzvan Popa şi Adrian Vlăsceanu (sportivi buni, ambii cu centură neagră în Ashihara Karate şi cu rezultate deosebite în competiţiile interne şi internaţionale), sosiţi să ia pulsul competiţiei de la Constanţa în calitate de…jurnalişti. „Mulţumim pentru articolul obiectiv şi vă aşteptăm şi la următoarele ediţii“, a precizat antrenorul.
 

„Urmaţi-vă visul, în scurt timp va deveni realitate!“

 
Nicu Vasiliu a remarcat şi evoluţiile sportivilor de la AK Piteşti - Ştefan Dojo (senpai, Ştefan Ghiţulescu). „Copii, sunteţi pe drumul cel bun. Păstraţi-vă calea şi nu vă abateţi de la ea! Felicitări pentru ceea ce ne-aţi arătat şi cu siguranţă vom mai auzi de rezultate frumoase din partea voastră“, a spus Nicu Vasiliu.
 
Tehnicianul a evidenţiat şi înţelegerea, implicarea şi susţinerea părinţilor sportivilor. „Drumul spre performanţă este dificil. De multe ori, avem tendinţa de a renunţa. Însă, cu sprijinul dumneavoastră, vă asigur că putem reuşi. Copii, urmaţi-vă visul, în scurt timp va deveni realitate!“, a fost mesajul lui Nicu Vasiliu.
 

Urmează două competiţii majore                             

 
Pentru Gethika Tema Constanţa urmează două competiţii majore, Openul de Ashihara de la Bucureşti, din 13 - 14 aprilie, şi Campionatele Naţionale de kata şi kumite Ashihara de la Braşov, din 10 - 12 mai. Pe 2 iunie, clubul constănţean va organiza cea de-a opta ediţie a întrecerii „Ashihara Gethika Trophy“, iar o zi mai târziu Cupa „Tomis“ (ediţia a treia) la Brazilian Jiu Jitsu, fiind aşteptaţi toţi cei pasionaţi de artele marţiale.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gethika Team Constanţa, şapte medalii la Naţionale Iuxel Adin Gani - „cel mai bun spirit“, Robert Drăgănoiu - cel mai bun luptător (galerie foto)

07 Nov 2019 2063

„Toţi sunteţi campioni!“ Eduard Drăgănoiu şi Mihai Stan, câştigători ai trofeului „Satori Spirit“ la „Cupa Satori“ de la Constanţa (galerie foto)

21 Mar 2019 1630

Adin Gani, de la Gethika Team Constanţa, victorie de senzaţie! L-a învins pe celebrul Ruslan Shogenov şi a ieşit campion mondial la Ashihara Karate (galerie foto + video)

21 Nov 2018 2342

Luptătorii de la Gethika Team Constanţa, 15 medalii la Campionatul Naţional de Ashihara Karate (galerie foto)

15 May 2018 2042

Gani Adin, declarat cel mai bun luptător Gethika Team Constanţa, locul trei pe echipe la Ashihara Karate Open România (galerie foto)

18 Apr 2018 1745

„Bravo, băieţi! Se vede că aveţi sânge de campioni!“ Luptătorii de la Gethika Team Constanţa, antrenament la bustul gol, în zăpadă (galerie foto)

14 Feb 2018 2653

Încă un titlu de campion al României pentru Robert Drăgănoiu „Unul dintre cei mai buni din generația sa la Ashihara Karate“ (galerie foto)

28 Oct 2017 2449

Campioni mondiali de karate vor fi prezenţi la Cupa „Ashihara Gethika“, de la Constanţa

21 Jun 2017 2855

Premiu special pentru Darius Cochină Luptătorii de la Gethika Team Constanţa, pe podium şi la Cupa Ovidiu (galerie foto)

20 May 2017 2467

Robert Cîmpean, arbitru judecător Luptătorii de la Gethika Team Constanţa, medaliaţi la Cupa Euro-Asia de la Budapesta (galerie foto)

03 May 2017 2556

Demonstraţie a sportivilor de la Gethika Team la sărbătoarea Şcolii Gimnaziale „Nichita Stănescu“ din Mereni

06 Apr 2017 1759

Gethika Team Constanţa, zeci de medalii la Cupa Shin-Dojo Adin Iuxel Gani s-a clasat pe doi în piramida Superfight (galerie foto)

14 Mar 2017 3701

Luptători juniori de la Gethika Team Constanţa, pe podium la Cupa Shingitai (galerie foto)

07 Mar 2017 2397

Robert Drăgănoiu, două medalii de aur. Gethika Team a dat lovitura Finală la Mondiale între doi sportivi din Mereni! (galerie foto)

15 Nov 2016 4062

Trofeu şi pentru Eliana Neagu Sebastian Luca, desemnat cel mai bun luptător la „Ashihara Gethika Cup” (galerie foto)

09 Jul 2016 1791