Alexandru Măţan, de la FC Viitorul, gol din foarfecă în Cupa României „Când suntem noi, nimeni nu ne poate sta în cale!“

Folosit titular în meciul pe care FC Viitorul l-a jucat în deplasare cu Poli Iaşi, în optimile Cupei României, tânărul de 19 ani Alexandru Măţan şi-a trecut numele pe lista marcatorilor în timpul regulamentar de joc. A fost o reuşită spectaculoasă, din foarfecă!
 
FC Viitorul s-a impus la penalty-uri, după 2-2 la capătul prelungirilor. Acelaşi scor s-a înregistrat şi după 90 de minute de joc, pentru echipa de pe litoral, care a avut 2-0 la pauză, punctând Ianis Hagi (15 - din penalty) şi Măţan (39). Acesta din urmă a fost pe fază după ce portarul advers a respins în faţă la un şut puternic al lui Ciobanu, Măţan a punctat din foarfecă de la 6 metri şi a ridicat scorul. O reuşită spectaculoasă, care îi poate oferi şi mai multă încredere în perioada următoare, când Alex şi-a propus noi obiective. „Nu pot să spun că mă caracterizează asemenea execuţii, ele sunt mai mult ale lui Drăguş, dar aşa a fost, aşa am gândit faza şi mă bucur că mi-a ieşit“, a spus Măţan.

„Un atacant trebuie să marcheze“

FC Viitorul a încheiat perfect, cu două victorii, deplasarea din Moldova şi se gândeşte acum la meciul următor, cu Dunărea Călăraşi, în deplasare, în Liga 1, programat duminică, 4 noiembrie, de la ora 16.00. „Din această deplasare am luat trei puncte extrem de importante la Botoşani, în campionat, iar apoi am câştigat şi la Iaşi, în Cupa României. Ne-am impus la penalty-uri, dar tot victorie e şi aceasta. Eu am revenit cu gol după o perioadă în care m-am confruntat cu ceva probleme medicale. Un atacant trebuie să marcheze. Prin asta ne facem noi treaba. În continuare, sper să reuşim cât mai multe victorii, iar eu să înscriu de cât mai multe ori. Echipa e pe un drum ascendent şi sperăm să o ţinem tot aşa. Faţă de anul trecut, eu zic că stăm mult mai bine acum şi trebuie să ne luptăm pentru primele poziţii. La Călăraşi, trebuie să luăm cele trei puncte, fără doar şi poate. Dunărea e o echipă arţăgoasă şi trebuie să ne facem jocul obişnuit. Când suntem noi, nimeni nu ne poate sta în cale! Urmează apoi partida de la Ovidiu în compania Concordiei Chiajna, o echipă dificilă“, a precizat Alexandru Măţan. 

La Ploieşti, de la agonie la extaz

La 19 ani, extrema Viitorului este deja un jucător apreciat în fotbalul românesc, fiind un obişnuit al loturilor naţionale de juniori şi tineret. A contribuit şi la calificarea reprezentativei Under-21 la turneul final al Campionatului European de anul viitor, tricolorii obţinând calificarea matematică într-un meci jucat la Ploieşti, tot acolo unde reprezentativa Under-19 a ratat incredibil prezenţa la Euro, în meciul cu Ucraina, ultimul de la Turul de Elită. România avea nevoie atunci de un punct, dar a scăpat victoria printre degete. A pierdut cu 1-2, primind golurile în minutele 84 şi 90+2, după ce a condus cu 1-0! „Chiar vorbeam cu băieţii, pe acelaşi teren pe care am trăit cea mai mare dezamăgire a carierei de fotbalist, acum am realizat-o pe cea mai importantă, calificarea la Euro cu tineretul. Este o onoare pentru mine că am făcut parte din acest grup şi sper să fiu inclus şi în lotul pentru Euro“, a spus Măţan.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi) 
 
Citeşte şi:
 
FC Viitorul, în sferturile Cupei României Ianis Hagi şi marea sa iubire pentru fotbal. Cum se bucură la golurile marcate (galerie foto + video)​

Meciul Poli Iași - FC Viitorul, din Cupa României, decis la penalty-uri, după ce oaspeții au condus cu 2-0 la pauză și au avut apoi un om în plus
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost fotbalist la FC Viitorul Alexandru Mățan se căsătorește. Și-a cerut iubita de soție în Seychelles, într-un decor de vis! (GALERIE FOTO)

31 Dec 2021 5762

Andrei Ciobanu, de la FC Viitorul, cel mai bun tricolor la Euro. Ce adversar l-a impresionat

07 Apr 2021 3403

Radu Boboc, de la FC Viitorul, evoluţii de vârf la Euro „A fost o emoţie unică! Am arătat că avem o generaţie foarte bună”

05 Apr 2021 3090

România a învins Ungaria la Euro. Alexandru Măţan, fost la FC Viitorul, a marcat un gol

27 Mar 2021 3609

Alexandru Măţan, de la FC Viitorul în SUA, la Columbus Crew „E un pas înainte pentru mine”

12 Mar 2021 3398

Alexandru Mățan schimbă continentul. Mijlocașul Viitorului a semnat cu Columbus Crew

08 Mar 2021 2817

Alex Măţan e principalul pasator decisiv al FC Viitorul „Fanii să aibă încredere în noi, că nu îi vom dezamăgi”

24 Dec 2020 3265

FC Viitorul a pierdut meciul cu Gaz Metan Mediaş

19 Dec 2020 3686

FC Viitorul Alex Mățan - „La Euro, va fi un test de maturitate pentru noi”

12 Dec 2020 3028

Naționala de tineret a României, grupă dificilă la Campionatul European din 2021

10 Dec 2020 2701

Sâmbătă, e Academica Clinceni - FC Viitorul Echipa de pe litoral caută al optulea meci la rând fără eșec în Liga 1

21 Nov 2020 2756

România, din nou la Euro Alexandru Mățan - „Meciul așteptat de toată țara. Am fost cu sufletul la gură”

21 Nov 2020 2868

Editorial Scenariu repetat. Fotbaliști de la FC Viitorul, actori și în filmul „România la Euro” II

19 Nov 2020 3631

Romario Benzar, de la FC Viitorul, 200 de meciuri în prima ligă din România

23 Oct 2020 3614

FC Viitorul. Ruben de la Barrera - ”Suntem o familie” Alexandru Mățan, inclus în echipa etapei în Liga 1

21 Oct 2020 3788