Alexi Pitu, de la Farul Constanţa, desemnat cel mai bun jucător de pe teren în succesul cu Rapid Bucureşti (GALERIE FOTO)


 
  • Farul Constanţa a învins Rapid Bucureşti la Ovidiu, în etapa a 18-a a campionatului.
  • Alexi Pitu a fost titular şi a jucat până în minutul 70, când a fost schimbat de Constantin Grameni.
  • Gică Hagi, managerul tehnic al Farului, s-a declarat fericit după acest succes, remarcând maniera în care au jucat „marinarii“.
 
În etapa a 18-a a Ligii 1, Farul Cosntanţa a dispus pe teren propriu de Rapid Bucureşti, scor 2-0, „marinarii“ administrându-le giuleştenilor prima înfrângere în deplasare în acest sezon al campionatului.
 
Până la meciul cu Farul, Rapid jucase opt partide pe teren străin, înregistrând patru victorii şi patru egaluri, golaveraj 15-9. În victoria de sâmbătă, de la Ovidiu, tânărul om de atac al Farului Alexi Pitu (19 ani) a fost desemnat cel mai bun jucător de pe teren, el pasând decisiv la ambele goluri ale „marinarilor“. „Aceeași partitură a Farului i-a adus și golul doi în min. 59, când Pitu, excelent în acest meci, i-a pasat în careu lui Ciobanu, care nu l-a iertat pe Moldovan: 2-0“, se arată pe site-ul oficial al Farului. Alexi a fost titular şi a jucat până în minutul 70, când a fost schimbat de Constantin Grameni, şi el în vârstă de 19 ani. 

După pasele de gol, să vină şi golul!

„E prima dată când reuşesc două pase de gol la echipa mare, în campionat. Am exersat şi la antrenamente loviturile de colţ şi suntem fericiţi că ne-a reuşit. Am făcut cu toţii un meci bun, contra unei echipe bune, ne-am impus stilul de joc şi sperăm să fie la fel şi în meciurile următoare. Sperăm să obţinem câ mai multe puncte în următoarele trei meciuri, astfel încât să ne clasăm cât mai sus şi să ne calificăm în play-off. Aştept şi să înscriu în premieră în Liga 1“, a declarat Alexi Pitu.  
 
„Am făcut un meci super“
 
Gică Hagi, managerul tehnic al Farului, s-a declarat fericit după succesul cu Rapid, remarcând maniera în care au jucat „marinarii“. „Am întâlnit o echipă bună, care nu cred că a fost pusă până acum în dificultate precum în meciul cu noi. Sunt fericit, a fost un joc reuşit al nostru, din toate punctele de vedere, din minutul 1 până în minutul 90, atât ofensiv, cât şi defensiv. A fost o presiune continuă, şi când am avut noi mingea, şi când nu. Cred că am depăşit Rapidul la ritmul jocului. Am fost mult mai rapizi în gândire, mişcare şi în tehnnică. Iar când a fost nevoie de intensitate, am stat destul de bine şi la acest capitol. A fost un joc complet, foarte bun. Am făcut un meci super. Mă bucur pentru băieţi. Am analizat bine adversarul, am vorbit mult şi am pus lucrurile la punct. Am jucat foarte bine în ultimii 30 de metri, am penetrat şi am adus de multe ori mingea în careu. Am făcut ce trebuia şi vrem să mergem pe aceeaşi linie în continuare“, a declarat „Regele“.
 
„Să ne bucurăm de fotbal împreună!“
  

Hagi a reafirmat că planul său este de a clădi o echipă competitivă, pentru constănţeni şi dobrogeni. „Suntem într-un proces de a construi o echipă competitivă, de a ne dezvolta. Nu e doar echipa de seniori, avem şi Academia, unde suntem pe primul loc la toate categoriile, avem baza sportivă. Avem de terminat clădiri, e mult de muncă în multe segmente. Muncim mult, producem. Nu mai avem acum 200 de copii, ci 600. Uşor-uşor, trebuie să vină şi stadionul nou, pe care îl aşteptăm cu nerăbdare. Am înţeles că Primăria a dat undă verde pentru demolare şi a fost de acord cu toate. Rămâne să vină şi de la Bucureşti aprobarea, iar, în maximum doi ani, stadionul să fie ridicat. Vrem să avem o echipă frumoasă pentru mult timp de acum încolo. Cu mine, fără mine, cine-o fi, dar ideea mea e să construiesc o echipă competitivă pentru constănţeni şi pentru dobrogeni. Să ne bucurăm de fotbal împreună!“, a mai spus managerul tehnic al Farului.   
 
PRECIZĂRI:

 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Farul Constanţa

 
Citeşte şi:
 
Farul Constanţa, victorie importantă cu Rapid Bucureşti, echipă care nu pierduse în deplasare în acest sezon

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gabriel Zahiu, mesaj emoționant - „Departe de casă, dar cu gândul tot la Farul! Forza Farul! Farul campioană!“ (GALERIE FOTO)

20 May 2023 5850

În premieră la Naționala mare Alexi Pitu, pe lista preliminară pentru meciurile României cu Andorra și Belarus

03 Mar 2023 1571

La un an de la accidentarea gravă suferită, Ianis Hagi a revenit pe teren la Glasgow Rangers. Alexi Pitu, debut la Bordeaux

29 Jan 2023 1397

Farul Constanța și Bordeaux au semnat transferul lui Alexi Pitu la formația franceză (VIDEO)

26 Jan 2023 1912

Farul Constanța Alexi Pitu a plecat în Franța, pentru a semna cu Bordeaux. „Sunt foarte fericit“

25 Jan 2023 1623

Alexi Pitu, coleg cu Ianis Hagi la Glasgow Rangers? Ce a spus fotbalistul Farului despre un posibil transfer la echipa din Scoția (GALERIE FOTO)

16 Jan 2023 2724

Farul Constanța, victorie categorică în amicalul cu FC Argeș (GALERIE FOTO + VIDEO)

10 Jan 2023 2671

Cât costă biletele de intrare la meciul Farul Constanța - CFR Cluj. Primele două clasate se duelează la Ovidiu

10 Jan 2023 2247

Farul Constanța Constantin Grameni - „Să fii pe primul loc și să te poți bate la titlu e cel mai frumos sentiment“

10 Jan 2023 2393

Fotbaliștii de la Farul Constanța s-au reunit și au efectuat vizita medicală (VIDEO)

04 Jan 2023 1737

Farul Constanța și cifrele care i-au dus pe „marinari“ în fruntea Superligii. De la David Kiki la Denis Alibec, evoluții de top

23 Dec 2022 1955

FC Hermannstadt - Farul, meciul inaugural pe noul stadion din Sibiu. „Marinarii“ au 13 meciuri la rând fără înfrângere (GALERIE FOTO)

09 Dec 2022 3645

FC Hermannstadt - Farul Constanța Dina Grameni - „În tur, n-am reușit să înscriem, sperăm să o facem acum“

08 Dec 2022 2573

Emoționant! Dina Grameni i-a dedicat golul cu FC Botoșani bunicului său, fostul primar de la Mihai Viteazu „Sunt sigur că, de Sus, mă veghează și îmi dă putere“ (GALERIE FOTO)

07 Dec 2022 10619

LIVE TEXT. Proiectul „Învățăm să fim campioni“ Farul Constanța, întâlnire cu elevii de la Liceul Teoretic „George Călinescu” (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Dec 2022 1891