Alin Artimon a negat că ar fi avut vreun conflict cu foştii conducători ai clubului Cine pe cine vânează la FC Farul?

10_farul.jpgTehnicianul a spus că nu şi-a depăşit atribuţiile în relaţia cu staff-ul executiv, astfel că nu a avut divergenţe cu şefii sau cu altcineva de la echipă

Antrenorul principal al FC Farul, Alin Artimon, a infirmat existenţa unei stări conflictuale între el şi foştii conducători ai clubului Marcel Lică (preşedinte) şi Cristian Munteanu (vicepreşedinte), care ar fi dus la plecarea celor doi din club. Lică şi „Babicu" au lăsat să se înţeleagă că au părăsit echipa pentru că patronul Giani Nedelcu nu a dat curs cererii de renunţare a lui Artimon.

Antrenorul Farului a explicat cum s-a ajuns la rămânerea sa la echipă, deşi, după înfrângerea cu Unirea Slobozia, era hotărât să plece. Astfel, potrivit contractului său, Artimon nu poate părăsi de unul singur clubul, după cum nici Farul nu-l poate da afară decât dacă una dintre părţi plăteşte o sumă foarte mare (50.000 de euro). Există o singură cale de întrerupere a înţelegerii, acordul ambelor părţi. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, Farul nefiind de acord, tehnicianul a trebuit să rămână. „După joc, am spus că nu am obţinut rezultate, în consecinţă mă retrag. Dar trebuia să am OK-ul preşedintelui şi al finanţatorului. Dacă nu aveam acordul, mai exista varianta să vin să mimez antrenamentul, dar aşa ceva nu era corect faţă de jucători şi faţă de profesie. Mi s-a transmis simplu că trebuie să-mi continuu contractul şi cu asta am încheiat discuţiile. Când am vrut să plec, am ales eu, când domnii Lică şi Munteanu au plecat, au ales ei să plece.

farul_2_decebal_gheara.jpgNu i-a obligat nimeni, nu a ales nimeni între dumnealor şi mine. Dar cred că nu eu trebuie să dau aceste explicaţii. Nu am avut nici cea mai mică divergenţă cu cei doi sau cu Marian Diaconescu şi Ion Barbu. Cu Marian Diaconescu am avut o relaţie impecabilă. E un om pe mâna mea, ca să zic aşa. Când e alb, spune că e alb, când e negru, spune că e negru, nu gri. Cu Barbu la fel, nu am avut nici cel mai mic conflict, relaţia noastră fiind bazată pe respect profesional. În același mod a decurs colaborarea cu Lică şi Munteanu. Nu a apărut nicio divergenţă, pentru că aveam parcele diferite, iar eu nu mi-am depăşit niciodată atribuţiile. De când am venit la acest club, nu m-am certat cu nimeni, nici măcar cu bucătăreasa sau cu cel care tunde iarba. Din punctul meu de vedere, nu au existat niciodată două tabere, iar în toată ecuaţia, în această partidă, eu am fost vânatul, nu vânătorul", a arătat Artimon.

farul_1_artimon.jpgPrincipalul echipei constănţene a declarat că agitaţia care a marcat clubul în această săptămână nu a atins, din fericire, şi vestiarul. „Acolo, lucrurile sunt în regulă. Am încercat să-i ţin departe pe băieţi de aceste convulsii. Programul a decurs normal. Problema e la joc, când luăm sau dăm gol, nu ştim să gestionăm situaţia. Îmi reproşez că din punct de vedere psihologic nu am reuşit să rezolv această problemă. Sunt însă încrezător că putem obţine cât mai multe puncte din cele două meciuri rămase din tur, prin care ne putem face iarna puţin mai liniştită, pentru că liniştită nu are cum să fie", a spus Artimon.

Meci încins la Brăila

FC Farul susţine penultima partidă din acest an (cea din etapa a 13-a a Ligii a 2-a) sâmbătă, în deplasare, cu CF Brăila, de la ora 13.00 (în direct la Dolce Sport 2). Constănţenii îi au indisponibili pentru această confruntare pe Băjan şi Săceanu, suspendaţi după cartonaşele roşii primite în disputa cu Unirea Slobozia. De asemenea, Curcă şi Berti Nicola sunt incerţi, din pricina unor probleme medicale. George e răcit, iar tânărul Nicola se confruntă cu probleme sciatice. Alţi doi fotbalişti, Valentin Sandu şi Ghenciu, fac parte din lot, după ce nu au fost opriţi în primii 18 la meciul cu Slobozia. „Brăila este o echipă puternică pe teren propriu, unde înscrie mult. Îşi doreşte victoria pentru a păstra contactul cu plutonul fruntaş, dar şi noi vrem trei puncte, pentru a părăsi cât mai repede ultimul loc. Va fi un meci încins", a declarat antrenorul principal al FC Farul, Alin Artimon. „Credem că putem obţine victoria la Brăila, altfel nu am mai merge la meci. Încercăm să obţinem cât mai multe puncte din cele două partide care au mai rămas până la finele returului, iar din iarnă sperăm că va fi mai bine", a spus şi secundul lui Artimon, Decebal Gheară.

E obişnuit cu injuriile


În vârstă de 34 de ani, Gheară, fostul fundaş de fier al Farului, ar putea conduce echipa de pe banca tehnică la confruntarea cu CF Brăila în condiţiile în care Alin Artimon va fi în continuare suspendat. „Va fi un mic - mare debut pentru mine. Sunt la început în antrenorat, am furat meserie de la Alin Artimon şi de la Ion Barbu. A început să-mi placă. Sper să nu fiu contestat de public, care poate fi supărat că a plecat Barbu, dar, dacă va fi aşa, nu-i problemă. Sunt obişnuit cu injuriile, doar am jucat fotbal. În acest moment, vestiarul se comportă bine. Jucătorii au poftă de antrenament. Nu ştiu dacă i-a afectat prea mult ce s-a întâmplat în ultimele zile la club. Nici nu ar trebui să-i intereseze, ci să-şi vadă de pregătire şi de joc", a spus Gheară. Alin Artimon aştepta ca aseară să se judece recursul său la suspendarea de nouă etape primită după meciul cu Dunărea Galaţi. „Am trimis DVD-ul cu înregistrarea partidei şi declaraţii înregistrate la Notariat, aşa cum mi s-a cerut. Sper să mi se reducă pedeapsa. Ar cam trebui să fiu pe bancă sâmbătă", a punctat tehnicianul.


Pedeapsă pentru Săceanu

Mijlocaşul Robert Săceanu va fi pedepsit de club pentru cartonaşul roşu încasat etapa trecută, arbitrul trimiţându-l mai devreme la vestiare pentru că a scuipat. Alin Artimon a spus că jucătorul va suporta consecinţele gestului său, felul pedepsei urmând a fi hotărât după ce se va vedea câte etape de suspendare va primi Săceanu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședința CLM Constanța Aprobarea PUZ-ului pentru teritoriul delimitat de bd. Alexandru Lăpuşneanu, str. Farului și str. Salcâmilor. pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Apr 2024 397

Ședință CLM Constanța Prelungirea valabilităţii planului urbanistic de detaliu, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

24 Apr 2024 346

Noi proiecte incluse pe ordinea de zi a ședinței Consiliul Local! Printre acestea, stabilirea preţului energiei termice și subvenția acordată populației după data de 1 aprilie 2024

24 Apr 2024 282

Cum să te relaxezi și să-ți încarci bateriile online după o zi lungă la muncă

24 Apr 2024 279

Aplicațiile Temu și Shein - metoda prin care păcălesc utilizatorii. ANPC atenționează

23 Apr 2024 696

Ședință CLM Constanța Mai multe terenuri din Constanța, în atenția consilierilor (DOCUMENT)

23 Apr 2024 417

Ședință CLM Constanța Situația unor terenuri din municipiul Constanța, în atenția consilierilor locali. Unde sunt situate(DOCUMENT)

23 Apr 2024 394

Ședință CLM Constanța Organizarea şi funcţionarea aparatului de specialitate al primarului municipiului Constanţa, în atenția consilierilor locali (DOCUMENT)

23 Apr 2024 375

Ședință CL Consilierii locali analizează casarea și valorificarea unor mijloace fixe ce aparțin municipiului Constanța (DOCUMENT)

22 Apr 2024 463

Ședință Consiliu Local Constanța Proiect de hotărâre privind aprobarea sistării stării de indiviziune cu sultă asupra unui imobil teren de pe strada Avram Iancu (DOCUMENT)

22 Apr 2024 453

Ședință CL Chițac cere revocarea dreptului de administrare al Administrației Fondului Imobiliar SRL asupra pistei de roleri și skateri din Parcul Tăbăcărie (DOCUMENT)

22 Apr 2024 495

Un imobil din zona Complex Perla din Mamaia va trece în domeniul public al municipiului Constanța? Consilierii locali decid în ședința de CL (DOCUMENT)

22 Apr 2024 499

Consiliul Local Constanța votează PUZ-ul pentru construirea parcării supraetajate de la Casa de Cultură (DOCUMENT)

22 Apr 2024 698

Ședință CLM Constanța Protocol pentru organizarea Festivalului Naţional de Muzică Uşoară „Mamaia” şi a Festivalului Naţional al Cantecului şi Dansului Popular „Mamaia”

22 Apr 2024 349

În atenția consilierilor locali Două locuințe sociale vor fi repartizate către cinci persoane. Unde sunt situate (DOCUMENT)

22 Apr 2024 404