„Am adus medalii României, dar m-au forţat să demisionez" Cum a fost „decapitat" un constănţean, preşedinte de federaţie naţională

05_culturism.jpgConstănţeanul Cristian Mihăilescu şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Culturism şi Fitness, la presiunile membrilor Biroului Federal.

Motivul? Şeful FRCF ar fi încălcat o prevedere din statut, prin participarea la Campionatul Mondial de juniori și masters (culturism, fitness și body-fitness), din Ungaria.

La jumătatea lunii decembrie a anului trecut, România a concurat la întrecerea din ţara vecină, unde, prin medaliile cucerite, a ocupat un meritoriu loc şase, din 49 de ţări. Printre cei care au urcat pe podium s-a numărat şi Cristian Mihăilescu, preşedintele Federaţiei, multiplu campion naţional şi medaliat internaţional, antrenor emerit. În vârstă de 62 de ani, Mihăilescu a concurat la culturism masters, categoria 60 - 65 ani, unde a obţinut titlul de vicecampion mondial. Distincţii au primit şi un sportiv şi o sportivă pregătiţi de Mihăilescu la CS Farul Constanţa, Mihăiţă Vişan (bronz la fitness juniori) şi Cristina Chiriţă (medalie de argint la body-fitness junioare 163 cm). Membrii Biroului Federal al FRCF au rămas însă insensibili la aceste performanţe. Mai mult, invocând o prevedere statutară, au sărit la gâtul lui Mihăilescu, persoană care, în urma presiunilor, şi-a dat demisia până la Adunarea Generală, convocată pe 23 martie 2013. Până atunci, Federaţia va fi condusă interimar de vicepreşedintele Petru Ciorbă.

„Să decidă oamenii care m-au ales"

culturism.jpg

„E greu să-şi închipuie cineva ce s-a petrecut. Colegii din Biroul Federal au fost deranjaţi de faptul că am concurat la Mondiale, iar în urma presiunilor lor, am decis să-mi dau demisia până la Adunarea Generală. Vreau să văd care va fi reacţia oamenilor în ce priveşte această situaţie. Deja m-au sunat mulţi din ţară şi şi-au afirmat sprijinul faţă de mine, spunând că nu se poate aşa ceva. Încă nu ştiu dacă voi mai candida, mă mai gândesc. Când văd cu cine am de-a face, îmi este lehamite. Dacă am încălcat regulamentul, să decidă oamenii care m-au ales, la Adunarea Generală. Voi candida iarăşi pentru funcţia de preşedinte al Federaţiei doar dacă voi fi susţinut necondiţionat de cei din sală", a declarat Cristian Mihăilescu.

Preşedintele demisionar şi-a precizat punctul de vedere vizavi de articolul din Statutul FRCF pe care l-ar fi încălcat. „Este un punct care spune că persoanele cu funcţii de conducere nu au voie să fie sportivi activi. Însă lucrurile se bat puţin cap în cap. Ministerul nu recunoaşte categoria masters, cea la care am concurat eu la Budapesta. La o şedinţă de anul trecut, ni s-a spus clar că această secţiune nu interesează. De aceea, MTS nici nu alocă fonduri pentru masters. Nici clubul, şi nici ministerul nu dau bani pentru premieri şi deplasări. Deci articolul din statut este nul. Apoi, e la mintea cocoşului, dacă aş fi încălcat vreo prevedere regulamentară a Federaţiei Internaţionale, m-ar mai fi lăsat să concurez la Budapesta? Am evoluat în deplină legalitate. Din contră, acolo am primit felicitări de la oficialii internaţionali, că fac reclamă foarte bună acestui sport. Chiar mă întrebau de ce nu am mai concurat în ultima vreme. În acelaşi timp, dacă eram în neregulă, mai apărea pe site-ul oficial al Federaţiei rezultatul meu de la Budapesta? Postarea este şi acum, iar în dreptul numelui meu apare şi funcţia - preşedinte FRCF", a mai spus Mihăilescu.

„Invidia şi duşmănia sunt mari"

Multiplul campion şi reputatul tehnician arată că este împăcat că nu a greşit, dar, dacă Adunarea Generală va fi de altă părere, va respecta decizia majorităţii. „În Ungaria, eu şi sportivii mei ne-am adus contribuţia la o performanţă extraordinară pentru România, care s-a clasat foarte bine în ierarhia pe naţiuni. Este hilar că preşedintele Federaţiei concurează, aduce medalii, ridică prestigiul ţării, iar la întoarcere este forţat să demisioneze. A fost o competiţie la care eu mi-am plătit toate cheltuielile. Însă în Federaţie invidia şi duşmănia au fost ridicate la rang de cinste. De nenumărate ori au încercat să mă facă să renunţ sau să scape de mine. Iar în ce priveşte legalitatea mult-invocată de colegii din Biroul Federal, aceştia să vorbească şi de competiţia de anul trecut, la care nu s-a făcut control anti-doping şi au concurat sportivi în stare de suspendare. Iar arbitri au fost membri ai BF. Ei au motivat că a fost o competiţie demonstrativă, dar s-au oferit premii mari. În plus, te şi apucă râsul, au spus că nu au reprezentat Federaţia, dându-şi jos haina cu însemnele FRCF şi rămânând în cămaşă!", a arătat Cristian Mihăilescu.

Sursa foto: ronnie.cz


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie CNSC Software Imagination & Vision SRL a contestat o licitație organizată de Portul Constanța!

27 Mar 2024 357

Interviu online cu Erik Began, de la CSM Constanța „Atât antrenorii, cât și părinții mi-au spus să perseverez și să am încredere că voi reuși“

25 Mar 2024 1722

Loteria Română a lansat o platformă prin care pot fi achiziționate bilete la cele mai cunoscute jocuri

25 Mar 2024 597

Sondaj de opinie Majoritatea respondenților, de acord cu înființarea unui pasaj rutier, la intersecția bulevardelor Tomis cu Aurel Vlaicu. Constănțean - „Ar fi bun un nou șantier rutier!“

24 Mar 2024 604

Ședință a Consiliului Politic Naţional al PNL. Ce subiecte se află pe ordinea de zi

24 Mar 2024 591

Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, declarații după perchezițiile DNA Constanța - „Am încredere în justiție. Am avut mereu!“

22 Mar 2024 514

Tulcea Cursuri gratuite de educație digitală pentru copii și adulți, în cadrul proiectului Siguranța Online

21 Mar 2024 350

Sondaj de opinie Sunteți mulțumiți de cum arată pistele pentru biciclete din Constanța? „Doamne ferește, care piste??“, spun constănțenii în online

17 Mar 2024 571

Editorial Rețelele de socializare, terenuri fertile pentru dezinformare și propagandă, în contextul viitoarelor alegeri

15 Mar 2024 607

Biletele de valoare şi voucherele de vacanţă vor putea fi emise electronic, dar şi utilizate pentru plăţi online

13 Mar 2024 523

Imobiliare Constanța PUZ-ul pentru un teren din zona Tomis III din municipiul Constanța, lansat în consultare publică. Până când puteți trimite propuneri și observații? (DOCUMENT)

11 Mar 2024 841

Interviu online cu Sorin Mihai, inspector şcolar general „Cele două simulări organizate la nivelul județului Constanța au arătat că elevii sunt mai buni decât cei din țară“

11 Mar 2024 1440

Afaceri Constanța Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu a cumpărat servicii de digitalizare de la o firmă din județul Iași (DOCUMENTE)

03 Mar 2024 827

Înmatricularea vehiculelor se va putea realiza online, din acest an

03 Mar 2024 510

Achiziția pentru echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale pentru Spitalul de Boli Infecțioase a fost contestată. Ce verdict a primit General Electric Medical Systems România SRL?

02 Mar 2024 675