Ambasadorul Cubei în România va fi prezent la o competiție de oină, cel mai probabil la Constanța

La sediul Ambasadei Cubei din București a avut loc o întâlnire între Excelența Sa Roberto Cesar Hamilton Magana, ambasadorul Cubei, și președintele Federației Române de Oină, constănțeanul Nicolae Dobre.
 
Pe parcursul întrevederii, au fost prezentate regulile jocului de oină, precum și propunerile FRO legate de posibilitatea introducerii acestui sport în Cuba. „Excelența Sa a apreciat dinamismul oinei și consideră că acest sport are șanse reale de reușită în țara sa, având în vedere importanța unui sport similar în Cuba și anume baseball. În perioada următoare, domnul ambasador va fi prezent la o competiție de oină, cel mai probabil la turneul II Play-Off de la Constanța, după care va transmite imagini și materiale promoționale despre oină la ministerul sportului din țara sa. Mulțumim mult Excelenței Sale pentru timpul acordat și disponibilitatea manifestată de a introduce oina în țara care domină baseball-ul la nivel mondial, cucerind 3 din 5 ediții ale Jocurilor Olimpice la care a fost prezent acest sport!“, se arată într-un comunicat al Federației Române de Oină. 
 

Două concursuri la Horia

 
Comuna Horia din județul Constanța găzduiește două întreceri de oină la feminin, categoria senioare. Vineri, 6 septembrie, între orele 15.30 și 19.00, se dispută Campionatul Național, iar sâmbătă, 7 septembrie, este programată Cupa României. La ambele competiții participă șase echipe: Spicu Horia, Cronos Bârlad, CSM Progresul Băilești, Dacia Mioveni 2012, Avântul Curcani și Energia Râmnicelu. Întrecerile sunt organizate de Federația Română de Oină, Ministerul Tineretului și Sportului, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, CS Spicu Horia și Primăria și Consiliul Local Horia. 
 
Sursa foto: Facebook (Federația Română de Oină)      
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.