Andreea Jaqline Timofei, de la atletism la bikini fitness Campioana de pe pistă a debutat cu dreptul pe scena graţiilor (galerie foto)

Multiplă campioană naţională şi campioană balcanică la atletism, Andreea Jaqline Timofei concurează acum la alt sport, susţinând deja prima competiţie, încununată cu o calificare.

În vârstă de 21 de ani şi studentă în anul I la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport de la Universitatea „Ovidius“ Constanţa, Andreea Jaqline se pregăteşte acum pentru bikini fitness, la CS Farul. Primul concurs în această disciplină, faza de zonă a Campionatului Naţional de culturism şi fitness, de la Ploieşti, i-a adus şi prima prezenţă pe podium, locul trei ocupat asigurându-i calificarea la etapa finală, de la Tg. Mureş, care se dispută peste puţin timp, în perioada 31 martie - 2 aprilie.
 
„Am fost nevoită să mă opresc de la practicarea atletismului din pricina unor probleme medicale la genunchi, ceea ce a necesitat intervenţia chirurgicală. Am două luni şi ceva de la operaţie şi, în continuare, nu pot alerga, nici măcar pentru mine“, a declarat tânăra sportivă, care, la Ploieşti, a evoluat la bikini fitness în întrecerea junioarelor (open), la care au participat şase sportive. „A fost foarte frumos! M-am confruntat cu emoţii foarte mari, pentru că a fost primul concurs la această ramură sportivă. Şi totul a fost diferit faţă de cum mă aşteptam”, a mai spus Andreea Jaqline Timofei (în fotografie, prima din dreapta).

La ce capitol mai are de lucrat 

„Fiind la debut, Andreea a avut ceva emoţii, dar s-a descurcat. Oricum, ea mai are de lucrat. Ceea ce i-a dat atletismul e foarte bine, voi încerca să păstrez, dar mai trebuie să acumuleze puţină masă musculară. Are structură bună, ceea ce o avantajează. La bikini fitness, trebuie să ai coapsele mai lungi, să fii mai feminină, să ai un corp atletic, nu trebuie să fii foarte masivă. Chiar şi aşa, Andreea trebuie să mai pună muşchi pe umeri şi pe spate“, a declarat antrenorul secţiei de culturism şi fitness a CS Farul, Cristian Mihăilescu.

Şapte calificări în urma fazei de zonă

Clubul constănţean a participat la Ploieşti cu zece sportivi şi sportive, calificându-se la etapele finale şapte (cinci juniori şi doi seniori). Pe lângă Andreea Jaqline, au mai obţinut accederea la competiţia unde se vor decerna titlurile şi medaliile naţionale Cristian Mândrilă - locul întâi la culturism (juniori mici, categoria +70 kg), Alexandru Trandafir - locul întâi la culturism (juniori mari, categoria 80 kg), Cristian Lambru - locul doi la culturism (juniori mari, categoria 70 kg), Alexandru Voicu - locul doi la culturism (seniori, categoria 90 kg), Alexandru Manea - locul trei la culturism (juniori mici, categoria +70 kg) şi Alexandru Manole - locul trei la games body-building seniori, categoria +1,80 m.

La Tg. Mureş va evolua şi vicecampionul Adrian Biciu

La Tg. Mureş, se va disputa faza finală pentru juniori (la toate disciplinele), iar seniorii se vor întrece în toamnă. „Sportivii noştri au avut o evoluţie bună la Ploieşti. Pe mine mă interesează însă finalele, acolo unde se decernează medaliile. La Tg. Mureş, eu mizez pe trei - patru prezenţe pe podium. În afară de cei şapte, mai avem un sportiv care va evolua la faza finală acolo (la fitness juniori), Adrian Biciu, el fiind calificat direct, graţie locului ocupat anul trecut, când a ieşit vicecampion naţional“, a declarat Cristian Mihăilescu.

Roxana Stan, învingătoare la fitness

La Ploieşti a evoluat şi o altă sportivă constănţeană, Roxana Stan, care a fost în concurs la fitness junioare (open) şi s-a calificat pentru Tg. Mureş, după ce a câştigat proba. „Din cinci fete înscrise iniţial, am rămas două, iar eu m-am impus“, a declarat Roxana, care a trecut de la bikini fitness la fitness. „Am schimbat categoria, am trecut pe una puţin mai grea. De acum înainte, voi concura numai la fitness. La o singură competiţie vreau să mai evoluez la bikini fitness, în toamnă. Iar acum am evoluat la junioare, după ce, până acum concurasem la senioare, categoria de vârstă superioară“, a mai spus Roxana Stan, care se antrenează la Constanţa, dar în competiţii reprezintă Champions Gym - CSS5 Bucureşti. „La Tg. Mureş, vreau să devin campioană naţională, ca să pot intra în lotul naţional şi să mă pot pregăti eventual pentru Campionatele Europene şi Mondiale“, a precizat Roxana.

Atletism în familia Timofei

La atletism, Andreea Jaqline Timofei este multiplă campioană naţională, la mai multe categorii de vârstă, dar şi campioană balcanică la junioare 1, vicecampioană balcanică şi medaliată cu bronz şi participantă la alte competiţii internaţionale de primă mărime. Fusese inclusă şi în lotul olimpic de tineret al României. Ea a început atletismul cu antrenoarea Niculina Chiricuţă, care a remarcat-o la un tetratlon şcolar, la Constanţa, iar apoi a pregătit-o în continuare. Şi fratele Andreei, Bogdan, a practicat atletismul cu Niculina Chiricuţă, iar, în prezent, nu mai face sport. Ştafeta a fost preluată de mezina familiei Timofei, Maria (pregătită tot de Chiricuţă), care concurează la 400 m şi 800 m, cucerind deja medalii la competiţiile interne. Andreea Jaqline a impresionat în mod special şi a obţinut rezultatele sale la 400 m garduri, 400 m sau 200 m, iar în ultima perioadă concura şi la 800 m. Cei trei Timofei sunt de loc din Nistoreşti (sat aparţinând de comuna constănţeană Pantelimon).
 
Sursa foto: Facebook
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nuntă în sportul din Constanţa. „Casă de piatră, prieteni dragi!“ Andreea Jaqline Timofei s-a căsătorit cu Liviu Marius Poiană (galerie foto)

06 Jul 2017 11527

Roxana Stan, pe podium la fitness Şi-a dat jos ghipsul de la picior, a concurat şi a ieşit vicecampioană naţională! (galerie foto)

07 Apr 2017 9530

Imagini deosebite Atleta Andreea Jaqline Timofei, de la Farul Constanţa, a ajuns la Gibraltar (galerie foto)

29 Jan 2016 5064

„Dublă“ pentru Cristian Nedelcu Atleta Andreea Timofei, două medalii de aur şi una de argint la Naţionale (galerie foto+video)

10 Aug 2015 2868

Constanţa, medalii peste medalii în prima zi a Naţionalelor de atletism (galerie foto)

27 Jul 2015 3332

Cristian Nedelcu, din Constanţa, dublu campion la atletism (galerie foto)

02 Jun 2015 3286