Andrei Borza, ultimul tânăr care a debutat cu Farul Constanța în Liga 1 „Sper să disput cât mai multe meciuri și aștept și primul gol“

 
 
  • Andrei Borza a susținut primul său meci în Liga 1 la vârsta de 16 ani, cinci luni și 19 zile, în meciul contra campioanei CFR Cluj.
  • Tânărul jucător a fost titular, a jucat foarte bine și a primit felicitările tuturor.
  • Familia Borza este una de sportivi, părinții fiind foarte mândri de ambii copii.   
 
Al 55-lea jucător crescut și format la Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi“ și debutat în Liga 1 de formația de pe litoral este fundașul stânga Andrei Borza, care a susținut primul său meci în eșalonul de elită al seniorilor la numai 16 ani, cinci luni și 19 zile, în partida din deplasare contra campioanei CFR Cluj.
 
Mai mult, Andrei a jucat și titular și a făcut-o foarte bine, până în minutul 67, când a fost înlocuit din cauza unei accidentări. Tânărul apărător este și unul dintre căpitanii echipei naționale Under-17 a României. „A fost un meci cu intensitate foarte mare și mă bucur că am debutat, chiar titular. Sper să susțin cât mai multe meciuri în continuare. Am fost foarte mândru și fericit când am fost anunțat că voi juca împotriva CFR Cluj. Am și satisfacția că am evoluat foarte bine. Am avut emoții, dar au trecut repede. Mulți oameni mi-au spus că am avut un joc reușit. Am primit aprecieri după meci, și de la Mister, și de la domnul Popescu. Bineînțeles, felicitări au venit și din partea familiei. Sunt apreciat și mi-am propus să continui la fel. Academia Hagi produce mulți jucători care ajung la Liga 1 și mă bucur că sunt și eu unul dintre ei. Să îmbrac tricoul Farului e o mândrie pentru mine. Sper să disput cât mai multe meciuri în Liga 1 și aștept și primul gol“, a spus Andrei Borza, la Farul TV.
 
Dus la fotbal de tatăl și unchiul său
 
Familia Borza este una de sportivi, părinții fiind foarte mândri de ambii copii. Tatăl, Constantin (39 de ani), a fost jucător la Liga a 2-a și la Liga 1 cu mai mulți ani în urmă. Pe lângă Andrei, face sport și sora lui mai mică, Bianca Maria (8 ani), care e voleibalistă la CS Năvodari. Iar mama, Petruța Borza, a practicat judo, timp de nouă ani. „Am fost adus la stadion la vârsta de șase ani de tatăl și unchiul meu. Am dat probe și am ajuns la Academia Hagi, unde primul meu antrenor a fost Cosmin Constantin, căruia îi mulțumesc, pentru că el m-a adus aici. Prima dată am fost atacant, apoi am jucat mijlocaș, iar apoi fundaș stânga. Tata a jucat foarte mult atacant, am vrut să-l urmez, dar antrenorul m-a folosit apărător stânga și așa am rămas. Obiectivul meu în carieră e să-l depășesc pe tata și să ajung mult mai sus. Visez la primul gol la seniori, iar apoi să ajung la o echipă foarte bună din străinătate. În afara fotbalului, mai am ca pasiuni Playstation, să ies cu prietenii și cititul“, a mai menționat tânărul fotbalist, potrivit sursei citate.     
  
„Cu cât mai multe meciuri, cu atât mai bineׅ“
 
Andrei Borza și-a expus și obiectivele sale din viitorul apropiat. „Faptul că la lotul național de juniori suntem mai mulți jucători de la Farul e foarte important, te acomodezi mai ușor. Mă bucur că joc și la echipa națională, și la Farul, cu cât mai multe meciuri, cu atât mai bine. Aceasta mă va ajuta, iar randamentul meu fotbalistic va crește. În finalul sezonului, îmi doresc să prind cât mai multe minute în tricoul Farului cu echipa mare, iar la Liga a 3-a să promovăm, iar la juniori să câștigăm campionatul și Cupa României“, a precizat fundașul stânga, care locuiește, alături de familie, la Năvodari.   
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Sursa foto: Farul Constanța 
 
Citește și:
 
Farul Constanța
Andrei Borza a debutat în Liga 1 la 16 ani, cinci luni și 19 zile (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Hagi - „Eu nu plâng după nimeni, pentru că avem lot, avem jucători“

19 Aug 2023 1869

Fotbaliștii de la Farul Constanța, la plimbare prin capitala Estoniei, înainte de meciul cu Flora Tallinn (GALERIE FOTO)

16 Aug 2023 1150

UPDATE. Farul Constanța Andrei Borza, transferat la Rapid București. Anunțul oficial al clubului din Giulești

15 Aug 2023 1272

Farul Constanța Denis Alibec a plecat în Qatar, pentru a discuta detaliile unui contract în țara din Orientul Mijlociu

14 Aug 2023 1758

Campionatul European 2023 Trei fotbaliști de la Farul Constanța au jucat în meciul România - Spania 0-3

22 Jun 2023 1205

Farul Constanța Constantin Grameni ratează Campionatul European Under-21. România debutează astăzi

21 Jun 2023 2201

Fotbaliștii de la Farul Constanța au efectuat vizita medicală și pleacă în cantonamentul montan (GALERIE FOTO + VIDEO)

15 Jun 2023 1848

Gheorghe Hagi, antrenorul sezonului 2022/2023 în Superligă. Farul Constanța are cinci jucători în echipa ideală a stagiunii

09 Jun 2023 1724

Farul Constanța Fundașul Andrei Borza, al treilea gol în acest sezon. Tânărul, inclus în echipa ideală a etapei a șasea (GALERIE FOTO)

03 May 2023 1270

Farul Constanța, bătălia pentru titlu. Mai sunt patru meciuri! Hagi - „Ceilalți din spate se uită la noi. Să sperăm că le vom face zile grele“ (GALERIE FOTO)

01 May 2023 6147

Farul Constanța, remiză în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe. „Marinarii“, egalați în minutul 90! (GALERIE FOTO)

29 Apr 2023 1740

Tinerii Andrei Borza și Enes Sali, de la Farul Constanța, clasați pe locuri onorante într-un top mondial

27 Apr 2023 1370

Locul 1 în topul CIES Football Observatory Farul Constanța este clubul din Europa care, în ultimii cinci ani, a promovat cei mai mulți jucători!

14 Apr 2023 2048

România U-19 a învins Irlanda de Nord la Turul de Elită cu golurile lui Borza (2) și Mazilu, de la Farul Constanța

25 Mar 2023 2067

Patru fotbaliști de la Farul Constanța în lotul reprezentativei Under-19 a României pentru Turul de Elită din Franța

15 Mar 2023 1468