Andrei Plăcintă, de la kaiac-canoe, trage tare pe apă „Vreau să ajung la Europene şi la Mondiale“ (galerie foto)

Tânărul sportiv Andrei Plăcintă, de la kaiac-canoe (Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ Constanţa - CS Agigea), se pregăteşte pentru o carieră de succes pe apă. 

În vârstă de 16 ani, Cosmin se antrenează la acest sport de la 14 ani, sub îndrumarea lui Ionel Raţă şi a fiului acestuia, Cosmin Raţă. Sportivul a făcut şi fotbal, însă a optat pentru kaiac-canoe, care i se potriveşte mai bine şi de care, zi de zi, e tot mai îndrăgostit. Andrei este junior II, evoluând la categoria de vârstă 1999 - 2000, iar în acest an, la Campionatul Naţional al Cluburilor Sportive Şcolare, s-a clasat pe locul trei la kaiac 1 pe 1.000 de metri juniori II. Sportivul concurează pe distanţele de 200 m, 500 m, 1.000 m şi 3.000 m şi este şi component al lotului naţional de juniori II. În scurt timp, va pleca la Bascov, pentru a participa la Campionatul Naţional de viteză. În fotografie, Andrei (cel cu tricou roşu) apare alături de colegul său de club Adrian Crăcană.

„La Mulţi Ani, mamă!“

„Cosmin e la început de carieră, dar promite mult“, a declarat directorul LPS „Nicolae Rotaru“, prof. Andrei Szemerjai. „Mă pregătesc susţinut, pentru că vreau să ajung la Europene şi la Mondiale şi să reprezint cu cinste România“, a spus şi Andrei Plăcintă, care învaţă la LPS, unde a trecut în clasa a XI-a şi unde o are dirigintă pe Simona Popescu. Tânărul kaiacist este singur la părinţi şi primul sportiv al familiei. Părinţii săi sunt actualmente în străinătate, iar astăzi, când este ziua de naştere a mamei sale, Andrei a ţinut să-i transmită un mesaj: „La mulţi ani, mamă, să fii sănătoasă şi fericită! Sper să-ţi ofer şi de acum înainte multe momente să fii mândră de mine ca sportiv“.

Argint şi bronz la Mondiale

La Campionatul Mondial de kaiac-canoe pentru juniori și tineret din Portugalia, de la Montemor-o-Velho, Cosmin Lulciuc (LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa - CS Agigea) a cucerit medalia de bronz în proba de kaiac 2 pe 200 de metri a juniorilor. În întrecerea feminină a Mondialelor, la tineret, Daniela Varona şi Andra Sârbu, de la CS Farul Constanţa, au devenit vicecampioane ale lumii la kaiac 4 pe distanţa de 500 de metri. 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 27 septembrie 2021

28 Sep 2021 2792

„Îţi dau un sfat foarte important!“ Zi specială în familia lui Cătălin Plăcintă. Fostul fotbalist a împlinit 44 de ani, iar fiul său 18 ani! (galerie foto)

03 Oct 2018 3498