UPDATE. Andrei Talpeş, coordonatorul departamentului de baschet 3X3 al FRB „Visul numit Jocurile Olimpice a devenit realitate!“ (galerie foto)


La Constanţa a avut loc festivitatea de premiere a Festivalului Universitar de Baschet 3x3, disciplină cu care România s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, prin echipa feminină.


La evenimentul desfăşurat la terenul de sport acoperit de balon al Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius“, au participat, printre alţii, primarul municipiului Constanţa, Decebal Făgădău, rectorul Universităţii „Ovidius“, Sorin Rugină, decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, Mirela Damian, preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, şi coordonatorul departamentului de baschet 3X3 al FRB, constănţeanul Andrei Talpeş, care este şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Baschet Constanţa, Ilie Floroiu, consilierul pe probleme de sport al primarului Decebal Făgădău, sau Alin Larion, cadru universitar la „Ovidius“ şi antrenor de atletism la CS Farul Constanţa.
 

Eveniment organizat în premieră la Constanţa



Conform tradiţiei din ultimii ani, AJB Constanţa organizează unele dintre cele mai importante competiţii de baschet 3x3, cu susţinerea Primăriei municipiului Constanţa, disciplină care va face parte din programul Jocurilor Olimpice începând cu ediţia Tokyo 2020. În 2019, Constanţa a găzdui în premieră un eveniment de baschet 3x3 dedicat echipelor formate din studente, Festival Universitar de Baschet 3x3 - turnee ce au contribuit masiv la calificarea României pentru Jocurile Olimpice. Evenimentul a avut loc în perioada 17- 31 octombrie, la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius“ Constanţa.
 

Mi-am asumat o mare responsabilitate“



„Nu a fost deloc uşor. Am muncit zi şi noapte, am avut multe nopţi nedormite şi am stat foarte puţin pe acasă. În afară de faptul că Asociaţia Judeţeană de Baschet s-a implicat, Constanţa în sine a făcut-o, prin Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, prin toate fetele care au participat, prin sprijinul municipalităţii dat atâtor evenimente şi având încredere în baschetul 3X3 pentru un vis numit Jocurile Olimpice, care, iată, a devenit realitate. Am preluat postul de coordonator al departamentului de baschet 3X3 al Federaţiei Române de Baschet şi se pare că a fost o decizie bună. Mi-am asumat o mare responsabilitate, aceea de a încerca să calific România la JO 2020, şi ne-a ieşit. Fenomenul baschet 3X3 a crescut şi creşte în continuare. Este sportul urban cel mai de succes. Când sunt transmise competiţii, audienţele sunt enorme. Este altceva, un sport deosebit. Popularitatea sa urcă din ce în ce mai mult. Calificarea echipei la Jocurile Olimpice însemnă foarte mult pentru Constanţa. Este încununarea unei munci de ani întregi şi a tuturor investiţiilor făcute în această disciplină. Dar nu numai pentru Constanţa e o performanţă extraordinară, ci pentru întreaga Românie“, a declarat Andrei Talpeş.
 

Speră cel puţin într-o semifinală


„Încă o echipă din România, alături de cea de fotbal, se califică la Jocurile Olimpice de la Tokyo. E un eveniment important în sportul românesc, Acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla fără aportul consistent al Universităţii Ovidius din Constanţa şi al FEFS. Prezenţa mea aici vine ca o confirmare a muncii depuse şi sunt aici ca să le mulţumesc şi să îmi arăt recunoştinţa pentru tot ce au făcut. Nu am fi ajuns acolo fără aportul universităţilor şi al altor organizatori de turnee, care s-au zbătut. Sperăm să disputăm cel puţin semifinala la Tokyo“, a spus şi Horia Păun.

Vineri, 8 noiembrie, Sala Sporturilor din Constanța găzduiește, de la ora 19.00, meciul de baschet masculin BC Athletic Constanța - CSM Galați, din etapa a cincea a Ligii Naționale.

UPDATE:


Confruntarea le-a revenit oaspeților, scor 75-74. CSM a condus și la pauză, 30-25, iar pe seturi scorul meciului Athletic - Galați a fost 8-12, 17-18, 19-23, 30-22.


Penyru BC Athletic au marcat Darian Bryant - 22p, Christian Chițu - 12p, Andrei Oprean - 10p, Willi Williams - 10p, Georgian Păun - 9p, Cristian Mâinea - 8p, Adrian Trandafir - 3p.
   

BC Athletic și CSM Galați încheie meciul la o diferență de un punct, scor final BC Athletic 74-75 CSM Galați. Pentru Gladiatorii din Tomis urmează o deplasare la Mediaș iar pe 23 Noiembrie jucăm următorul meci pe teren propriu cu Sighetu Marmației! Mulțumim pentru tot sprijinul din tribune, ați fost la înălțime, este mesajul BC Athletic.

 
Sursa foto: Facebook

Citeşte şi:

Constanţa, rol important în calificarea Naţionalei de baschet 3X3 a României la Jocurile Olimpice de la Tokyo (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța box Cu patru titluri continentale în palmares, „Amalia Niță are Europa la picioare!“

17 Apr 2024 530

CSM Constanța box Amalia Niță, în finala Campionatului European. La un meci de al patrulea titlu continental!

12 Apr 2024 831

CSM Constanța luptă iar pentru titlu! Andrei Talpeș - „Prin forța grupului și prin «Team is everything», am ajuns în marea finală“

12 Apr 2024 773

CSM Constanța baschet Britney Jones, MVP în finala Cupei României, primul meci în fața propriilor fani. „Sunt entuziasmată!“

15 Mar 2024 740

Andrei Talpeș - „Suntem o echipă competitivă“ CSM Constanța a cucerit Cupa României și luptă și pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

13 Mar 2024 856

Oficial, de la DNA! Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, rămâne suspect în dosarul instrumentat de procurorii DNA Constanța (DOCUMENT)

08 Mar 2024 1094

CSM Constanța, victorie mare cu ALCL TT Grand-Quevilly Andrei Talpeș - „Constanța a respirat, din nou, tenis de masă la un nivel spectacol!“

01 Feb 2024 828

Handbal. CSM Constanța George Buricea - „Așteptăm două echipe de Liga Campionilor, cu bugete astronomice, să le facem viața amară“

29 Nov 2023 1408

CSM Constanța volei „Ziua perfectă“, cu victorii în Divizia A1. „De la săptămână la săptămână, așteptările sunt tot mai mari“

18 Oct 2023 1011

CSM Constanța Andrei Talpeș - „Sper să reușim să găsim cât de curând o alternativă pentru atletismul constănțean“

26 Sep 2023 1498

CSM Constanța. O nouă mare performanță! Șahistul Henry Edward Tudor, vicecampion european de juniori (GALERIE FOTO)

15 Sep 2023 1722

Tenis. România - Taiwan, la Mamaia Andrei Talpeș - „Îmi doresc un rezultat cât mai bun al băieților și le doresc mult succes!“

14 Sep 2023 1041

Baschet CSM Constanța va înfrunta în grupele EuroCup Women și Galatasaray, finalistă în ediția trecută!

10 Aug 2023 1260

Chițac, Talpeș și Vintilă, suspecți la DNA Constanța „Club Sportiv Municipal Constanța va executa în numele și pe seama Municipiului Constanța” (DOCUMENT)

14 Jul 2023 3277

CSM Constanța Andrei Talpeș - „Au venit doi oameni în care ne punem mare încredere și speranță“

29 Jun 2023 1158