Sport

Andrei Talpeş - „Sezon foarte bun“ Liga de Baschet Amator din Constanţa a ajuns la meciurile de galăTurneul Final Four al Ligii de Baschet Amator din Constanţa se va disputa în acest weekend, în sala Tomis. Vineri, sunt programate semifinalele, iar duminică vor avea loc cele două finale.

Cele două semifinale sunt: Animal Pack - Saints (meci care va începe la ora 20.00) și Carp Team - Constanța Pirates (de la ora 21,30). Duminică, la ora 19.00, începe prima finală, urmată de cea de-a doua. Până atunci, în aceste zile, la sala Tomis se dispută meciurile pentru locurile 5-8, partidele jucându-se în fiecare seară de la ora 21.30.
 

„A fost un sezon foarte bun, în care toate echipele au dat totul. În total, au jucat peste 100 de jucători, fiind înscrişi însă mai mulţi. Am ajuns la meciurile de gală, în care se vor confrunta cele mai bune patru echipe. Nu s-au înregistrat surprize, aceste formaţii au fost cele mai valoroase din competiţie. Ne aşteptam ca ele să prindă turneul Final Four“, a declarat Andrei Talpeş, președintele Asociației Terra Semper Fidelis - Perspectivă pentru Viitor.

 

„Cred că va fi un spectacol baschetbalistic de valoare în Final Four. Au fost şase luni de meciuri foarte frumoase şi foarte puternice. Partidele din turneul final vor fi echilibrate. Nu putem estima de pe acum cine va fi câştigătoarea. În sezonul regulat, toate cele patru echipe au reuşit să se învingă una pe alta, atât în tur, cât şi în retur“, a spus şi Alexandru Olteanu, fost jucător la BC Farul Constanţa.


La final, se vor acorda cupe, medalii, diplome şi marele trofeu cuvenit câştigătoarei.  

Made in Constanţa

Cei mai buni jucători din Liga de Baschet Amator Constanţa vor fi selecţionaţi într-o echipă reprezentativă a oraşului, care se doreşte să evolueze în Divizia B. „Unul dintre obiectivele LBA a fost să furnizeze jucători pentru o formaţie de Divizia B. Avem o bază bună, cu juniori de la BC Athletic, iar cei mai buni jucători de la LBA vor fi cooptaţi şi ei. Ţinem o statistică, este scouting pe fiecare meci, ca să luăm ce e mai bun şi ce ne-ar ajuta să facem faţă în Divizia B cu jucători numai din Constanţa, made in Constanţa, cum am spus noi“, a arătat Alexandru Olteanu.
 

„O echipă de Divizie B a fost visul nostru de la începutul LBA şi cred că vom reuşi să-l transformăm în realitate. Suntem dominaţi de patriotism local şi vrem o echipă de ligă secundă formată numai din baschetbalişti din Constanţa. Ne-am făcut cunoscuţi şi sperăm să facem rost de finanţare, atât de la autorităţile locale, cât şi de la sponsori. Mai departe, vom vedea ce va fi“, a precizat Andrei Talpeş


Constanţa, pe harta street-ball-ului

Acesta a mai anunţat că, la Constanţa, se vor derula trei turnee de street-ball, dintre care două sigur în aer liber. „Vor fi întreceri puternice. Pe partea organizatorică, suntem în discuţie cu băieţi de la Bucureşti, pionieri în street-ball, fac asta de peste zece ani. Jucătorii vor acumula puncte, iar campioanele de la Constanţa vor pleca să reprezinte România în turnee în străinătate şi / sau se vor califica la turneul Masters din România. Constanţa a fost pusă pe harta street-ball-ului, iar planul nostru, unul ambiţios, e să aducem turneul final la Constanţa şi, de ce nu, un Campionat Mondial sau European de street-ball în viitorul apropiat. România este campioană europeană la 3X3“, a precizat Andrei Talpeş. Cele două turnee în aer liber vor avea loc în vară, unul în iulie, iar celălalt în august. Locurile de desfăşurare vor fi în faţa Cazinoului şi în Mamaia.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

BC Athletic Constanţa a câștigat primul turneu din Liga Națională de baschet 3x3 (galerie foto)

04 Jun 2019 527

BC Athletic a încheiat sezonul în Liga Naţională Andrei Talpeş - „Nu ne-am făcut de râs. În ediţia viitoare, ne propunem mai mult“ (galerie foto)

22 May 2019 514

„Un sezon fabulos“ Cupa României la baschet 3 la 3, în vitrina BC Athletic Constanţa!

16 Apr 2019 452

Constanţa. Echipa Liceului Teoretic „Decebal“, campioană pe judeţ la Olimpiada Națională a Sportului Școlar (galerie foto)

03 Feb 2019 891

Primul meci din Grupa Galbenă BC Athletic o aşteaptă optimistă pe Dinamo la Constanţa

17 Jan 2019 598

Acțiune a Programului național „Campionii României în școală, liceu și universitate“, derulată la Cumpăna (galerie foto)

23 Nov 2018 549

Turneul 3x3 Constanţa Streetplay, ediţia de iarnă, e gata de start. Participă peste 200 de jucători

08 Nov 2018 475

BC Athletic - CSM Mediaş. Primul meci acasă Andrei Talpeş - „Atunci când avem fanii alături de noi, suntem mai puternici“

12 Oct 2018 1103

Premieră! Calificări pentru Campionatul European Campioana mondială la baschet 3 la 3 joacă la turneul de la Constanţa (galerie foto + document)

29 Jun 2018 1147

Imagini de la evenimentLa Constanța, se desfăşoară turneu de calificare la Campionatul European de baschet 3 la 3 (galerie foto)

28 Jun 2018 884

„Constanţa respiră baschet!“ Gladiatorii din Tomis vor intra şi în arena Superligii. Au fost surpriza plăcută a luptelor de calificare

06 Jun 2018 739

La capătul unui sezon lung, „mai degrabă un maraton decât un sprint“, BC Athletic Constanţa a trecut linia de sosire în Superligă

05 Jun 2018 883

Imagini de la eveniment Baschetbaliştii de la Athletic Constanţa, optimişti înaintea turneului final (galerie foto)

23 May 2018 1343

Meci mare, astăzi, la Constanţa BC Athletic speră ca, având şi sprijinul publicului, să învingă Ştiinţa Bucureşti şi să se califice la turneul final

27 Apr 2018 720

Baschet în Liga 1. BC Athletic - CSO Voluntari, întâlnire importantă la Constanţa Andrei Talpeş - „Va fi un meci pe cinste“ (galerie foto)

13 Apr 2018 791