Antrenorul a murit la numai 43 de ani Halterofilii i-au cinstit memoria lui Angheluș Beșleagă la concursul de la Constanța (GALERIE FOTO)


 

 
  • În noiembrie 2020, antrenorul de haltere Angheluș Beșleagă s-a stins din viață răpus de Covid-19.
  • În sala de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța a avut loc Memorialul „Angheluș Beșleagă“, la care au participat 25 de copii, de la două cluburi.
  • La competiție au fost prezenți și doi dintre seniorii halterelor constănțene, Lisias Ionescu (80 de ani) și Ion Filip, care au oferit cupe cluburilor participante, alături de Mircea Roșu.
 
Halterofilii i-au cinstit memoria fostului antrenor de la LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța și CS Farul Constanța Angheluș Beșleagă, decedat în noiembrie 2020, la numai 43 de ani, după ce a pierdut lupta cu Covid-19. În sala de la LPS a avut loc Memorialul „Angheluș Beșleagă“, la care au participat 25 de copii, de la două cluburi.
 
Întrecerea memorială a fost organizată de LPS „Nicolae Rotaru“ și de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța. Sportivii au fost de la LPS „Nicolae Rotaru“ (atât dintre cei care se antrenează la Constanța, cu Mircea Roșu și Adrian Mărgăritescu, cât și la Nisipari, cu Mariana Dumitrache) și de la CSO Ovidiu (antrenor, Eduard Simineanu). Micii halterofili au avut vârste cuprinse între șapte și 14 ani, iar bucuria participării la un concurs a fost mare. „Memorialul s-a derulat foarte bine. Ne facem o datorie de onoare să-i cinstim memoria lui Angheluș Beșleagă, un om care a pus sportul pe primul plan, iar halterele au fost viața sa. Copiii au primit diplome, medalii și pachete cu dulciuri, iar cupe au fost oferite și cluburilor participante. Micii halterofili s-au simțit foarte bine la memorial, la a cărui reușită au contribuit și Florin Stoian, Mirela Matei și Ionuț Geambașu“, a declarat antrenorul Adrian Mărgăritescu. 
 
La competiție au fost prezenți și doi dintre seniorii halterelor constănțene, Lisias Ionescu (80 de ani) și Ion Filip, care au oferit cupe cluburilor participante, alături de Mircea Roșu.
 
„Și oamenii puternici sunt răpuşi de Covid...“
 
Moartea prematură, acum doi ani, a lui Angheluș Beșleagă, tehnician dedicat, care a obținut rezultate remarcabile cu sportivii de la LPS „Nicolae Rotaru” Constanța și CS Farul Constanța, i-a îndurerat pe veci și pe toți cei apropiați.
 
Angheluș Beșleagă era de loc din satul constănțean Nisipari, acolo unde a și fost înmormântat. Regretatul antrenor era nepot al unui alt fiu al Nisipariului, istoricul, profesorul și omul politic Gheorghe Dumitrașcu. Fiica lui Gheorghe Dumitrașcu, Lavinia, a deplâns și ea decesul lui Angheluș. „Și oamenii puternici sunt răpuşi de Covid... Vărul meu, halterofilul şi antrenorul de succes Angheluş Beşleagă, a plecat! Doar 43 de ani... Va rămâne în amintire şi în sufletele noastre! Drum lin, Angheluş!”, a fost mesajul istoriografului Lavinia Dumitrașcu.
 

„Ați fost tată, mamă, medic și mentor pentru mine“
 
„Dumnezeu să vă odihnească, domn profesor! Nu pot să cred că s-a întâmplat asta, tocmai dumneavoastră care ați făcut atâta bine! Dumnezeu ia de lângă noi suflete bune și nevinovate. Nu am cuvinte să îmi exprim durerea. Ați fost ca un tată pentru mine! Ați fost un mentor pentru mulți sportivi și numele dumneavoastră nu va fi uitat niciodată. Condoleanțe familiei și tuturor oamenilor apropiați!”, „Drum lin către îngeri, profu'! Vă mulțumesc. Ați fost tată, mamă, medic și mentor pentru mine timp de 5 ani. Să aveți grijă de noi, toți sportivii dumneavoastră, de acolo de Sus!” sau „Un antrenor, profesor și mai ales un om cu suflet mare s-a stins din viață. Omul care mi-a fost ca un tată atâția ani, care m-a învățat ce înseamnă performanța in sport, importanța educației în viață. Nimeni nu ar fi crezut să se întâmple așa, dar, din păcate, s-a întâmplat... Dumnezeu să vă odihnească în pace, domn profesor! Nu vă vom uita niciodată!”, au fost câteva dintre mesajele elevilor lui Angheluș. 

 
„Îi păstrez o amintire vie şi un respect deosebit“
 
Vineri, 25 februarie, într-un interviu online la ZIUA de Constanța, Albert Mărgăritescu (18 ani, LPS - CS Farul, multiplu campion național), a spus și el: „Pentru mine, domnul profesor a reprezentat aproape totul din ce ţine de sala de haltere. Practic, el m-a crescut, şi ca sportiv, şi ca om, de la vârsta de şase ani. Mi-a rămas în memorie ca cel mai bun antrenor pe care l-aş fi putut avea vreodată. Îi păstrez o amintire vie şi un respect deosebit. A crescut foarte mulţi copii şi i-a dus către înalta performanţă“. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Adrian Mărgăritescu, Mariana Dumitrache)
Citește și:

Interviu online cu Albert Mărgăritescu, multiplu campion național la haltere
„Am o dublă responsabilitate când merg la un concurs“

 
Constanța. Angheluș Beșleagă a urcat la ceruri
„Să aveți grijă de noi, toți sportivii dumneavoastră, de acolo de Sus!”

 
Interviu online cu antrenorul Angheluş Beşleagă
„Mă aşteptam ca Alexandra Dumitrescu să devină triplă campioană europeană”

 
Constanța
Legendă a halterelor, Lisias Ionescu, la ceas aniversar. A împlinit 88 de ani

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Campionat Național de haltere la Ovidiu, în memoria lui Angheluș Beșleagă (GALERIE FOTO)

28 Sep 2022 1333

Interviu online cu Albert Mărgăritescu, multiplu campion național la haltere „Am o dublă responsabilitate când merg la un concurs“

24 Feb 2022 5864

Interviu online cu halterofilul Ionuţ Arsu „Sper ca, într-o bună zi, să pot ridica tricolorul deasupra capului la Jocurile Olimpice”

29 Apr 2021 6614

Retrospectivă Decesele care au îndoliat sportul constănţean în 2020. Înmormântare de Crăciun. Băiat de 13 ani mort!

05 Jan 2021 7186

Constanța. Angheluș Beșleagă a urcat la ceruri „Să aveți grijă de noi, toți sportivii dumneavoastră, de acolo de Sus!”

30 Nov 2020 5082

Constanța Antrenorul de haltere Angheluș Beșleagă s-a stins din viață. Avea numai 43 de ani!

28 Nov 2020 9371

Halterofilul Ionuț Arsu a stabilit un record național. Cluburile din județul Constanța, pe podium la Naționale

09 Nov 2020 4546

Originară din Nisipari Halterofila constănțeană Bianca Dumitrescu, multiplă campioană europeană, a împlinit 20 de ani

23 Jun 2020 4757

Halterofila Bianca Dumitrescu, de la CS Farul Constanța, campioană europeană de junioare

19 Oct 2019 3700

CS Farul, LPS „Nicolae Rotaru“ şi CSO Ovidiu, pe podium la Cupa României la haltere (galerie foto)

17 Mar 2018 3160

Halterofila Laura Mihai, de la CS Farul Constanţa, triplă campioană naţională, cu recorduri personale (galerie foto)

07 Nov 2017 3230

Halterofila Bianca Dumitrescu, din Constanţa, participă la Campionatul European

22 Sep 2017 2222

Mariana Dumitrache şi Florin Bejenariu, câte trei medalii de aur la Naţionalele de haltere (galerie foto)

12 Aug 2017 3392

Triplă campioană naţională Halterofila Bianca Dumitrescu, rezultate de vârf înainte de Campionatul European (galerie foto)

20 Jul 2017 3469

Mariana Dumitrache a cucerit Cupa României Halterofila Bianca Dumitrescu, recorduri personale la Campionatul Mondial (galerie foto)

25 Apr 2017 7869