Antrenorul Petre Grigoraş, o nouă promovare cu Farul. Va continua pe banca tehnică? „Atunci voi da şi eu un răspuns“

Aflat la încă o promovare sub culorile Farului, antrenorul Petre Grigoraş s-a declarat mândru şi de această realizare, subliniind atmosfera de vis care a fost sâmbătă pe stadion, la meciul cu Sportul Chiscani, care a consfinţit accederea SSC Farul în Liga a 2-a.
 
„Nu se pot compara trăirile de la promovarea FC Farul în urma barajului de la Bacău, de acum 17 ani, cu cele de acum, dar, ţinând cont că SSC Farul a plecat de jos, de la Liga a 4-a, şi a reuşit să promoveze în eşalonul secund în doi ani, e o mândrie. Ne-am bucurat astăzi (n.r. sâmbătă) de o atmosferă senzaţională pe stadion. Îi felicit pe jucători şi pe toţi cei care au contribuit la promovare. Remarc şi iniţiativa suporterilor, promotorii acestui proiect. Toată lumea trebuie să fie conştientă şi de faptul că, dacă nu aveam sprijinul financiar al municipalităţii, astăzi nu ne mai puteam bucura. Să sperăm că autorităţile locale vor face în continuare eforturi, poate şi alături de cele judeţene, şi să încercăm să promovăm în sezonul următor şi la Liga 1. Greul abia acum începe. Am făcut un pas mic, dar foarte important. Dacă vom avea un buget care să ne permit să atacăm cu încredere şi cu succes promovarea în primul eşalon, va fi foarte bine. Vrem să vedem iarăşi stadionul plin şi suporterii bucuroşi pentru victoriile noastre“, a declarat Grigoraş.
 

Progresul 1944 Spartac, un adversar foarte dificil

 
Întrebat cum a trăit acea perioadă de campionat, de pe final, când, în urma egalului de la Constanţa, Progresul 1944 Spartac căpătase prima şansă în lupta pentru promovare, tehnicianul constănţean a răspuns: „Nu mă puneţi să spun că am avut nişte emoţii fantastice. Au trecut anii peste mine, am multe meciuri şi trăiri intense la alt nivel. Normal însă că exista puţină incertitudine în privinţa recuperării terenului pierdut faţă de Progresul 1944 Spartac. Am făcut doi paşi greşiţi în retur, egalurile cu CSM Rm. Sărat şi Progresul, care a fost un adversar foarte dificil. La final, am fost primii însă, ceea ce e cel mai important. Să sperăm că, în continuare, va fi din ce în ce mai bine“.
 

„Greul abia acum începe“

 
Ce va urma, continuă Petre Grigoraş la cârma SSC Farul? „Nu ştiu, vom vedea. Să vedem care va fi situaţia financiară a clubului, bugetul pentru o eventuală promovare. Posibilităţile financiare contează cel mai mult, condiţiile care vor fi. Ne-am chinuit destul de mult, iar cei mai vechi ştiu prin ce a trecut echipa, începând din anul trecut, din vară. Au fost momente foarte dificile, dar noi am fost oamenii care nu prea ne-am plâns. La un moment dat, chiar se punea problema să se renunţe, întrucât condiţiile nu erau propice pentru atingerea promovării. Dar situaţia a devenit mai bună, s-a îmbunătăţit şi gazonul şi, beneficiind şi de şansă (în viaţă, ai nevoie şi de ea), am reuşit să promovăm. Ce va fi în viitor, vom vedea. Sunt convins că, în cel mai scurt timp, va fi o şedinţă şi se va lua o hotărâre vizavi de viitorul clubului, în ce direcţie va merge. Atunci voi da şi eu un răspuns“, a precizat principalul formaţiei constănţene.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Erol Asan

28 May, 2018 22:32

Grig nu ai vrut sa ma iei pe mine cu etajata.Eu sunt acum la Ratc.Multa bafta in continuare si sper din adîncul sufletului sa readuc pe Faru acolo u de ii e locul in primaiga..Imi amintesc cu Mare placere de deplasările cu Faru Constanta cand lucram la Transevren si in mod special cand ai fost tu antrenor la Faru.Iar când erai la Galați iam adus pe cei de la Tska Sofia in cupele europene la Galați era antrenor la Tska Stoiciu.Inca o dată mult succes!

Articole asemanatoare

Sondaj de opinie FC Farul, cursa pentru play-off şi eventuala luptă pentru promovare. Ce cred respondenţii

04 Jan 2021 948

Sondaj de opinie Credeţi că FC Farul Constanţa se va califica în play-off şi va lupta astfel pentru promovarea în Liga 1?

28 Dec 2020 1218

FC Farul Constanța Ianis Zicu - ”Putem să rămânem în play-off și să ne batem pentru promovare”

03 Nov 2020 2755

Sâmbătă, FC Farul Constanța - Aerostar Bacău Ianis Zicu - „Mă gândesc la promovare, pentru că acesta este scopul meu“ (video)

05 Sep 2020 3674

Totul despre noul sezon al Ligii a 2-a Alexandru Stoica - „De aceea jucăm pentru Farul, să ducem echipa în Liga 1“

22 Aug 2020 2907

Farul Constanța Încă doi juniori alb-albaștri, cooptați la antrenamentele echipei mari

03 Aug 2020 2060

Marius Chindriș, primul transfer al verii pentru FC Farul Constanța

14 Jun 2020 2309

Gabriel Iancu, gol de promovare, iar apoi de titlu! S-au împlinit opt ani de când FC Viitorul a acces în Liga 1 (video)

04 Jun 2020 3069

Sondaj de opinie Dacă ar fi participat în turneul play-off, FC Farul ar fi intrat în lupta pentru promovare? Cum au votat fanii

01 Jun 2020 1574

Farul Constanța Ciprian Marica - „Este o soluție care ne obligă la o pregătire și o schimbare de strategie pentru anul viitor“

14 May 2020 2615

S-au pus în vânzare biletele pentru meciul FC Farul - Turris-Oltul Turnu Măgurele

04 Mar 2020 2530

FC Farul Constanţa a căzut o poziţie în clasament, dar e în continuare la patru puncte de locul de baraj (galerie foto)

03 Mar 2020 1784

FC Farul, meci cu Petrolul. „Marinarii“, încrezători Daniel Toma - „Mergem la Ploieşti cu gândul la victorie“

28 Feb 2020 2937

„Sunt speranţe la promovare“ FC Farul a început pregătirea în Antalya. Miercuri, e programat primul amical (galerie foto)

04 Feb 2020 2381

​Interviu online cu Tiberiu Curt, managerul FC Farul Constanţa „Am demonstrat că ne putem bate de la egal la egal cu oricine“ (video)

22 Jan 2020 4782