Așa tați, așa fiice! George Buricea și Laurențiu Toma, bronz în Cupa României. Fetele lor, voleibaliste, aceeași medalie cu Academia Tomis (GALERIE FOTO)



 
  • În aceeași zi în care HC Dobrogea Sud se impunea, la Constanța, în finala mică a Cupei României, o performanță similară realizau, la Târgoviște, în Campionatul Național, și speranțele de la Academia de Volei Tomis.
  • Ambele partide au început la aceeași oră. În meciul de pe litoral au fost implicați George Buricea și Laurențiu Toma, de la HCDS, iar în cealaltă partidă, fetele lor.
  • La competiția de volei, Academia Tomis a dat jucătoarea cu cel mai bun atac al turneului final: Sara Buricea.   
 
George Buricea și Laurențiu Toma au avut bucuria, alături de toți cei de la HC Dobrogea Sud Constanța, de fani și susținători, de a cuceri medalia de bronz în Cupa României. Pentru cei doi foști mari handbaliști, unul, acum, antrenor al echipei (George), celălalt, oficial al clubului (Laurențiu), fericirea a fost cu atât mai mare cu cât, în aceeași zi, au urcat pe podiumul Campionatului Național și fiicele lor, Sara Buricea, respectiv Alexia - Nicole Toma, cu Academia de Volei Tomis Constanța.
 
Echipa feminină de speranțe a Academiei Tomis a participat la turneul final de la Târgoviște și a realizat performanța ocupării locului trei pe țară, cucerind astfel medalia de bronz. „Fete de aur și medalii de bronz! Așa se încheie povestea Speranțelor Academiei de Volei Tomis Constanța. La înălțime, pe podium, între primele trei echipe ale României. După două participări consecutive la Turneele Finale de Speranțe, Constanța revine acasă cu medalii, după patru zile în care fetele au trăit voleiul la maximă intensitate și, totodată, echipa noastră dă jucătoarea cu cel mai bun atac al Turneului Final: Sara Buricea. Felicitări Toma Nicole, Buricea Sara, Ruci Alexia, Iftimiciuc Andreea, Mostoc Amira, Cadâr Eda, Berescu Rebecca, Radu Alexandra, Cîrjilă Roxana, Popescu Brianna, Moceanu Alessia, Ciocan Ana, Iordache Eliza, Sarău Alexandra și Pungă Oana, felicitări staff-ului, antrenorilor, felicitări tuturor părinților pentru susținere. Se încheie un ciclu al unei generații... iar povestea Academiei de Volei Tomis nu se oprește aici! Hai Constanța!“, este mesajul academiei constănțene de volei.
 
Emoții la dublu
 
Și George Buricea a postat pe Facebook un mesaj emoționant, pe marginea reușitelor sportive din familia sa, marcate de mai multe similitudini. „Emoții la dublu, de la Constanța până la Târgoviște. Locul 3 eu, locul 3 Sara. În aceeași zi, la aceeași oră. Primul ei turneu final la junioare, primul meu Final Four ca antrenor principal la HCD. Poate că nu am luat aurul, dar am câștigat două finale. În plus, Sara a câștigat și premiul pentru cel mai bun atac al turneului. Sunt mândru de ea și mândru de echipa mea. Știu că e abia începutul pentru amândoi și că în viitor aceste medalii pot fi de aur. Întotdeauna ne dorim mai mult și ne pare rău când ratăm la limită o treaptă mai înaltă de pe podium, însă cel mai important e să ne tratăm fiecare meci ca pe o finală, să ne bucurăm de fiecare victorie și să ne propunem să fim din ce în ce mai buni. Mă bucur dacă i-am transmis și Sarei aceleași gânduri, după un week-end plin de tensiune și emoție. Pe data viitoare“, a menționat antrenorul HCDS.
 
14, numărul norocos
 
„Sunt foarte fericit, atât pentru medalia cucerită de HCD, cât și pentru cea obținută de Nicole și de colegele ei. Am trăit intens ziua cu cele două meciuri decisive, de la Constanța și Târgoviște“, a spus și Laurențiu Toma. Nicole, fiica cea mare a acestuia, poartă pe tricou tot 14, numărul care l-a făcut celebru în handbal pe fostul căpitan al Constanței! „Sunt fericit și împlinit“, spune Laurențiu, un tată bogat familial, cu trei copii, două fete (Nicole și Emma - Maria) și un băiat (Iosif), fostul mare sportiv sperând ca toți să-i ducă numele mai departe în sport. Nicole calcă deja pe urmele sale, Emma se joacă și ea cu mingea de handbal (cum a fost și la Sala Sporturilor, la turneul Final Four), iar mezinul, Iosif, vine din spate cu curaj. Numărul 14 îl urmărește în mod fericit pe Laurențiu și i-a purtat mult noroc în viață. Printre altele, micuța Emma și soția fostului handbalist sunt născute într-o zi de 14!     
 
Au avut o siguranță debordantă în joc

 
La turneul final de la Târgoviște, au participat opt echipe, împărțite în două grupe: 1 - Academia Tomis (antrenoare, Bianca Ioana Cojocaru și Vanesa Deșliu), CS Dinamo, CSM București, CSS5 București; 2 - CSS Târgoviște, CSS Lugoj, CNNT Craiova și CSV Craiova. Academia Tomis a debutat cu dreptul în turneu, întâlnind CSS5 București, de care a dispus cu 3-0 (25-15, 25-18, 25-19). „Fetele s-au impus în minimum de seturi, la capătul unui joc controlat în totalitate, unul în care au avut o siguranță debordantă în joc. Sara Buricea, Alexia Ruci și Nicole Toma au fost printre principalele realizatoare ale meciului, în care au mai punctat Alexandra Sarău, Alexandra Radu și Ana Ciocan. Fetele au fost sigure în special la serviciu care a funcționat și a adus puncte importante echipei“, a fost mesajul clubului. Pentru Academia Tomis, urma un meci infernal cu CS Dinamo, care câștigase și ea prima partidă, în trei seturi, cu CSM București.
 

Au condus Dinamo cu 1-0 la seturi
 
Confruntarea CS Dinamo - Academia Tomis s-a încheiat cu succesul echipei din capitală, scor 3-1, după ce formația de pe litoral a condus cu 1-0 la seturi! „După un început ezitant, fetele au revenit spectaculos în primul set și au recuperat handicapul de la scorul de 7-17 pe tabelă, pentru a câștiga primul set din meci, 25-23. Andreea Iftimiciuc a fost jucătoarea care a făcut diferența în finalul primului set și și-a ajutat echipa să revină cu o serie de puncte senzaționale obținute din serviciu. Deși fetele și-au dorit foarte mult victoria, inconstanța la serviciu a cântărit mult în economia următoarelor trei seturi, pe care Dinamo și le-a adjudecat la 18, 20 și 20. Cu un joc de echipă mult mai închegat și cu mult mai puține greșeli la preluare și la serviciu, Academia de Volei Tomis ar fi putut oferi o replică mult mai solidă echipei din București. Principalele realizatoare ale Constanței au fost Sara Buricea, Alexia Ruci și Nicole Toma, de notat încă o dată prestația Andreei Iftimiciuc care a servit de 17 ori, făcând 5 puncte din serviciu cu o singură eroare“, se arată pe pagina de Facebook a Academiei Tomis.
 
Calificare în premieră în semifinale
 
Următorul meci al Academiei Tomis, cu CSM București, era decisiv pentru ambele formații pentru calificarea în semifinale, de pe locul doi în grupă. Iar Academia Tomis a evoluat foarte bine, a câștigat cu 3-0 (25-18, 25-15, 25-18), făcând pasul în careul de ași al turneului final. 
 
„Academia de Volei Tomis se impune într-un meci crucial cu CSM București și astfel va face parte dintre primele patru echipe ale României prezente în semifinale. Fetele au evoluat fără trac și cu curaj și s-au impus cu CSM București în trei seturi, la capătul unui meci în care Tomis a avut o atitudine foarte bună de-a lungul tuturor seturilor. Cu o zi în care rotația pe libero a dat roade, recepția a fost bună, atacurile și-au atins ținta și blocajul a fost unul la fel de bun, fetele obțin o calificare muncită în semifinale, în premieră pentru Speranțele Academiei Tomis. Principalele realizatoare ale Tomisului au fost Alexia Ruci și Sara Buricea, într-o partidă în care Alexandra Sarău și Sara Buricea au avut o zi la fel de bună și la blocaj. Au mai punctat Nicole Toma, Sarău Alexandra, Ana Ciocan și Radu Alexandra. O zi în care susținerea și energia din tribune a fost imensă pentru fete în teren“, a fost istoria meciului cu CSM București.
 
„Cele mai grele meciuri încep acum!“
 
În semifinale, în partida pentru calificarea în finală, constănțencele s-au duelat cu gazdele de la CSS Târgoviște. Meci infernal! „Cele mai grele meciuri pentru fete încep acum, dar au muncit ani de zile pentru a ajunge aici și întreaga echipă își dorește să ajungă cât mai departe în această competiție! Hai, Constanța, hai, Tomis!“, erau încurajate tinerele voleibaliste de la țărmul mării. Victoria i-a aparținut însă formației târgoviștene, scor 3-0 (25-13, 25-13, 25-15), astfel că Academia Tomis a disputat apoi finala mica, duelându-se pentru medaliile de bronz cu SCV Craiova, în aceeași zi și de la aceeași oră cu finala mică a Cupei României, de la Constanța, HC Dobrogea Sud - Minaur Baia Mare!
 
Motivate să aducă acasă medaliile
 
Iar, în mod fericit, în ambele meciuri a câștigat Constanța, Academia Tomis dispunând de CSV Craiova cu 3-1 (25-21, 20-25, 25-9, 25-15). „Fetele au fost motivate și și-au dorit să aducă acasă medaliile de bronz. Cu un serviciu eficient, fără multe greșeli, cu siguranță la construcție și precizie la finalizarea atacurilor, fetele antrenate de Bianca Ioana Cojocaru și Vanesa Deșliu au făcut un meci senzațional“, a fost povestea partidei de la Târgoviște, care le-a urcat pe constănțence pe treapta a treia a podiumului național. Fete de aur, medalii de bronz!
    
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Tomis, HC Dobrogea Sud, George Buricea, Laurențiu Toma)
 
Citește și:
 
Au preluat ștafeta sportivă
Fetele lui George Buricea și Laurențiu Toma sunt voleibaliste la Academia Tomis Constanța

 
HC Dobrogea Sud Constanța, cadou surpriză pentru antrenorul George Buricea (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbalistele joacă primul meci din semifinalele Ligii Naționale

27 Mar 2024 421

Handbal Victorie în deplasare cu Potaissa Turda și CSM Constanța s-a calificat în sferturile Cupei României

20 Mar 2024 806

Handbal CSM Constanța debutează în noua ediție a Cupei României, cu gândul de a-și apăra trofeul

19 Mar 2024 609

Calendar săptămânal CSM Constanța Baschetbalistele luptă pentru primul trofeu al sezonului, Cupa României

08 Mar 2024 781

Handbal Opt jucători de la CSM Constanța, convocați la Națională. „Sunt entuziasmat să încep un nou capitol din viața mea“

07 Mar 2024 806

Handbal CSM Constanța, o repriză senzațională pe terenul Füchse Berlin, deținătoarea EHF European League! (GALERIE FOTO)

06 Mar 2024 737

Handbal CSM Constanța, victorie mare cu Minaur Baia Mare pentru argintul Ligii Naționale (GALERIE FOTO)

02 Mar 2024 1057

CSM Constanța Handbal George Buricea - „Echipa aceasta și-a făcut datoria în Europa cu vârf și îndesat“ (GALERIE FOTO)

01 Mar 2024 1016

Calendar săptămânal CSM Constanța Handbaliștii, meci acasă cu Minaur Baia Mare. O veritabilă finală pentru argintul în Liga Națională!

29 Feb 2024 862

European League. 27 februarie 2024 CSM Constanța, meci capital cu Dinamo, în Sala Sporturilor „Simona Amânar“. Intrarea este liberă! (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

26 Feb 2024 1152

Handbal CSM Constanța pregătește returul cu Dinamo contra celor de la CSM București

21 Feb 2024 680

Handbal CSM Constanța a pierdut la zece goluri diferență meciul cu Dinamo din EHF European League (GALERIE FOTO)

21 Feb 2024 655

Handbal. CSM Constanța și Dinamo București, duel european Primul meci al dublei din EHF European League se joacă pe terenul „câinilor”

19 Feb 2024 1142

Meciul cu Füchse Berlin George Buricea - „Meritam mai mult. Chiar și când pierde, CSM Constanța o face cu onoare, niciodată în genunchi“ (GALERIE FOTO)

14 Feb 2024 1211

Handbal CSM Constanța, victorie clară cu CSM Vaslui. Urmează meciul cu Füchse Berlin, deținătoarea trofeului în EHF European League! (GALERIE FOTO)

09 Feb 2024 999