„Asta da performanță demnă de un campion“ Veteranul Petru Andrei Condurache, pe podium și la Maratonul Internațional de la Cluj

 
 
 
  • Semimaraton alergat la o săptămână după maraton (cu medalii în ambele situații) pentru atletul veteran Petru Andrei Condurache, care are peste 70 de ani.  
 
În ciuda vârstei înaintate. Petru Andrei Condurache, atletul veteran din comuna Valu lui Traian, județul Constanța, continuă să uimească și să adune medalii în întrecerile de atletism pe distanțe lungi.
 
„Moșul Duracell“, așa cum i se mai spune, având în vedere vitalitatea sa (aleargă fără oprire, de parcă ar avea baterii), a concurat și la Maratonul Internațional de la Cluj, cucerind medalia de bronz în proba de semimaraton (21 kilometri), categoria +65 ani. Aceasta după ce, cu numai o săptămână înainte, Petru Andrei Condurache participase în proba de maraton (42 kilometri) a Maratonului Internațional București, categoria +70 ani, și cucerise titlul de campion national!
  
„La aproape 71 de ani, să alergi 21 de kilometri la Maratonul Internațional de la Cluj, la doar o săptămână după ce ai alergat 42 de kilometri la Maratonul Internațional București, și să fii din nou pe podium, asta da performanță demnă de un campion. Bravo, moșule!“, a fost mesajul soției alergătorului, care e cel mai mare fan al său.
 
În luna septembrie a acestui an, alergătorul din Valu lui Traian particapase și la ediția a 30-a a Campionatului Balcanic în aer liber, întrecere care s-a desfășurat în Albania, la Korce. Tricolorii s-au întors de la competiție cu o recoltă bogată de medalii, 73 la număr (36 de aur, 22 de argint și 15 de bronz), iar la acest bilanț au contribuit și reprezentanții județului Constanța. Petru Andrei Condurache a obținut la Korce, la 70 de ani și zece luni, cinci medalii de aur și una de argint, fiind atletul cel mai medaliat cu aur din delegația României la Campionatul Balcanic!
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Sursa foto: Facebook (Camelia Condurache)
 

Citește și:
 
Medalia care-i lipsea
Petru Andrei Condurache, din Valu lui Traian, campion național masters și la maraton. Categoria +70 ani! (document)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Valu lui Traian Atletul veteran Petru - Andrei Condurache, campion european la categoria +70 ani (GALERIE FOTO)

24 Jan 2023 1867

„Campionii, campionii, ole, ole, ole!“ Atletul veteran Petru - Andrei Condurache, cinci noi medalii la Campionatul Balcanic (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

27 Sep 2022 1834

Atletul veteran Petru - Andrei Condurache, din Valu lui Traian, campion național la alergare montană

17 Jul 2022 1828

Atletul veteran din Eforie Nord Vasile Apetroaie, un nou titlu de campion național. Aur la prima sa cursă de 10 kilometri pe șosea (GALERIE FOTO)

20 Apr 2022 3064

Medalia care-i lipsea Petru Andrei Condurache, din Valu lui Traian, campion național masters și la maraton. Categoria +70 ani! (document)

03 Nov 2021 4273

Petru Andrei Condurache, atletul veteran din Valu lui Traian „Moșul Duracellׅ“, cinci medalii de aur și una de argint la Campionatul Balcanic (galerie foto)

23 Sep 2021 6915

Vasile Apetroaie şi Andrei Condurache Doi atleţi veterani din judeţul Constanţa, campioni naţionali la alergare montană

21 Apr 2021 3718