Asul din mâneca lui Gică Hagi, inclus în echipa rundei a 23-a din Liga 1. „Regele“, antrenorul formaţiei etapei pentru a patra oară


În etapa a 23-a a Ligii 1, prima din 2020, FC Viitorul a învins în deplasare Poli Iaşi, scor 2-1, iar în urma acestui succes un jucător al trupei de pe litoral, atacantul Jacques Zoua, a fost inclus în echipa etapei, în vreme ce managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi, a fost desemnat antrenorul acestei formaţii.
 
Jacques Zoua a înscris cu acest prilej primul său gol pentru FC Viitorul într-un meci oficial. „A fost asul din mâneca lui Gheorghe Hagi. Intrat pe teren la startul reprizei secunde, camerunezul a marcat golul egalizator, apoi a pasat decisiv pentru reuşita lui Iancu“, se arată pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal. În vârstă de 28 de ani (e născut pe 6 septembrie 1991), Zoua are 1,86 m, este internaţional camerunez (cu 26 de prezenţe la prima reprezentativă) iar în octombrie 2019, a semnat un contract valabil până în vara acestui an cu FC Viitorul, cu drept de prelungire până în iulie 2022.
 
Zoua a câştigat Cupa Africii pe Naţiuni cu selecţionata Camerunului (în 2017), este de patru ori campion al Elveţiei cu FC Basel (în 2010, 2011, 2012 şi 2013), de două ori câştigător al Cupei Elveţiei (2010 şi 2012, cu FC Basel), iar în carieră a mai evoluat pentru Hamburger SV (Germania), Ajaccio (Franţa), Kaiserlautern (Germania), Beerschot (Belgia) şi Astra Giurgiu.
 
Gică Hagi este primul antrenor care prinde de patru ori echipa etapei. „A fost inspirat la pauză când l-a introdus pe Zoua în teren, crescând astfel presiunea pe defensiva adversă“, se menţionează pe site-ul LPF. Echipa-tip a rundei a 23-a îi cuprinde pe: V. Cojocaru (FC Voluntari) - Dimitrov (Sepsi Sf. Gheorghe), Cosic (U Craiova), Vinicius (CFR Cluj), R. Grigore (Dinamo) - Deac (CFR Cluj), Cicâldău (U Craiova), Fabbrini (Dinamo) - Zoua (FC Viitorul), Dugandzic (FC Botoşani), Debeljuh (FC Hermannstadt). Antrenor, Gică Hagi.   
Totodată, începând cu acest sezon al Ligii 1, deţinătorii drepturilor TV şi LPF desemnează la finalul fiecărui meci cel mai bun jucător, iar omului meciului Poli Iaşi - FC Viitorul a fost Gabriel Iancu, noul căpitan al trupei de pe litoral.       
 
Sursa foto: Facebook (FC Viitorul)
 
Citeşte şi:
 
Gică Hagi - „Am câştigat o finală, mai avem trei“ În Liga 1, pentru FC Viitorul urmează meciurile cu primele două clasate (galerie foto)

FC Viitorul are un nou atacant

 

 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

FC Viitorul, antrenament de acasă condus online de preparatorul fizic Antonio Camacho

09 Apr 2020 2847

FC Viitorul a reziliat contractul cu unul dintre jucători

02 Apr 2020 2778

FC Viitorul are un nou atacant

25 Oct 2019 1894