Athletic Constanța Gemenii Mihai și Andrei Călințaru, medalie cu echipa și premii individuale la turneul final. „Ne-am dorit mult să câștigăm“


 
  • Formația de pe litoral a câștigat finala mică, astfel că „Gladiatorii din Tomis“ s-au clasat pe locul trei la nivel național.
  • Andrei Călințaru a fost votat de către antrenorii celor patru echipe de la turneul final MVP-ul competiției, fiind și coșgeterul întrecerii.
  • Mihai Călințaru a fost cel mai bun pasator al competiției din București, dar a fost inclus și în echipa ideală a turneului final.
 
Formația Under-17 a Baschet Club Athletic Constanța a cucerit medalia de bronz la Campionatul Național, cu ocazia participării la Turneul Final de la București.
 
În primul meci, semifinala, BC Athletic (antrenor principal, Bogdan Ivanovici; antrenor secund, Mario Takacs-Sixt) a întâlnit Steaua București (clubul organizator), care s-a impus cu 82-69. Formația de pe litoral a disputat apoi finala mică, învingând CN „Aurel Vlaicu“ București, scor 78-72, astfel că „Gladiatorii din Tomis“ s-au clasat pe locul trei la nivel național. Componenți ai BC Athletic, frații gemeni Mihai și Andrei Călințaru au încheiat turneul final atât cu o medalie, cât și cu premii individuale. Astfel, Andrei a fost votat de către antrenorii celor patru echipe de la turneul final MVP-ul competiției, fiind și coșgeterul întrecerii, în timp ce Mihai a fost cel mai bun pasator al competiției din București, dar a fost inclus și în echipa ideală a turneului final.
 
Emoții la debut
 
„În meciul de debut, am avut mai multe emoții, în condițiile în care era primul turneu final la care participam. În a doua partidă însă, nu am mai avut trac și ne-am dorit mult să câștigăm. Le mulțumim tuturor pentru susținere și sperăm să-i facem fericiți și la competițiile viitoare“, a declarat Mihai Călințaru. Faptul că MVP-ul turneului a fost ales un jucător de la echipa medaliată cu bronz, nu de la campionaă, nici măcar de la vicecampioană, spune totul despre evoluția de top a lui Andrei Călințaru, ajutat, sigur, și de colegii săi. „Speram să ies MVP și am tras de mine cât am putut, până la capăt. Am reușit. Toți colegii am dat dovadă de unitate pe teren“, a punctat Andrei. 
 
Progresul în joc a adus și o medalie
 
La București, BC Athletic Constanța U-17 a obținut a doua medalie în acest sezon, după bronzul obținut în Campionatul Național de baschet 3x3, cu o echipă mult mai tânără. Antrenorul principal Bogdan Ivanovici e mulțumit că gruparea de pe litoral a urcat pe podium.

Un rezultat oarecum neașteptat pentru majoritatea. Pentru noi e încununarea unui sezon de muncă. Nu mă așteptam la o medalie, îmi doream în primul rând să văd un progres individual și în jocul echipei, ceea ce s-a și întâmplat. Suntem două echipe diferite, cea care a început campionatul de U-18 și U-17 și cea care termină campionatul de U-17. Vreau să-i mulțumesc lui Mario, care a reușit să-mi suplinească cu brio absența de la antrenamente. Ne chinuim de vreo două generații să obținem și noi o medalie. În fine, am reușit. Felicitări copiilor pentru efortul depus de-a lungul turneului, staff-ului, părinților, colegilor și nu în ultimul rând galeriei. Sperăm să le «alipim» încă o jumătate de generație, iar la anul să fie și mai bine la U-17. Cu multă muncă, da, Constanța poate ține piept echipelor din capitală“, a menționat Bogdan Ivanovici.
 

„Timpul a trecut“
 
Ultimul turneu final la care Mario Takacs-Sixt participase a fost în calitate de jucător, cu Bogdan Ivanovici și Alexandru Olteanu pe banca tehnică și cu generația lui Andrei Oprean sau Alexandru Unitu în teren. A fost un sezon în care juniorii de atunci sperau la o medalie, fiind aproape de primele echipe de pe podium. „Timpul a trecut, Mario Takacs-Sixt a devenit secundul antrenorului Bogdan Ivanovici și a condus generația actuală Athletic U17 către o medalie“, se menționează pe pagina de Facebook a BC Athletic Neptun.

 
„Acest premiu îl va ajuta să tragă și mai mult de el“
 
„Bucurie mare. Nu am reușit la juniori ce am reușit într-un an ca antrenor secund. Îi mulțumesc antrenorului Bogdan Ivanovici pentru toată încrederea pe care mi-a dat-o și pentru că m-a susținut, m-a lăsat să cresc și să învăț multe lucruri. îi datorez aproape tot ce am învățat în această carieră. Desemnarea ca MVP a lui Andrei Călințaru a fost o surpriză foarte plăcută și mă bucur pentru el. Știu cât de mult a muncit și cât iubește baschetul. Sunt sigur că acest premiu îl va ajuta să tragă și mai mult de el, mai ales că vine o vară de muncă, așa cum ne place nouă. La anul sperăm să reușim un rezultat și mai bun și să jucăm finala, de ce nu“, a punctat Mario Takacs-Sixt. 
 
Și 3x3 Athletic Neptun U23 a urcat pe podium
 
Clubul de pe litoral nu s-a oprit însă aici cu medaliile din acest sezon, a urcat pe podium (pe locul trei național) și 3x3 Athletic Neptun Constanța U-23, în Campionatul Național U23. „Cu trei jucători U23 convocați în această perioadă la echipa națională 3x3 (Andrei Oprean, Christian Chițu, Nicu Ciucă) cu care România a cucerit prima etapă din 3x3 Nations League (Tel-Aviv, Stop 1), 3x3 Athletic Neptun U23 a contribuit în acest sezon cu încă o medalie. Andrei Oprean, Christian Chițu, Nicu Ciucă și Vitalie Bălan au fost componenții echipei U23 care s-a impus în finala mică cu CS Agronomia 21-13 după meciuri cu CS Agronomia, UVT Timișoara, CSS Râmnicu Vâlcea și CSU Știința București“, este mesajul BC Athletic Neptun.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (BC Athletic Neptun)
 
Citește și:
 
Echipa Under-17 a BC Athletic Constanța, din nou pe podiumul național. A doua medalie la această categorie de vârstă (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet Echipa Under-20 a CSM Constanța, evoluții apreciate la turneul internațional de la Budapesta

11 Nov 2022 1662

Doi jucători, frați gemeni, de la BC Athletic Constanța, au participat la pregătirea centralizată a lotului național U-17 de baschet 3x3 (GALERIE FOTO)

05 Jan 2022 3276