Atletism Alexia Dospin, campioană națională. Lenuța Simiuc - Burr a urcat de trei ori pe podium (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

 

 
  • După șase luni de la a doua intervenție chirurgicală suferită, Ioana Manoliu a reușit să sară 6,03 m, recordul ei personal de sală fiind 6,11 m.
 
Sala „Ioan Soter” din cadrul CSNB „Lia Manoliu” de la București a găzduit etapa finală a Campionatelor Naționale de Seniori (ediția 53) și Tineret (Under 23 - ediția 40), întreceri desfășurate cu doar câteva zile înaintea Campionatelor Europene indoor (programate în Turcia, la Istanbul, în intervalul 2-5 martie).
 
Printre medaliați s-au numărat și reprezentanții litoralului. Astfel, în proba de triplusalt, Alexia Dospin (CSM Constanța; antrenor, Carmen Botea) a devenit campioană națională la categoria U-23, cu o săritură de 13.13 m din penultima încercare. La senioare, Alexia Dospin a fost a patra.
 
Lenuța Petronela Simiuc - Burr (CSM Constanța; antrenor Valentin Anghel) a obținut trei medalii la seniori la competiția din București: argint la 1.500 m (4:26.13) și la ștafeta mixtă de 4X400 m (3:19.61) și bronz la 3.000 m (9:34.63). Din ștafetă au mai făcut parte Andrei Sterea (antrenor, Alin Larion), Elena Panaet (antrenor, Cristina Alexe) și Alexandru Toader (antrenor, Larion Alin).
 
Ioana Emilia Colibășanu (CS Farul Constanța - CSM Constanța) a obținut argintul, devenind vicecampioană națională, la triplusalt U-23, cu 12,85 m. La senioare, sportiva, care e antrenată de mama ei, Elena Colibășanu, a fost a cincea. La lungime, Ioana s-a clasat pe poziția a patra la tineret, cu 5,75 m, performanță care a fost a opta la senioare.   
 
Pe podium a urcat și Alexandru Toader (CS Farul - CSM Constanța), vicecampion național la 60 m garduri, cu 8,23 s (locul 6 la seniori), Marian Tănase (CSM Constanța; antrenor, Alexandru Terpezan) a obținut bronzul la seniori, la 200 m (22,40 s), iar pe locul trei s-au clasat și Dragoș Silvestru (CS Farul - CSM Constanța; antrenor, Alin Larion) - la 60 m garduri seniori (8.07 s), David Ciolpan (CS Farul - CSM Constanța; antrenor, Alin Larion) - la lungime seniori (7,57 m), Cristi Boboc (CS Farul) - la triplusalt seniori (15,62 m) și Cristian Radu (CS Farul - CSM Constanța; antrenor, Alin Larion) - la triplusalt U-23 (14,88 m), acesta din urmă fiind al șaptelea la seniori.  
 
Aproape de podium a încheiat competiția ștafeta masculină de 4X400 m a CSM Constanța, care, în formula Alexandru Toader, Andrei Sterea, Carol Popa și Adrian Bondoc, s-a clasat pe locul patru la tineret, în 3:17.23. Locul 4 i-a revenit și lui Robert Bîrsă (CS Farul - Dinamo), la 60 m seniori (6,83 s), iar Cristian Meheș (CS Crișul Oradea - CS Farul) s-a clasat pe cinci la aruncarea greutății, cu 14,57 m. La 400 m, Adrian Bondoc (CSM Drobeta Tr. Severin - CSM Constanța) a fost al patrulea al U-23 și al șaselea la seniori, cu 50,93 s.
 
Ioana Manoliu (CS Farul - CSM Constanța; Carmen Botea) a ocupat locul cinci la lungime senioare, cu 6,03 m, o performanță dătătoare de speranțe, în contextual accidentării grave cu care s-a confruntat atleta. „După 6 luni de la a 2-a intervenție chirurgicală pentru înlăturarea plăcuței cu șuruburi, am reușit să sar 6,03 în cadrul Campionatului Național de Seniori (recordul meu personal de sală fiind 6,11). Pentru mine este ceva impresionant și mă bucur că am oamenii potriviți alături de mine. Abia aștept să văd ce urmează“, a precizat Ioana Manoliu.

 
Pe șase la tineret (10 la seniori), cu 51,90 s, a încheiat concursul de la 400 m Andrei Sterea (CS Farul - CSM Constanța), iar al șaselea, dar la seniori, la triplusalt (cu 14,91 m), a fost și Marian Petre (CS Farul - CSM Constanța; antrenor, Alin Larion). „Un sezon de iarnă pot spune eșuat pe plan sportiv, dar din punct de vedere al sănătății sunt acolo unde trebuie, adică sănătos, ceea ce îmi doresc de când m-am operat, să îmi revin complet. Voi începe cu forțe proaspete pregătirea pentru sezonul de vară și promit că nu mă voi opri aici. Ne vedem la vară! Nu contează voința de a câștiga, toți o avem. Contează voința de a te pregăti pentru a câștiga. Mulțumesc CSM Constanța pentru sprijinul acordat!“, a punctat Marian Petre.
 

PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook „CSM Constanța atletism“.
 
Citește și:
 
Atletism
În decurs de o săptămână, constănțeanca Ioana Emilia Colibășanu și-a îmbunătățit de două ori recordul personal (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atleții de la CSM Constanța au cucerit 12 medalii la Campionatele Naționale indoor pentru seniori și U23 de la București (GALERIE FOTO)

19 Feb 2024 855

CSM Constanța atletism Alexia Dospin și Ioana Manoliu, pe podium la Winter Run Athletics Cup

13 Dec 2023 903

CSM Constanța Atleta Ioana Colibășanu, a 12-a în lume la triplusalt. „Mă bucur că am intrat în finală“ (GALERIE FOTO)

15 Jul 2023 1382

Zece atleți de la CSM Constanța vor participa la Campionatele Internaționale ale României

01 Jun 2023 1109

CSM Constanța Atleta Alexia Dospin - campioană, într-o familie de campioni. Aur la tineret și barem de Europene îndeplinit! (GALERIE FOTO)

03 Mar 2023 2797