Atletism Medalii și recorduri la Naționale. „Școala săriturilor din Constanța este una de excelență“ (GALERIE FOTO + DOCUMENT)


 
  • La săritura în lungime, David Ciolpan a obținut medalia de aur la tineret și bronzul la seniori.
  • Titlu de campioană a obținut și ștefatea de 4X100 m a Farului Constanța.
  • De două ori pe podium a urcat și Ioana Colibășanu, la triplusalt.
 
Arena „Nicolae Mărășescu“ din Craiova a găzduit etapa finală a Campionatului Național de atletism pentru seniori și tineret plus probe combinate, iar sportivii de pe litoral au obținut rezultate frumoase, din bilanțul lor nelipsind medaliile de aur și recordurile personale.
 
La săritura în lungime, David Ciolpan (CS Farul Constanța - CSU Simona Halep) a obținut, cu 7,62 m (nou record personal), medalia de aur la tineret și bronzul la seniori. David a fost urmat în ierarhia seniorilor, de pe locul 4, de Dragoș Silvestru (CS Farul - CS Rapid București), care a sărit 7,41 m și l-a secondat pe colegul său și la tineret, cucerind argintul. Bronzul de la seniori a fost prima medalie națională a lui David Ciolpan la această categorie de vârstă. În ce-l privește pe Dragoș Silvestru, argintul de la tineret e cu atât mai prețios cu cât a venit la ultima săritură, depășind cu numai un centimetru performanța următorului clasat! 
 
Tehnicitate și momente neașteptate!
 
„Cu entuziasm pentru 2 atleți de aur, David Ciolpan și Dragoș Silvestru! Un concurs la săritura în lungime în care am asistat la tehnicitate și la cele mai neașteptate momente în compania atleților de valoare din România! David și Dragoș au arătat cu prisosință că școala săriturilor din Constanța este una de excelență, iar capacitatea științifică beneficiază de un nesecat izvor! Cu toții, studenți la Facultatea de Educație Fizică și Sport din Universitatea «Ovidius» din Constanța au arătat că «și-au făcut temele» și au câștigat încă două medalii la seniori U23, una de aur la ștafeta 4x100m și una de argint la ștafeta 4x400m. Un valoros record personal a reușit și Ionuț Vasile, la 400m (47.90s). Ne bucurăm când performăm, ne capacităm împreună privind în perspectivă!“, a fost mesajul antrenorului sportivilor, Alin Larion.
 
„Mobilizarea și promptitudinea care m-au propulsat“
 
„Vreau să îi mulțumesc domnului antrenor, familiei și iubitei mele pentru toată implicarea și susținerea în evoluția mea! Colaborarea și legătura pe care o am cu domnul Alin Larion m-au ajutat să ating aceste performanțe! A fost mereu înțelegător și răbdător cu mine, mai ales în antrenamente, iar de aici a venit mobilizarea și promptitudinea care m-au propulsat! De asemenea, țin să îmi mulțumesc și mie pentru munca și sacrificiile depuse, care m-au propulsat sa ajung cât mai departe!“, a menționat și David Ciolpan.
 
Ștafete iuți ca glonțul
 

A patra la seniori, ștafeta A CS Farul de 4X100 m a obținut aurul la tineret cu 42,54 s, avându-i în componență pe David Ciolpan, Marian Petre, Dragoș Silvestru și Robert Bîrsă. La aceeași întrecere, stafeta B a CS Farul (Ionuț Vasile, Andrei Sterea, Alexandru Toader, Cristian Radu) s-a clasat pe locul șapte la seniori, cu 43,20 s. La 4X400 m, în ștafeta CS Farul (a doua la tineret și a patra la seniori) au alergat aceiași Ionuț Vasile, Andrei Sterea, Alexandru Toader și Cristian Radu, încheind cursa în 3:18.46. 
 
Ioana Colibășanu și-a îndeplinit baremul de Mondiale

 
La Naționalele de la Craiova a urcat pe podium și Ioana Colibășanu (LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța - CS Farul). Antrenată de mama ei, Elena Colibășanu, sportive a urcat pe podium la triplusalt, probă la care, cu 13,14 m, a obținut argintul la tineret și bronzul la senioare. Și pentru Ioana medalia de la senioare a fost prima a sa la această secțiune. Totodată, performanța de 13,14 m reprezintă record personal pentru atleta născută în anul 2003, care, cu această ocazie, și-a îndeplinit baremul de participare la Campionatul Mondial Under-20, care se va disputa în Columbia, la Cali. În clasamentul senioarelor, pe locul patru la triplusalt s-a clasat Cristina Bujin (CS Farul - CS Rapid București), cu 13,09 m.  
 
Și Eduard David a luat medalie
 
Întrecerea din Bănie i-a adus medalie și lui Eduard David (CSS1 - CS Farul Constanța; antrenori, Coculeana și Ioan Oltean), care a obținut bronzul la tineret la 400 m garduri (cu 56,40 s) și s-a clasat pe locul cinci la seniori.
 
La proba masculină de triplusalt, Marian Petre (CS Farul - CS Rapid București) a fost al șaselea la seniori, cu 14,51 m, ierarhia avându-i pe primele două locuri de la seniori pe doi sportive originari din Constabnța, dar care reprezintă acum alte cluburi: 1. Răzvan Grecu (CSA Steaua București) - 16,62 m, 2. Florin Vișan (CS Dinamo) - 15,57 m.
 
Nu în ultimul rând, locuri fruntașe în concursul seniorilor au obținut și Marius Bîra (CSU Simona Halep - CSM Buzău) - 4 la aruncarea greutății (15,99 m), Ioana Manoliu (CS Farul) - 6 la lungime (5,84 m), Ionuț Vasile (CS Farul - CSU Simona Halep) - 6 la 400 m (47,90 s) și Robert Bîrsă (CS Farul - CS Dinamo) - 7 la 100 m (10,76 s).
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Alin Larion, Elena Colibășanu, Carmen Botea, Dragoș Silvestru, Coculeana Oltean)
 
Citește și:
 
„Una dintre cele mai frumoase zile din viața de sportiv!“
Medalii și emoții pentru constănțeni la Naționalele de atletism (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atleții de la CSM Constanța au cucerit 12 medalii la Campionatele Naționale indoor pentru seniori și U23 de la București (GALERIE FOTO)

19 Feb 2024 833

Atletism Robert Bîrsa, de la CS Farul Constanța, și ștafeta CSM Constanța, pe primul loc la Cupa României (DOCUMENT)

02 Feb 2024 1190

Evenimente sportive Constanța Atleții, pe podium la Cupa României. „M-a învățat să prețuiesc fiecare moment din acest sport“ (DOCUMENT)

17 Jul 2023 1452

Noi prezențe pe podium pentru atleții de pe litoral la competiția din București (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

31 Jan 2023 1818

Interviu online cu David Ciolpan, campion național la atletism „Pentru un sportiv, singurul adversar al său este el însuși“

08 Oct 2022 5429

Atletism Robert Bîrsă, Cristian Radu și ștafetele CS Farul Constanța, pe locul întâi la Cupa României (GALERIE FOTO + DOCUMENT)

26 Jul 2022 1963

A revenit! La fix un an de la accidentarea gravă, Ioana Manoliu a cucerit argintul la Internaționalele României. „Mă bucur enorm“ (GALERIE FOTO)

08 Jun 2022 1809

Studenții Facultății de Educație Fizică și Sport de la „Ovidius” Constanța, participare apreciată la o sesiune științifică națională

16 Dec 2020 4035

Atletul Marian Petre, vicecampion balcanic. David Ciolpan a ratat la mustaţă bronzul! (galerie foto)

11 Feb 2019 2526

Atleţii Marian Petre şi David Ciolpan concurează la Campionatul Balcanic de la Istanbul

06 Feb 2019 2435

Stere Şiangă şi David Ciolpan, câştigători la întrecerile atletice de la Piteşti

11 May 2016 2767

Andra Uşurelu, David Ciolpan şi Bianca Şiangă, medaliaţi la Naţionalele de atletism (galerie foto)

09 Mar 2015 3090

Bianca Şiangă şi David Ciolpan, câştigători în etapa inaugurală a Naţionalelor de atletism

26 Jan 2015 2563