Sport

Atletul Vicenţiu Culea, dublu campion balcanic la veterani. Pe podium a urcat şi Valentin Marius Saioc (galerie foto + document)

Atletul veteran Vicenţiu Culea, de la Axiopolis Cernavodă, a cucerit două medalii de aur la Campionatul Balcanic de la Celje (Slovenia).
Culea a concurat la patru probe, la categoria de vârstă 55 de ani, iar campion balcanic a ieşit la aruncarea ciocanului de 6 kg, cu 38,01 m, şi la aruncarea ciocanului greu (11,34 kg), cu performanţa de 11,70 m. Celelalte două probe la care a evoluat Vicenţiu Culea au fost aruncarea greutăţii, la care a ocupat locul patru (cu 11,43 m), şi aruncarea discului, la care s-a clasat pe poziţia a şasea (cu 29,91 m). La două dintre aceste secţiuni, greutate şi ciocan de 6 kg, atletul de la Axiopolis a realizat la Balcaniadă performanţe mai bune decât la Campionatul Naţional, atunci înregistrând 10,73 m, respectiv 33,07 m.
 
„Sunt mulţumit de ce am realizat în Slovenia, două titluri balcanice. E greu să participi la patru probe şi la toate să cucereşti medalia de aur, mai ales că la unele dintre ele timpul a fost defavorabil“, a declarat Vicenţiu Culea.
 
La întrecerea din Slovenia a evoluat şi Valentin Marius Saioc, de la Noua Generaţie Mangalia, care a concurat la o probă a categoriei 40 de ani, săritura în lungime, cucerind medalia de bronz, cu 5,92 m. Marius Saioc este poliţist la Poliţia municipiului Mangalia.
 
Sursa foto: Facebook 
 
Citeşte şi:
 
Recorduri naţionale pentru atleţii veterani Vicenţiu Culea şi Gheorghe Romaşcanu. Primul a ieşit de patru ori campion al României!

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Medalii în familie Atleta Coculeana Oltean, de la Constanţa, triplă campioană a României la masters, cu două recorduri naţionale (galerie foto)

22 Feb 2019 1125

Recorduri naţionale pentru atleţii veterani Vicenţiu Culea şi Gheorghe Romaşcanu. Primul a ieşit de patru ori campion al României!

29 Aug 2018 2717

Uimitorul Vicenţiu Culea. „Hercule“ veteranul A concurat la Mondiale şi a luat medalie, deşi nu mai făcuse lupte de 30 de ani! (galerie foto)

19 Oct 2017 5131

Atleţii veterani Vasile Apetroaie, Vicenţiu Culea şi Gheorghe Romaşcanu au urcat pe podium la Campionatul Balcanic (galerie foto)

27 Sep 2017 2269

Consiliul local din Cernavodă se reuneşte în ședință extraordinară astăzi (document)

06 Apr 2016 1835