Au câştigat ambele turnee la care au participat până acum Puştii din Valu lui Traian au crescut în trei luni cât alţii în zece (galerie foto)

Grupa copiilor născuţi în anii 2002 şi 2003 de la clubul din localitatea constănţeană (echipă înfiinţată în urmă cu trei luni) a câştigat „Cupa Voinţa”

Întrecerea s-a disputat pe stadionul din Valu lui Traian, cu participarea a opt echipe: Voinţa din localitate, Castelu, Arsenal Constanţa, Luceafărul Constanţa, Săgeata Năvodari, CSO Ovidiu, Metalul Constanţa şi Victoria Cumpăna.

În finală, Voinţa (antrenor, Florin Bumb) a dispus la loviturile de departajare (scor 6-3) de Săgeata, după 2-2 la finele timpului regulamentar de joc. Pe locul trei s-a clasat Metalul, care a învins cu 6-4 Arsenal în finala mică. Semifinalele au fost: Voinţa - Arsenal 3-1 şi Săgeata - Metalul 5-2. În preliminarii, s-au înregistrat rezultatele: Voinţa - Castelu 13-0, Arsenal - Luceafărul 6-3, Săgeata - CSO Ovidiu 5-0 şi Metalul - Cumpăna 4-2. Finala mare a fost plină de suspans. Săgeata a condus cu 2-0 la pauză, dar Voinţa a revenit spectaculos în partea secundă, egalând în ultimul minut al timpului regulamentar de joc şi trimiţând meciul la penalty-uri. Puştii din Valu lui Traian au avut nervii mai tari de la punctul cu var, impunându-se cu 6-3 şi adjudecându-şi trofeul. „La pauză, le-am explicat copiilor că meciul încă nu e jucat şi că, dacă vor da totul în partea secundă, pot întoarce rezultatul”, a explicat Florin Bumb răsturnarea de scor.

Ajutor de la primarul Florin Mitroi

Elevii săi au participat cu această ocazie la abia al doilea turneu de când echipa a fost înfiinţată. Eficienţa e însă una de invidiat: două victorii din două, după ce copiii Voinţei au triumfat şi la „Cupa Verii 2013”. „Îi mulţumesc primarului din Valu lui Traian, Florin Mitroi, pentru sprijinul acordat până acum. Sper că ne va ajuta şi în continuare cu minimul necesar pentru a putea înscrie echipa în campionat şi a le da copiilor şansa şi bucuria de a practica un sport. Rezultatele obţinute în cele trei luni de când fiinţăm ne dau speranţa că această grupă va creşte şi va produce jucători de valoare. Cupa Voinţa a fost una benefică pentru toate formaţiile participante. Noi am dorit să vedem la ce nivel ne situăm contra unor echipe care joacă de doi-trei ani împreună, precum Arsenal, Metalul sau Săgeata, care a ocupat locul trei în ultima ediţie a campionatului judeţean, după Academia Hagi şi Viitorul”, a arătat Florin Bumb. Majoritatea copiilor de la grupa 2002 / 2003 a Voinţei sunt din Valu lui Traian, excepţie făcând doi puşti din Murfatlar. Localnicii au fost selecţionaţi dintre copiii Şcolii nr. 1 din Valu lui Traian, cu care Florin Bumb a participat la Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar, obţinând rezultate şi la această competiţie: locul întâi pe judeţ şi trei la etapa de zonă la ciclul primar; locul întâi la faza locală şi doi la cea judeţeană la ciclul primar.    

Cine este Florin Bumb

Tânărul tehnician (va împlini 33 de ani peste o lună) este profesor de sport la Valu lui Traian, specializarea fotbal. A absolvit Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport a Universităţii „Ovidius” Constanţa şi deţine categoria C UEFA de antrenor. Florin Bumb este băimărean (vărul fostului jucător de la FC Baia Mare Dinu Bumb), iar la Constanţa se află de cinci ani. Şi Florin a jucat fotbal, la copii (în Baia Mare), apoi la Oaşul Negreşti (echipă de Liga a 3-a din Satu Mare), dar şi la CSO Ovidiu (ca portar). A absolvit şi cursurile şcolii de arbitraj.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Zainea Marian

10 Aug, 2013 12:01

Multumim domnule profesor pentru ce faceti pentru noi,ne ati adus bucuria de a juca fotbal, puterea grupului si gustul victoriilor !!!

Moldovan Marius

08 Aug, 2013 16:24

...am un nepotel la dansul la echipa si mereu imi povesteste de domnul antrenor,nu il cunosc personal dar am auzit numa lucruri bune despre dansul,un om capabil si in primul rand modest

ates

06 Aug, 2013 16:43

il cunosc pe antrenor ... a fost sef de promotie in generatia noastra...profesionist desavarsit si un prieten de nadejde

luminita iuruc

30 Jul, 2013 15:17

FELICITARI,atat tie cat si copiilor minunati si talentati.Bravo si pentru primar fara sprijinul caruia nu puteati merge mai departe.

Sorin Ganju

30 Jul, 2013 13:54

un om cu un caracter de nota 10,se vede ca pune suflet in tot ce face,de cand a venit la Valu o reusit niste rezultate foarte bune,mai intai cu copiii de la scoala 1 si apoi la Vointa.

Articole asemanatoare

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 544

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 1044

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 505

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 638

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 465

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1643

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 470

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 359

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 449

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 306

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 458

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 649

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 500

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 575