Au ocupat locul doi pe ţară la Cupa Satelor! Micii fotbalişti de la Cumpăna vor avea parte de o experienţă unică la meciul România - Spania (galerie foto)

Echipa comunei constănţene Cumpăna a realizat performanţa de a se clasa pe locul doi pe ţară la Cupa Satelor, întrecere naţională de fotbal rezervată categoriei de vârstă 13 ani, al cărei turneu final a fost găzduit de modernul Complex Sportiv „Centenar 2018“ de la Cumpăna, inaugurat săptămâna trecută.
 
În finală, Cumpăna (antrenor, Cristian Mustacă) a întâlnit reprezentanta judeţului Iaşi, Ruginoasa, care a câştigat cu 1-0 (1-0). Unicul gol al meciului a fost marcat de Florin Doroftei. „În prima repriză, după un joc echilibrat, cu ocazii de ambele părţi, cei de la Ruginoasa au reuşit să înscrie dintr-o faza fixă, iar tabela de marcat a rămas aşa până în finalul partidei, Cumpăna - Ruginoasa 0-1“, se arată pe pagina de Facebook „Ştiri Cumpăna“. Startul simbolic al finalei a fost dat de Ianis Hagi, tânărul căpitan al FC Viitorul şi internaţional al României, care le-a transmis copiilor: „Vă urez mult succes şi vă aşteptăm alături de naţională în Norvegia!”, acesta în condiţiile în care câştigătoarea competiţiei organizate de Federaţia Română de Fotbal împreună cu AFIR şi Asociaţiile Judeţene de Fotbal, Ruginoasa, va însoţi echipa naţională în deplasarea din Norvegia, din preliminariile EURO 2020.
 

Finala mică, decisă la lovituri de departajare

 
Pe locul trei la Cupa Satelor, prima ediţie, s-a clasat Sânmartin (Bihor), care a învins în finala mică Rudeni (Ilfov), la loviturile de departajare, 2-1, după 2-2 la finalul timpului regulamentar de joc. Dacă Ruginoasa va însoţi echipa naţională în deplasarea din Norvegia, ocupantele locurilor doi şi trei, Cumpăna, respectiv Sânmartin vor avea parte de o experienţă VIP la meciul România - Spania din toamnă, informează Federaţia Română de Fotbal.
 

„Vă apreciez enorm“

 
„Dragi copii, vă apreciez enorm şi vă mulţumesc pentru felul în care aţi evoluat. Sportul te învaţă să ai caracter, te învaţă să joci după reguli, te învaţă să ştiii ce înseamnă să câştigi şi să pierzi. Felicitări domnului antrenor Mustacă Cristian, dar şi părinţilor, pentru întreaga susţinere”, a transmis primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju.
 

Dorin Moise, cel mai bun jucător al finalei

 
Finala a fost arbitrată de doi „cavaleri“ din Liga 1, Sebastian Colţescu şi Horia Mladinovici, primul făcând parte şi din brigada delegată la meciul Chelsea - Eintracht Frankfurt, semifinală din Europa League! La finalul competiţiei, s-au acordat şi patru premii individuale: Florin Doroftei (Ruginoasa) - golgheterul turneului final, Dorin Moise (Cumpăna) - cel mai bun jucător al finalei, Daniel Moldovan (Sânmartin) - cel mai bun portar al turneului, Iulian Curcă (Ruginoasa) - cel mai bun jucător al turneului.
 

Răzvan Burleanu a felicitat administraţia locală din Cumpăna

 
Evoluțiile copiilor au fost monitorizate atent de membrii Comisiei Tehnice a Federaţiei Româneee de Fotbal prezenți la Cumpăna: Ion Geolgău, Miodrag Belodedici și Ion Vlădoiu. În tribunele stadionului din Cumpăna s-au aflat şi preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu, Ciprian Marica (finanţatorul SSC Farul Constanţa), cetăţeanul de onoare al comunei Cumpăna Elena Frîncu, dar şi primari şi preşedinţi de consilii judeţene din toată ţara. La meci a asistat şi preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care a ţinut să felicite administraţia publică locală din Cumpăna pentru realizarea Complexului Sportiv „Centenar 2018” şi pentru susţinerea sportului.
 
Sursa foto: Facebook (Ştiri Cumpăna)
 
Citeşte şi:
 

Micii fotbalişti ai comunei Cumpăna au ocupat locul doi pe ţară în Cupa Satelor

Echipa comunei Cumpăna va disputa finala Cupei Satelor. În caz de victorie, va însoţi echipa naţională în Norvegia! (galerie foto)


UPDATE. Competiţie naţională La Cumpăna se desfăşoară, de azi, turneul final al Cupei Satelor. Rezultatele din prima zi (galerie foto)

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Clasare importantă. Tot mai sus!“ Micii fotbaliști de la Cumpăna, locul șase pe țară la Cupa Satelor (GALERIE FOTO)

15 May 2023 1342

Echipa de fotbal Under-13 a comunei Cumpăna s-a calificat pentru a treia oară la turneul final al Cupei Satelor (GALERIE FOTO)

28 Apr 2023 1471

Fotbal Faza pe Euroregiunea Sud - Est a Cupei Satelor se dispută în județul Constanța, la Cumpăna

24 Apr 2023 1281

CS Victoria Cumpăna Micii fotbaliști, locul șase pe țară la Cupa Satelor. Rugbystul Andrei Chelaru, bronz la Gimnaziada din Franța (GALERIE FOTO)

24 May 2022 2247

Victoria Cumpăna, câștigătoare pentru a doua oară a Cupei Satelor pe regiunea Sud-Est (GALERIE FOTO)

10 May 2022 2266

CS Cumpăna a câştigat faza judeţeană a Cupei Satelor, ediţia 2019/2020 (galerie foto)

19 Nov 2019 4156

Complexul Sportiv „Centenar 2018“ din Cumpăna găzduieşte o nouă întrecere de amploare

16 May 2019 3113

Micii fotbalişti ai comunei Cumpăna au ocupat locul doi pe ţară în Cupa Satelor

12 May 2019 2557

Echipa comunei Cumpăna va disputa finala Cupei Satelor. În caz de victorie, va însoți echipa națională în Norvegia! (galerie foto)

11 May 2019 2329

​UPDATE. Competiţie naţională La Cumpăna se desfăşoară, de azi, turneul final al Cupei Satelor. Rezultatele din prima zi (galerie foto)

10 May 2019 2076

La Cumpăna se dispută turneul final al Cupei Satelor. Meciurile, supervizate de legende ale fotbalului românesc

09 May 2019 2262

Dilek Baubec, primul jucător de la Victoria Cumpăna convocat la loturile naţionale

27 Apr 2019 3061

Micii fotbalişti de la Cumpăna, calificaţi la faza finală a Cupei Satelor. Dacă devin campioni pe ţară, vor însoţi echipa naţională în Norvegia! (galerie foto)

09 Apr 2019 3260

Micii fotbalişti din Cumpăna au câştigat Cupa Satelor şi sunt campioni ai judeţului Constanţa (galerie foto)

19 Mar 2019 2237