Aur pentru Mihail Kogălniceanu Ovidiu Trifan şi Mălina Mihăilă, cei mai buni seniori ai Balcanilor la Taekwondo WTF (galerie foto)



Şcoala de Taekwondo WTF de la Mihail Kogălniceanu continuă să aducă rezultate însemnate localităţii constănţene, dar şi României. Ultimele isprăvi au venit de la Campionatul Balcanic

Mihail Kogălniceanu a avut trei reprezentanţi la Campionatul Balcanic de Taekwondo WTF de la Zrenjanin (Serbia) şi toţi au cucerit medalia de aur! Mălină Mihăilă şi Ovidiu Trifan au concurat la seniori, în vreme ce sora mai mică a Mălinei, Anca, a evoluat în întrecerea juniorilor.
 
Formaţi la Clubul Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu, Mălina şi Ovidiu reprezintă acum CSA Steaua Taekwondo Bucureşti, în vreme ce Anca este în continuare sportivă la gruparea din Mihail Kogălniceanu.
 
Graţie evoluţiilor lor entuziasmante din Serbia, Mălina şi Ovidiu au fost desemnaţi cei mai buni sportivi din concurs, la feminin, respectiv masculin, adică au primit titlurile de cei mai buni seniori ai Balcanilor la Taekwondo WTF! „O zi magică la Zrenjanin pentru delegația României în Campionatul Balcanic de Taekwondo WTF, aflat la a XVII-a ediție. Dominaţia României a fost capitalizată însă la finele zilei, când Mihăilă Mălina şi Trifan Ovidiu au fost aleşi de către Uniunea Balcanică drept cei mai buni sportivi ai categoriei seniori la feminin, respectiv masculin“, nota Federaţia Română de Taekwondo WTF, după prima zi de concurs.

„Bruce Lee“ şi surorile de aur


Performanţa lui Ovidiu este cu atât mai însemnată cu cât, la 17 ani, el este încă junior! Învaţă la liceul teoretic din Mihail Kogălniceanu, iar în Serbia a concurat la categoria -54 kg, realizând trei victorii. Mălina a trecut la senioare, fiind studentă în anul 2 la Bucureşti, la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport. Sora sa, Anca, învaţă la Liceul Teoretic „Decebal“ din Constanţa. Şi în 2014, şi în 2015, „Bruce Lee“ Ovidiu Trifan a cucerit titlul de campion european, iar în acest sezon a continuat şirul victoriilor, câştigând (într-o manieră categorică) şi alte turnee internaţionale, precum Openul Greciei sau concursul de la Chişinău, unde l-a învins pe campionul mondial en-titre de la juniori!

Mălina Mihăilă, vicecampioană europeană


În luna noiembrie, la Bucureşti s-a disputat Campionatul European de tineret (Under-21) la Taekwondo WTF, iar Mălina Mihăilă a devenit vicecampioană continentală, medalia sa de argint fiind prima câştigată de România la un Campionat European disputat pe „teren propriu“ în era modernă a acestei discipline olimpice.
 
Mălina a evoluat la categoria -53 kg şi, după ce, rând pe rând, a învins sportive din Estonia, Moldova, Lituania şi Bulgaria, a ajuns în finală, unde s-a confruntat cu rusoaica Tatiana Kudashova, în faţa căreia a cedat la mare luptă. La Bucureşti, a evoluat şi Ovidiu Trifan, aflat cu această ocazie la primul său European de tineret. „Bruce Lee“ a concurat cu o zi înaintea Mălinei şi a fost la un pas de a lua medalie, pierzând în sferturi în faţa lui Mikhail Artamonov, din Rusia.  

Ovidiu Trifan face Taekwondo de la zece ani


Ovidiu şi surorile Mihăilă s-au lansat la Clubul Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu, club sprijinit consistent de Primăria Mihail Kogălniceanu (primar, Ancuţa Belu) şi de Consiliul Local. Ovidiu Trifan practică Taekwondo de la vârsta de zece ani, iar de trei ani a trecut la CSA Steaua Taekwondo Bucureşti. Sportivii de la CSC Mihail Kogălniceanu sunt pregătiţi de un colectiv tehnic format din Laurenţiu Palangă (antrenor), Marian Olteanu şi Anda Palangă (instructor). Pe lângă sprijinul pe care clubul sportiv îl primeşte din partea administraţiei locale de la Mihail Kogălniceanu, Palangă apreciază şi ajutorul venit de la Primăria Nicolae Bălcescu (primar, Viorel Bălan).

Au cucerit şapte Cupe ale României


În luna octombrie, clubul din Mihail Kogălniceanu şi-a trecut în palmares a şaptea Cupă a României la Taekwondo WTF (a patra consecutivă), în urma evoluţiilor deosebite pe care sportivii grupării le-au avut la întrecerea desfăşurată la Miercurea Ciuc. Clubul din localitatea constănţeană a obţinut precedentele şase trofee de acest gen în anii 2005, 2006, 2010, 2012, 2013 şi 2014.
Sursa foto: Facebook şi Federaţia Română de Taekwondo WTF.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ovidiu Trifan, al 11-lea titlu de campion naţional Anca Mihăilă, cea mai bună junioară de la Naţionalele de Taekwondo WTF (galerie foto)

01 Jun 2017 5616

„Bruce Lee“ din Mihail Kogălniceanu Ovidiu Trifan, desemnat a doua oară la rând sportivul anului la Taekwondo WTF

03 Feb 2017 4322

Stabilită în Suedia Luptătoarea Maria Butcaru, din Mihail Kogălniceanu, a luat bronz la Openul Germaniei de Taekwondo WTF (galerie foto)

24 Jan 2017 17952

Ovidiu Trifan şi Mălina Mihăilă au atins sferturile la Europenele de Taekwondo WTF

14 Jun 2016 3721

„Copilul nostru de aur“ Ovidiu Trifan s-a impus, în Germania, la Cupa Preşedintelui la Taekwondo WTF (galerie foto)

12 Apr 2016 7007

Numărul 1 la Taekwondo Ovidiu Trifan, din Mihail Kogălniceanu, l-a surclasat pe coreeanul Seoung Chul Jeong la Openul Sofiei

29 Mar 2016 5601

A fost încoronat „rege“ Ovidiu Trifan, din Mihail Kogălniceanu, cel mai bun sportiv al României la Taekwondo WTF (galerie foto)

09 Mar 2016 8310

Victorie importantă la Taekwondo WTF Ovidiu Trifan, din Mihail Kogălniceanu, l-a învins pe Shariati Pedram, din Iran (galerie foto)

21 Jan 2016 3520

Ovidiu Trifan dă strălucire Taekwondo-ului „Bruce Lee“ din Mihail Kogălniceanu e din nou campion european

13 Feb 2015 2734

„Şi-a distrus oponenţii“ Ovidiu Trifan, „Bruce Lee“ din Mihail Kogălniceanu, s-a impus la Openul Greciei la Taekwondo (galerie foto)

22 Jan 2015 2180

Editorial Sportul mic aduce rezultate mari

18 Dec 2014 2301

Campionul european Ovidiu Trifan „Bruce Lee“ din Mihail Kogălniceanu, clasat excelent în Europa şi în lume

06 Dec 2014 2640

„Bruce Lee“ nu a avut milă Ovidiu Trifan, din Mihail Kogălniceanu, campion european la Taekwondo (galerie foto)

28 Nov 2014 4669

Condamnaţi sau cercetaţi pentru diverse infracţiuni, introduşi în arestul IPJ Constanţa

22 Sep 2014 2815

Se îngroaşă rândurile în arestul IPJ Constanţa

21 Sep 2014 3477