Aurelian Arghir, multumit de evolutia Farului

# In acest moment, la echipa domneste o stare de optimism, subliniata si de directorul executiv al clubului

Drumul catre revenirea in elita a rugbyului constantean este anevoios, insa, odata cu venirea pe banca tehnica a unui antrenor australian, cu conceptii foarte moderne, jocul incepe sa se schimbe in bine, chiar daca mai exista si infrangeri-soc, cum a fost cea din fata lui Dinamo.La finalul saptamanii trecute, RCJ Farul disputa ultimul meci din acest an, in play-off-ul Diviziei Nationale de rugby, contra lui U Cluj, la Constanta. Era vorba de fapt despre lupta pentru locul cinci, pentru ca practic niciuna dintre cele doua formatii nu mai are sanse la podium in acest sezon. Desi pierdusera clar cu o etapa inainte la Bucuresti, in fata lui Dinamo (0-73), rugbystii lui Paul Nixon si-au revenit repede. Ei au dorit sa dovedeasca ca daca momentan nu au inca puterea sa se lupte cu marile forte ale campionatului, nu au in schimb niciun fel de probleme cu echipele mai modeste. Victoria a fost clara, 40-17 si a venit la "tanc" inaintea vacantei, asigurandu-le jucatorilor un moral foarte bun pentru perioada de pregatire. In acest moment, la echipa domneste o stare de optimism, subliniata si de directorul executiv al clubului, Aurelian Arghir. "Ma bucur ca am incheiat anul cu o victorie clara impotriva Clujului. Acest joc m-a facut sa devin mai increzator in lotul pe care il avem. Sunt de asemenea foarte multumit de maniera noastra de pregatire de acum, toate meritele in acest sens revenindu-i antrenorului Paul Nixon. Tocmai de aceea, sper intr-o exprimare mult mai coerenta la anul si in partide din ce in ce mai bune facute de noi", a declarat Arghir. Acesta a mai vorbit si despre felul in care echipa se va pregati in aceasta pauza competitionala. "Pregatirea noastra se va face in doua etape, una fara Paul Nixon, care va pleca acasa pentru sarbatori, cealalta cu el la conducere, cand se va intoarce, probabil in ianuarie sau inceputul lui februarie. Cat timp va fi plecat, vom folosi aceasta perioada pentru a slefui ceea ce a inceput el aici. Apoi, vom efectua un cantonament montan, insa nu stiu acum exact locatia. Vom incerca sa gasim un loc in care sa avem toate conditiile si nu ma refer aici numai la teren de alergat, ci si la sala de forta, pentru ca vom include neaparat si asa ceva in pregatire", a afirmat directorul executiv al RCJ. Arghir nu i-a uitat nici pe jucatori sau pe ceilalti antrenori ai echipei. "Tin pe aceasta cale sa le multumesc jucatorilor pentru ca au facut tot ce au putut in acest an, dar si antrenorilor secunzi pe care ii are Paul Nixon", a concluzionat Aurelian Arghir. Pregatirea fizica este si principalul motiv de ingrijorare pentru australianul Paul Nixon, care este de parere ca la acest capitol trebuie insistat mai mult. Tehnicianul este insa multumit de cum au decurs lucrurile pana acum si este la randul sau increzator in viitor. RCJ a incheiat anul pe locul cinci in play-off-ul Diviziei Nationale de rugby, cu 30 de puncte, la sapte "lungimi" distanta de U Cluj.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța box Alexandru Buleu, învins în optimi la Europene de favoritul categoriei. „Viitorul îți aparține!“

20 Apr 2024 735

Handbal Victorie în deplasare cu Potaissa Turda și CSM Constanța s-a calificat în sferturile Cupei României

20 Mar 2024 894

Sondaje de opinie Peste 70% dintre participanții la sondaj nu cred că România va adera la Schengen și pe cale terestră în 2024!

21 Jan 2024 1067

BTA 38% dintre bulgarii dintr-un studiu global sunt pesimişti faţă de 2024, alţi 18% - optimişti

01 Jan 2024 736

CSM Constanța „Pentru România!“, a strigat Elena Zaharia, după ce a învins-o pe japoneza Rin Mende la Campionatul Mondial

02 Dec 2023 1102

Tenis de masă CSM Constanța s-a calificat în sferturile ETTU EuroCup Women

16 Nov 2023 838

Baschetbalistele de la CSM Constanța s-au calificat în sferturile Cupei României (GALERIE FOTO)

07 Oct 2023 1006

Gânduri frumoase pentru elevi Bogdan Huțucă, deputat PNL - „Educația este cea mai bună trambulină spre o carieră de succes"!

11 Sep 2023 733

Liga a 4-a Constanța 2023/2024 Fotbalist nigerian la Viitorul Cobadin. Transferat și un jucător care a evoluat în Germania (GALERIE FOTO)

16 Aug 2023 3572

Tenis de masă Medalie pentru fetele de la LPS „Nicolae Rotaru“ la Naționalele de juniori Under-13

15 May 2023 1821

Horoscop Este rost de câștiguri importante la debutul acestei săptămâni

10 Apr 2023 1325

Reuven Azar, Ambasador al Israelului în România – „Considerăm că orașul Constanța poate deveni un hub în Marea Neagră”

30 Mar 2023 1137

Eliza Samara a rămas cu o victorie uriașă la Singapore, contra campioanei olimpice, și cu un alt meci memorabil, cu Margaryta Pesotska

16 Mar 2023 1705

Fotbalistele de la Farul Constanța s-au calificat în sferturile Cupei României

13 Mar 2023 1411

#ConstanțaEsteBine 7.03.2023 Matematica lunii martie

07 Mar 2023 1365