Aurelian Chiţu, din nou la FC Viitorul Lupta pentru play-off. „Nici nu vreau să mă gândesc la altă variantă“

Atacantul Aurelian Chiţu (28 de ani) s-a întors la FC Viitorul, echipă pentru care a debutat în Liga 1 şi al cărei golgheter all-time este. Chiţu a jucat anterior la echipa Daejeon, din Coreea de Sud, la care s-a transferat de la FC Viitorul în martie 2018. 
 
„FC Viitorul este echipa la care am crescut şi la care mă simt cel mai bine. Era normal şi de aşteptat ca eu să-mi doresc să revin la un moment dat. Sunt foarte bucuros să am luat această decizie şi sper să obţinem rezultate bune împreună. La Viitorul am venit de tânăr, am plecat de jos, de la Liga a 3-a, e ca şi casa mea. Am reuşit performanţe aici, am luat campionatul şi am fost mereu în play-off. Am trăit momente bune, dar şi grele, atunci când am fost la retrogradare. E normal să mă simt foarte bine şi tot timpul vin cu sufletul aici“, a spus Aurelian Chiţu. 
 

A urmărit din Coreea meciurile Viitorului

 
Acesta a spus că în Coreea de Sud a avut parte de o experienţă frumoasă, care l-a ajutat foarte mult. „Am avut realizări şi acolo, dar acum important e că sunt aici. Am urmărit de acolo majoritatea meciurilor Viitorului şi normal că m-am bucurat la câştigarea Cupei României şi a Supercupei, după cum am fost supărat la unele înfrângeri. Îi felicit pe băieţi şi sperăm să nu ne oprim aici, acum să sunt şi eu, încercând să câştigăm şi alte trofee. Concurenţa în atac este acerbă, dar e benefică, te face să dai mai mult la antrenamente şi la meciuri, ceea ce nu poate decât să ne ajute“, a mai arătat Aurelian Chiţu. 
 

Golul de la Iaşi

 
FC Viitorul a încheiat anul 2019 pe locul şase în Liga 1, cu 35 de puncte, după zece victorii, cinci egaluri şi şapte înfrângeri, golaveraj 41-26, în 22 de partide jucate. Primul meci oficial din 2020 pentru echipa lui Gică Hagi va avea loc pe 3 februarie, de la ora 20.00, în deplasare cu Poli Iaşi (locul 11, cu 22 de puncte), în etapa a 23-a de campionat. Chiţu are amintiri plăcute der la Iaşi, acum doi ani a marcat golul care a calificat echipa constănţeană în play-off.
 

„A fost un moment foarte frumos“

 
„Cele patru meciuri care au rămas din sezonul regulat sunt foarte importante, trebuie să pornim bine şi să încercăm să câştigăm la Iaşi. Cu o victorie, altfel am trata următoarele trei partide. A fost un moment foarte frumos pentru mine şi pentru Viitorul acum doi ani în Copou. Sper să ajut din nou echipa acolo, dacă se va apela la mine. Va fi destul de greu, dar am încredere că ne vom califica în play-off. Nici nu vreau să mă gândesc la altă variantă. Acesta e primul obiectiv, să intrăm în play-off, iar apoi vom lua fiecare meci în parte. Vom încerca să ne clasăm cât mai sus“, a punctat Chiţu.
 

Următorul amical, cu Olimpik Donetsk 

 
În cantonamentul din Antalya, FC Viitorul a susţinut primul amical, 0-1 cu Young Boys Berna, campioana ultimilor doi ani din Elveţia şi actualul lider al campionatului. În continuare, programul partidelor de verificare este: pe 17 ianuarie - cu Olimpik Donetsk (Ucraina); pe 21 ianuarie - cu Sturm Graz (Austria); pe 24 ianuarie - cu Ballkani (Kosovo); cu 24 ianuarie - cu Jagiellonia (Polonia).
 

Încrederea lui Hagi nu-l apasă

 
„Am întâlnit o echipă bună, dar mergem înainte şi vom vedea ce va fi. Au fost mai buni. Am fost aproape să marchez, poate o voi face la partida următoare. Cantonamentul este greu pentru fiecare jucător, sper să trec cu bine peste el, fără accidentare. În 2020, sper să fiu sănătos şi să-mi ajut echipa cu cât mai multe goluri. Faptul că Mister Hagi are mare încredere în mine nu mă apasă. Știu să gestionez astfel de momente. Anul perfect pentru Viitorul ar fi să câştigăm campionatul. Orice echipă care merge în play-off se va bate la titlu. Sunt pregătit să fiu titular. Dacă voi munci foarte bine în cantonament, poate că voi juca din primul minut“, a spus atacantul de 17 ani Louis Munteanu despre meciul cu echipa elveţiană. 
 

Diferenţă de pregătire

 
Mijlocaşul Marco Dulca este de părere că, în partida cu Young Boys Berna, s-a văzut diferenţa de pregătire dintre cele două echipe. „Un meci de pregătire, în care cred că ne-am făcut fiecare treaba. Suntem mulţi jucători şi trebuie să ne împărţim minutele de joc, astfel încât să pornim bine în campionat. S-a văzut diferenţa de pregătire, noi abia am început-o, iar ei sunt pe final de cantonament. Dar cred că şi aşa am făcut un meci destul de bun. 
Aşteptăm următoarea partidă. Avem un program încărcat în cantonament, dar care ne ajută. În campionat, trebuie să luăm fiecare meci în parte“, a spus Marco Dulca.  
 
Sursa foto: FC Viitorul  
 
Citeşte şi:
 
Primul meci de pregătire din Antalya FC Viitorul a pierdut meciul amical cu Young Boys Berna (galerie foto + video)
 
Atacantul Aurelian Chiţu, prima achiziţie a echipei FC Viitorul în 2020
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alin Dobrosavlevici, transferat de la Farul Constanța la o altă echipă din Liga 1

24 Jan 2022 3698

UPDATE Contractul dintre Farul Constanța și fotbalistul Aurelian Chițu a încetat

19 Jan 2022 2656

FC Botoşani - Farul Constanţa Gică Hagi - „Sperăm să avem un rezultat foarte bun“ (galerie foto + video)

27 Oct 2021 3664

„Moștenire de familie“ După Adrian și George Pitu, la Farul Constanța joacă acum și Alexi Pitu

03 Jul 2021 10723

UPDATE Remiză între Farul Constanţa şi Rapid Bucureşti

26 Jun 2021 4304

Sepsi - FC Viitorul, finala pentru Conference League Sebastian Mladen - „Nu trebuie să ratăm această ocazie”

29 May 2021 3907

Doi fotbalişti de la FC Viitorul, incluşi în echipa etapei. Alţi patru, în lotul României pentru turneul preolimpic

22 May 2021 3511

Tur de forţă pentru FC Viitorul Trei victorii şi un egal în ultimele patru meciuri, în care nu a primit gol

21 May 2021 3871

FC Viitorul va participa la barajul pentru calificarea în Conference League

19 May 2021 3614

FC Viitorul - Astra Giurgiu Aurelian Chiţu - „Întâlnim o echipă rănită, dar am încredere că vom câştiga”

18 May 2021 3824

FC Viitorul, victorie mare în deplasare contra Chindiei Târgovişte, liderul din play-out

14 May 2021 3902

FC Viitorul a câştigat amicalul cu FC Argeş

26 Mar 2021 3648

FC Viitorul Atacantul Aurelian Chiţu a revenit la antrenamente, după o pauză de jumătate de an

10 Mar 2021 2905

Aurelian Chițu, atacant la FC Viitorul, s-a accidentat grav și va fi operat

19 Sep 2020 3768

FC Viitorul întâlnește astăzi FC Hermannstadt Paul Iacob - „Vrem să facem un joc bun, să dominăm și să câștigăm“

29 Jul 2020 2970