Australian Open. Simona Halep - Caroline Wozniacki, ce finală! Meci cu miză enormă între primele două jucătoare ale lumii (video)

Constănţeanca Simona Halep, numărul unu mondial, continuă să scrie istorie la Australian Open, ieri calificându-se în premieră în finală, după ce a învins-o în penultimul act pe Angelique Kerber (Germania, 16 WTA) cu 6-3, 4-6, 9-7.

A fost un meci senzaţional, întins pe durata a două ore şi jumătate, în care atât Halep (principala favorită la Antipozi), cât şi Kerber (cap de serie numărul 21) au irosit mai multe mingi de meci. Simona a început partida în forţă şi a avut 5-0 în primul set. Kerber a revenit şi a redus din diferenţă la 3-5, dar Halep a câştigat cu 6-3.Liderul mondial a condus şi în setul doi, cu 2-1, însă nemţoaica a avut o nouă revenire, la 4-4 a făcut break, iar apoi şi-a adjudecat setul.
 
S-a intrat astfel în decisiv, care a avut o desfăşurare dramatică, demnă de un thriller. Atât la 5-3, cât şi la 5-4, Halep putea încheia meciul. Apoi Kerber s-a aflat în avantaj, iar Simona a luptat pentru a rămâne în meci, la 6-5 pentru nemţoaică. La 8-7, Halep nu a mai ratat mingile de meci de care a beneficiat şi a câştigat în trei seturi epice! Senzaţional! „Sunt foarte emoţionată, am reuşit să trec peste un meci foarte greu şi mă bucur că am rezistat. Îi mulţumesc publicului pentru sprijinul oferit. Am avut două partide foarte lungi în acest turneu până acum, ceea ce nu e uşor. Nu mi-am pierdut încrederea în propriile forţe după ce am ratat mingile de meci. A fost un meci dramatic şi sunt mândră că am câştigat“, a declarat Simona Halep, imediat după meci.

50 de lovituri câştigătoare 

Lovituri senzaţionale, psihic de fier şi încredere, demne de un lider mondial, care au ajutat-o să nu clacheze când a ratat mingi de meci sau când juca pentru a rămâne în partidă, dar şi serviciul foarte bun (între altele, a reuşit şase aşi) au dus-o pe Simona Halep în ultimul act la Melbourne. Calificarea e cu atât mai preţioasă cu cât constănţeanca este chinuită de la începutul turneului de o accidentare la gleznă, dar peste care a trecut la fiecare meci. Cifrele din semifinală arată clar că Simona a deţinut iniţiativa în meciul cu Angelique Kerber, reuşind 50 de lovituri, câştigătoare faţă de cele 33 ale nemţoaicei. Dacă Halep se va impune şi în finală, ea va deveni prima jucătoare din istoria tenisului care câştigă Australian Open după ce a salvat mingi de meci în partide diferite. Pentru jucătoarea din Constanţa este a treia finală de Grand Slam pe care o va disputa, după cele de la Roland Garros, ambele pierdute, în 2014 şi 2017. În meciul pentru titlu o va întâlni pe daneza Caroline Wozniacki, locul doi mondial, care a învins-o în semifinală pe Elise Mertens (Belgia, 37 WTA), scor 6-3, 7-6. Partida e programată sâmbătă, 27 ianuarie, de la ora 10.30, în direct la Eurosport.

Joacă pentru trofeu şi pentru numărul unu mondial 

Această finală va stabili şi dacă, de luni, Simona îşi va păstra poziţia de lider mondial sau dacă va trece Wozniacki în această postură, deci miza e imensă, cu atât mai mult cu cât ambele adversare nu au încă niciun trofeu de Grand Slam în palmares! Atât Halep, cât şi Wozniacki au disputat câte două astfel de finale, dar au pierdut de fiecare dată. Halep a spus că va da tot ce poate în finala cu Wozniacki. Un meci cu adevărat senzaţional, între primele două clasate în ierarhia mondială! „Va trebui să alerg mult contra Carolinei, o jucătoare pe care o respect mult. Voi fi curajoasă şi voi crede că voi câştiga. Nu-mi va sta gândul neapărat la titlu. E mai important să câştigi un turneu de Grand Slam decât să fii numărul unu în lume. Wozniacki aleargă mult şi nu ratează punctele. Îmi trebuie echilibru în joc şi să fiu la fel de agresivă ca până acum. Faţă de finala cu Ostapenko de la Roland Garros, de anul trecut, joc mai agresiv“, a arătat Simona, care are bilanţ negativ în duelurile cu Wozniacki. Daneza conduce cu 4-2 şi a câştigat ultimele trei meciuri directe.

Încurajări şi de la Gică Hagi 

Pentru calificarea în finală, Simona Halep va primi 1,615 milioane de dolari şi 1.300 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va fi recompensată cu 3,23 de milioane de dolari şi 2.000 de puncte WTA. Până acum, Simona a câştigat în carieră 20.912.291 de dolari. Dacă se va impune la Australian Open, constănţeana şi-ar adăuga în palmares al 17-lea turneu, ultimul fiind obţinut la începutul lui 2018, la Shenzhen. Simona are un start perfect de an, câştigând toate cele 11 meciuri susţinute până acum în această stagiune. „Campioana noastră e într-o nouă finală de Grand Slam şi merită să câştige trofeul. Mult succes, Simona Halep!“, a încurajat-o şi Gică Hagi, într-o postare pe Facebook.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep a revenit în țară de la Miami „Sunt bucuroasă că, din această carieră, am câștigat un om foarte valoros“

25 Mar 2024 1455

Editorial Ziua în care Simona Halep s-a bucurat din nou pe terenul de tenis

24 Mar 2024 676

Simona Halep, petrecere specială, în care au fost sărbătoriți Stere și Nicolae Halep

24 Mar 2024 3950

Simona Halep „Îl aştept pe Carlos Martinez să începem. Am fixat o perioadă de încercare“

21 Mar 2024 630

Simona Halep, revenire de bun augur în turnee. Cu set câștigat! „Această zi va rămâne foarte specială pentru mine“. Cine e noul antrenor

20 Mar 2024 876

WTA Miami 2024 Simona Halep a câștigat setul întâi cu 6-1, dar a pierdut primul meci de la revenirea în turnee

20 Mar 2024 1322

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 648

Simona Halep, convocată pentru meciul din Billie Jean King Cup cu Ucraina. Pe site-ul competiției, apare pe locul 58 în lume!

15 Mar 2024 636

Simona Halep a plecat în SUA, pentru turneul de la Miami. „Mă bucur mult că am șansa de a mă întoarce pe teren“

11 Mar 2024 912

Tribunalul Constanța, termen azi în dosarul în care se cere insolvența SNH Gold Imperial SRL, controlată de Stere Halep, tatăl Simonei Halep

10 Mar 2024 849

Simona Halep - „Proba mea de sânge a stat peste două ore la o temperatură greșită!“. Ce spune Laboratorul de control doping

08 Mar 2024 631

Simona Halep va reveni în circuitul WTA! Anunțul sportivei de la malul mării

07 Mar 2024 644

Simona Halep a revenit în țară „Mă bucur că s-a judecat corect și că pot juca tenis din nou“

07 Mar 2024 689

Editorial. Simona Halep se poate întoarce pe teren „Binele și adevărul înving mereu” - sintagma de basm transpusă în realitate

06 Mar 2024 699

Simona Halep, victorie uriașă la TAS Gheorghe Hagi - „S-a dovedit încă o dată că binele bate răul“ (VIDEO)

06 Mar 2024 758