Baschet 3X3 România, pe locul trei la calificările de la Constanța. Cine a mai acces la Euro (GALERIE FOTO)

 
 
  • Faza finală a European Cup FIBA 3x3 va avea loc la Graz, în Austria, in perioada 9-11 septembrie.
 
În urma calificărilor de la Constanța, au obținut biletul către turneul final al Campionatului European de baschet 3X3 România, Polonia, Estonia (la feminin), Polonia și Muntenegru (la masculin).
 
În formula Alina-Maria Podar, Ancuta Stoenescu, Sonia Ursu si și Ana Maria Vîrjoghe, tricolorele au disputat în cele două zile de competiții cinci partide, înregistrând trei victorii (15-9 cu Italia, 14-13 cu Cehia, 20-17 cu Letonia) și două înfrângeri (13-16 cu Turcia și 16-21 cu Polonia).
 
Meciul decisiv pentru calificare a fost cel cu Letonia, pe când succesul din sferturi, unul dramatic, contra Cehiei, a venit in extremis, închis cu un buzzer beater de două puncte de Ancuța Stoenescu.
 
Tricolorele au înregistrat o medie de 15.6 puncte pe meci și un total de 78 de puncte marcate.
 
România s-a clasat pe locul trei, din 12 echipe, asigurându-și participarea la faza finală a European Cup FIBA 3x3, care va avea loc anul acesta la Graz, in Austria, in perioada 9-11 septembrie.
 
La masculin, România nu a obținut calificarea, încheind turneul de la Constanța cu o victorie din trei meciuri jucate, cu o medie de 17 puncte pe meci și un total de 51 de puncte marcate.
 
În formula Christian-Radu Chițu, Alexandru Coconea, Mario-Adrian Lazăr și Cristian Mâinea, tricolorii au învins cu 21-16 Italia și au cedat în fața Naționalelor Estoniei (scor 12-22) și Muntenegrului (scor 22-18). La final, România s-a clasat pe locul șapte.
   

La turneul de la Constanța (desfășurat pe faleza Cazinoului și, când vremea nu a permis, în Sala Sporturilor), au participat 25 de echipe, la categoria feminin fiind prezente Naționalele României, Belgiei, Bulgariei, Cehiei, Danemarcei, Estoniei, Marii Britanii, Ungariei, Letoniei, Italiei, Poloniei și Turciei. La categoria masculin au evoluat reprezentativele României, Turciei, Spaniei, Macedoniei de Nord, Poloniei, Muntenegrului, Italiei, Ungariei, Marii Britanii, Estoniei, Danemarcei, Cehiei și Ungariei.
 
Câștigătoarele ediției 2021 ale Campionatului European au fost Serbia, la masculin, și Spania, la feminin.  

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (BC Athletic Neptun, 3X3 Romania)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Constanța. Baschet 3X3 Echipele României, noi meciuri la turneul de calificare la Campionatul European (GALERIE FOTO)

11 Jun 2023 1244

Baschet 3X3 Spectacol, în weekend, pe faleza Cazino din Constanța! 25 de echipe, din 15 țări, calificări pentru Euro (GALERIE FOTO)

04 Jun 2022 2384

Trei baschetbalişti de la Athletic Neptun Constanţa, convocaţi la Naţionala României

31 May 2021 3531