Baschet 3X3 Spectacol, în weekend, pe faleza Cazino din Constanța! 25 de echipe, din 15 țări, calificări pentru Euro (GALERIE FOTO)

 

 
  • Turneul se desfășoară și la feminin, și la masculin, sâmbătă, 4 iunie, și duminică, 5 iunie, iar România participă la ambele secțiuni.
  • La competiția de la Constanța sunt puse în joc cinci locuri pentru turneul final al Campionatului European: trei la masculin și două la feminin.
  • În acest an, va fi permisă prezența spectatorilor în tribune, odată cu ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19, iar fanii au acces gratuit la meciuri.  
 
25 de echipe naționale din 15 țări participă, la Constanța, în acest weekend, la turneul de calificare la Campionatul European de baschet 3X3, care va avea loc la Graz, in perioada 9-11 septembrie.
 
Municipiul Constanța găzduiește din nou, pe faleza Cazino, calificările pentru Euro, iar în acest an va fi permis accesul spectatorilor în tribune, odată cu ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19. Fanii au acces gratuit la meciuri. „Veniți să vedeți jucători de top din Europa luptând pentru calificarea la Campionatele Europene de Baschet 3x3!“, este mesajul organizatorilor adresat iubitorilor baschetului. Turneul se desfășoară și la feminin, și la masculin, sâmbătă, 4 iunie, și duminică, 5 iunie, iar România participă la ambele secțiuni. Competiția este organizată în parteneriat de Federația Română de Baschet, ABC Athletic Constanța și Sport Arena Streetball și finanțată de Primăria Municipiului Constanța. La turneul de la Constanța sunt puse în joc cinci locuri pentru turneul final al Campionatului European: trei la masculin și două la feminin. 
 
„Constanța este centru pentru baschetul 3x3“
 
Programul meciurilor este următorul: sâmbătă, 4 iunie - 9.30 - 13.30 și 16.30 - 21.40 - meciuri din faza grupelor; 5 iunie - 10.30 - 13.00 - meciuri eliminatorii; 16.30 - 20.30 - meciuri de calificare; 21.00 - festivitatea de premiere.   
 
„Avem o tradiție bogată în baschetul 3x3, rezultate precedente prin care am făcut istorie și sperăm ca prin organizarea unor astfel de evenimente în România să ajutăm naționalele noastre. Constanța este centru pentru baschetul 3x3, rezultatele obținute în ultimii ani sunt o dovadă, și vom face în continuare tot posibilul să ne menținem la un nivel ridicat și de organizare și sportiv”, a declarat Andrei Talpeș, președinte interimar al CSM Constanța.
 
Programul din grupe al echipelor României
 
Grupele arată astfel:

 
Masculin
 

• Grupa A - Polonia, Macedonia de Nord, Muntenegru
• Grupa B - Spania, Marea Britanie, Turcia
• Grupa C - Estonia, România, Italia
• Grupa D - Cehia, Ungaria, Bulgaria, Danemarca.
 
Feminin
 
• Grupa A - Polonia, Belgia, Estonia
• Grupa B - România, Italia, Turcia
• Grupa C - Ungaria, Marea Britania, Danemarca
• Grupa D - Cehia, Letonia, Bulgaria.
 
În grupe, formațiile tricolore vor evolua, sâmbătă, astfel: la feminin - ora 17.45 - România - Turcia; ora 21.20 - România - Italia; la masculin - ora 19.05 - România - Italia; ora 20.25 - România - Estonia.  
 
Tricolorii, titlu european cucerit în 2014
 
„Reamintim că România a fost prezentă la toate cele șase ediții ale FIBA 3x3 Europe Cup disputate până în prezent, avansând în fazele eliminatorii de patru ori. Cea mai valoroasă performanță obținută de tricolore a fost medalia de argint cucerită la ediția de la București, în 2016, cu echipa formată din Sonia Ursu, Gabriela Mărginean, Anca Șipoș și Andra Haas. Totodată, la masculin, naționala României a fost prezentă de patru ori, ratând edițiile de la Amsterdam (2017) și Paris (2021), iar cea mai valoroasă performanță din istorie a fost titlul european cucerit la ediția inaugurală, în 2014, de echipa formată din Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu și Vasile Ștefan“, se arată pe site-ul oficial al Federației Române de Baschet.

În vizită la „Decebal“

Vineri, Naționalele României care participă la turneul din weekend au fost în vizită la Liceul Teoretic „Decebal“ din Constanța, introducându-I pe elevi în atmosfera baschetului, dialogând cu ei, fotografiindu-se cu ei și oferindu-le autografe.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (BC Athletic Neptun Constanța)

 
Citește și:
 
Constanța, gazda unuia dintre turneele de calificare pentru Campionatele Europene de Baschet 3x3

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Constanța. Baschet 3X3 Echipele României, noi meciuri la turneul de calificare la Campionatul European (GALERIE FOTO)

11 Jun 2023 1276

Baschet 3X3 România, pe locul trei la calificările de la Constanța. Cine a mai acces la Euro (GALERIE FOTO)

06 Jun 2022 1368

Trei baschetbalişti de la Athletic Neptun Constanţa, convocaţi la Naţionala României

31 May 2021 3558