Baschet Meci atractiv MC Ball Mangalia - BC Athletic Constanța, decis în prelungiri, în campionatul Under-17


 
  • Patru echipe au participat la turneul din faza întâi a Campionatului Național, grupa B, găzduit de sala „Tomis“ din Constanța.
  • Pe primele două locuri s-au clasat echipele MC Ball Mangalia și BC Athletic Constanța.
  • Ambele formații câștigaseră cele două partide disputate înaintea meciului direct, din ziua a doua a turneului.
 
Sala Complexului Sportiv „Tomis“ din Constanța a găzduit primul turneu al fazei întâi din grupa B a Campionatului Național Under-17 la baschet, în care s-au înfruntat BC Athletic Constanța, MC Ball Mangalia, Petras Piatra Neamț și CSM VSKC Miercurea Ciuc.
 
La final, clasamentul a fost următorul: 1. MC Ball - 6 puncte (3 victorii), 2. BC Athletic - 5p (2-1), 3. Petras - 4p (1-2), 4. CSM Miercurea Ciuc - 3p (0-3). În continuare, urmează o nouă fază a întrecerii, în care echipele intră în această ordine, întâlnind noii adversari în funcție de poziția ocupată. În prima zi, atât MC Ball Mangalia, cât și BC Athletic au câștigat ambele meciuri, întâlnindu-se apoi, a doua zi, într-o veritabilă finală a turneului, decisă doar după prelungiri! A câștigat MC Ball, cu 75-66.
 
„Calificare de pe prima poziție pentru sportivii noștri în Campionatul Național de U17! După două victorii în prima zi (n.r. 95-63 cu Petras și 74-66 cu Miercurea Ciuc), timp în care băieții noștri și-au găsit ritmul și s-au regăsit în noua formulă, a doua zi s-a încheiat cu o victorie în over time cu Athletic Constanța, o victorie ce a făcut să crească pulsul tuturor ce ne-au susținut și nu numai. Ne calificăm astfel în primele 16 echipe din țară într-un mod categoric și ne pregătim să facem deplasarea la Tg. Mureș alături de cei mari, pentru a disputa primul turneu de calificare la categoria de U18. Mulțumim galeriei pentru energia și puterea transmisă mai ales în ultima confruntare, meci ce a avut o încărcătură emoțională, dovedindu-se pe tot parcursul lui un meci «marca MC Ball»“, se arată pe pagina de Facebook a echipei din Mangalia.
 
În primele două partide, BC Athletic a înregistrat rezultatele: 69-53 cu Petras și 77-43 cu Miercurea Ciuc. „Meciul cu MC Ball a fost foarte frumos, stârnind un real interes, dovadă numărul mare de spectatori și atmosfera deosebită care s-a creat. Am condus pe parcursul partidei, însă am fost egalați în ultima secundă, iar apoi, în prelungiri, adversarii au avut câștig de cauză“, a declarat Andrei Talpeș, managerul general al BC Athletic.  Lotul BC Athletic U-17 de la turneul din sala „Tomis“ a fost format din jucătorii: Daniel Guțan, Sergiu Ercuță, Vlad Ichim, Matei Enciu, Robert Cosmeanu, Liviu Ferariu, Cezar Unitu, Rareș Croitoru, Mihai Avram, Tudor Gorgovan, Andrei Călințaru, Mihai Călințaru, Denis Pață, Andrei Constantin, Alexandru Gavriz, Mario Ignat, George Marinescu, Alexandru Miloș și Rareș Moise.
 
„Pentru elevii lui Bogdan Ivanovici și Mario Takacs-Sixt urmează meciuri cu echipe care la nivel de juniori au câștigat titluri naționale sau au ajuns în faze finale: Dan Dacian, CSA Steaua București și LPS Viitorul Ploiești“, este mesajul BC Athletic.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: Facebook (BC Athletic, MC Ball Mangalia)

 
Citește și:
 
Baschetbalistele de la CSS1 - Laguna Constanța, pe locul doi în Campionatul Național. Două victorii în turneul de la Sibiu (GALERIE FOTO)

Doi jucători, frați gemeni, de la BC Athletic Constanța, au participat la pregătirea centralizată a lotului național U-17 de baschet 3x3 (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MC Ball Mangalia, vicecampioană națională Under-18 la baschet 3X3 indoor (GALERIE FOTO)

09 Mar 2022 2114

Baschet Primul turneu al Naţionalelor Under-18, redus la dubla CSS1-Athletic Constanţa - MC Ball Mangalia

10 Mar 2021 3438

Sezonul 2021 al Campionatul Naţional Under-18 la baschet masculin se deschide la Constanţa

06 Mar 2021 2483