Baschetbalist la Athletic Neptun Constanţa Siler Schneider, pe primul loc în topul FRB la media de puncte pe meci

  • În două partide din Liga Naţională, Siler Schneider a înscris 39 de puncte.
  • Pe 6 şi 7 ianuarie, formaţia de pe litoral evoluează în turneul de la Voluntari.
BC Athletic Neptun Constanţa a participat până acum la două dintre cele trei turnee desfăşurate în campionat.
 
Echipa masculină de baschet Athletic Neptun Constanţa ia parte la un nou turneu în Liga Naţională, cel de-al patrulea, programat în sala „Gabriela Szabo” din Voluntari. 
 
Gladiatorii din Tomis se vor duela cu CS SCM Timişoara (pe 6 ianuarie, de la ora 16.30) şi cu CSM CSU Oradea (pe 7 ianuarie, de la ora 17.15), ambele partide fiind transmise în direct de Digi Sport 3. După primele două turnee la care a participat şi în care a pierdut toate cele patru partide jucate, BC Athletic Neptun ocupă locul 14 în campionat (ultimul), cu patru puncte. 
 
Echipa de pe litoral nu a putut evolua însă în primul turneu, cel de la Cluj, din pricina cazurilor de Covid din lot. Astfel că debutul în noul sezon al Ligii Naţionale s-a făcut în cadrul turneului de la Constanţa, în care BC Athletic Neptun a înregistrat rezultatele: 68-75 cu CSM VSKC Miercurea Ciuc şi 67-76 cu CSM 2007 Focşani. Al doilea turneu a fost la Craiova, în care BC Athletic Neptun a cedat cu SCMU Craiova (61-69) şi cu CS Dinamo Bucureşti (54-79).
 

Schneider a lipsit la Craiova

 
Chiar dacă a lipsit în turneul de la Craiova, jucătorul BC Athletic Neptun Siler Joseph Schneider se situează pe primul loc în clasamentul Federaţiei Române de Baschet al mediei de puncte înscrise pe meci, cu 19.5 (39 de puncte în două partide). Jucătorul american de 25 de ani şi 1,90 metri a avut prestații foarte bune în turneul de debut de la Constanța, în meciurile cu CSM VSKC Miercurea Ciuc și CSM 2007 Focșani, înscriind 22 de puncte în prima partidă şi 17 în cealaltă.
 

„Ne dorim să creştem sportivi pentru Liga Naţională”

 
În meciul cu Dinamo, la echipa de pe litoral a debutat, la 17 ani, în Liga Naţională, Octavian Dobre (CSS1-Athletic U18).
 
„A fost un meci extrem de dificil, contra unei formaţii care practică o apărare agresivă. Lipsa noastră de experienţă s-a văzut, iar adversarii s-au distanţat uşor pe tabelă. Am reuşit apoi să revenim în meci, dar am rămas fără energie, iar Dinamo s-a distanţat decisiv. Din păcate, nu am putut sta aproape tot meciul. Aş vrea să remarc nişte tineri pe care ne bazăm. Gribinic (care acum a jucat mai mult şi este un copil de perspectivă al nostru), dar şi un copil de 17 ani, care şi-a făcut debutul. E important pentru noi, căci ne dorim să creştem sportivi pentru Liga Naţională şi cred că marele câştig al turneului de la Craiova acesta este”, a declarat antrenorul principal al BC Athletic Neptun, Alexandru Olteanu.
 
„A fost o partidă interesantă, dar pe care din păcate am pierdut-o. Băieţii de la Dinamo şi-au dorit mai mult victoria. Psihic şi fizic au fost peste noi, ceea ce s-a văzut în teren”, a spus şi Christian Chițu, baschetbalist în trupa de pe litoral.
 

Ştefan Gribinic, cea mai bună prestaţia a sa

 

În confruntarea cu SCM U Craiova, Ștefan Gribinic a avut cea mai bună prestație a sa de până acum în Liga Națională în cele 12 minute pe parchet. „Un meci greu, contra unei echipe cu jucători mai experimentaţi. Am reuşit totuşi să ne menţinem la aşteptări şi spă stăm în joc cu ei, chiar dacă am avut de recuperat o diferenţă destul de mare”, a precizat Ştefan Gribinic.
 
„Ne aşteptam la un meci extrem de greu. Evident, echipa gazdă era favorită, dar evoluţia noastră îmi dă încredere pentru partidele care urmează. În sfertul doi, meciul a devenit mai fizic, iar noi încă nu suntem din acest punct de vedere la nivelul formaţiei din Craiova. În schimb, mă bucur că am reuşit să revenim în joc şi să facem finalul destul de palpitant”, a punctat şi Alexandru Olteanu.

 
Sursa foto: Facebook (BC Athletic Neptun Constanţa)
 
Citeşte şi:
 
În prima săptămână din noul an, baschetbaliştii de la Athletic Neptun Constanţa joacă în turneul de la Voluntari

     
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

BC Athletic Neptun Constanţa, învinsă la Voluntari de CS Dinamo Bucureşti

02 Apr 2021 1823

BC Athletic Neptun Constanţa a câştigat meciul cu CSM VSKC Miercurea Ciuc

27 Mar 2021 2002

A marcat 30 de puncte Siler Schneider, cel mai eficient jucător din meciul BC Athletic Constanţa - FC Argeş Piteşti

12 Feb 2021 1883

BC Athletic Neptun Constanţa, înfrângere în partida cu BC CSU Sibiu

07 Feb 2021 1879

BC Athletic Neptun Constanţa a cedat în duelul cu FC Argeş Piteşti

06 Feb 2021 2160

BC Athletic Neptun Constanţa a cedat şi în disputa cu CSO Voluntari

30 Jan 2021 2197

Americanul Siler Schneider, primul baschetbalist cu care BC Athletic Constanța semnează pentru noua stagiune

19 May 2020 2715

BC Athletic Constanța, succes important cu CSM Tg. Jiu

07 Mar 2020 1805

La baschet, Athletic Constanța a triumfat pe terenul echipei CSM VSKC Miercurea Ciuc, în Liga Națională

29 Feb 2020 1747

Un alt jucător american achiziţionat de BC Athletic Constanţa. Baschetbalistul e la primul contract în Europa

30 Jan 2020 1330