Baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep Constanţa, dublă victorie în Cupa României în faţa finalistei ediţiei trecute (galerie foto)


 
  • Cele două meciuri câştigate de Phoenix CSU Simona Halep Constanţa s-au disputat la Cluj-Napoca.
  • Un nou meci direct a avut loc apoi la Tg. Mureş şi i-a revenit formaţia clujene.
  • În a doua partidă de Cupă, Sara Hinriksdottir și-a trecut în cont primul double-double în tricoul lui Phoenix CSU Simona Halep Constanța.
 
Echipa feminină de baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanţa a disputat primele partide oficiale din noul sezon, două în Cupa României şi unul în Liga Naţională, toate trei contra aceluiaşi adversar, CS Universitatea Cluj.
 
Primele două confruntări au fost în turul întâi al Cupei României şi s-au disputat la Cluj-Napoca, la distanţă de o zi una de alta. Echipa de pe litoral a realizat performanţa de a câştiga ambele partide (76-61 scor în primul meci, 38-25 la pauză; 83-55 în al doilea, 32-27 la pauză) şi a merge astfel mai departe în întrecere, în dauna unui adversar care, în sezonul trecut al Cupei, a fost finalist. În prima confruntare, scorul pe sferturi în disputa Phoenix - Cluj a fost 20-20, 18-5, 16-16, 22-20, pentru formaţia constănţană marcând Khiana Johnson - 21p, Sara Hinriksdottir - 17p, Jade Quenee Vega - 16p, Bianca Voica Nagy - 8p, Andreea Mititelu - 5p, Alexandra Robotin - 5p şi Bianca Fota - 4p.
 
O jumătate de surpriză
 
„Start lansat pentru fetele noastre în noul sezon competițional! Dacă anul trecut Cupa României ne-a adus înfrângeri pe linie, acum am reușit să producem o jumătate de surpriză și să învingem în manșa tur tocmai finalista din sezonul trecut, Universitatea Cluj. Soarta calificării în faza următoare a Cupei României se va decide în meciul secund, însă victoria de aacum este o răsplată binemeritată pentru fetele noastre și pentru staff-ul tehnic pentru tot efortul depus în ultima perioadă“, a fost mesajul clubului constănţean după prima întâlnire.
 
Sara Hinriksdottir, primul double-double
 
În a doua partidă de Cupă, scorul pe sferturi a fost: Phoenix - Cluj 19-14, 13-13, 20-10, 31-18. Echipa de pe litoral a marcat prin Sara Hinriksdottir - 20p, Jade Quenee Vega - 18p, Bianca Fota - 16p, Andreea Mititelu - 9p, Khiana Johnson - 6p, Bianca Voica Nagy - 5p, Denisa Fota - 5p şi Alexandra Robotin - 4p. „Calificare și dublă victorie în fața finalistei ultimei ediții a Cupei României, Universitatea Cluj! După primul succes, fetele noastre au repetat evoluția bună și au câștigat și manșa retur a turului I din Cupa României la baschet feminin, scor 83 la 55. Sara Hinriksdottir și-a trecut în cont primul double-double în tricoul lui Phoenix CSU Simona Halep Constanța, încheind partida cu 20 de puncte înscrise, 11 recuperări și 5 pase decisive“, s-a precizat pe pagina de Facebook a clubului.
 
Două meciuri câştigate din trei
 

La numai două zile de la acest meci din Cupă, cele două formaţii s-au întâlnit din nou, de data aceasta în Liga Naţională, prima etapă, duelul consumându-se cu ocazia turneului de la Tg. Mureş. Acum s-a impus formaţia clujeană, scor 66-57. Universitatea a condus şi la pauză, cu 37-34, iar pe sferturi a fost: Constanţa - Cluj 17-20, 17-17, 10-20, 13-9. Punctele Phoenix CSU Simona Halep au fost aduse de Sara Hinriksdottir - 20, Jade Quenee Vega - 14, Bianca Voica Nagy - 10, Bianca Fota - 9 şi Andreea Mititelu - 4. „Debutăm cu o înfrângere contra echipei Universitatea Cluj Baschet Feminin în Liga Nationala de Baschet Feminin la turneul inaugural de la Târgu Mureș. Fetele noastre se întorc la Constanța după un drum lung, cu 2 meciuri câștigate din 3 și o calificare în faza următoare a Cupei României!“, au precizat cei de la Phoenix CSU Simona Halep.
        
„Acesta este obiectivul meu“

 
La mijlocul lunii trecute, prefaţând noul sezon, antrenorul principal al echipei de pe litoral, Miroslav Popov, spunea, într-o declaraţie postată pe pagina de Facebook a grupării: „Un sezon nou, însă situația este aceeași. Întâi de toate trebuie să vedem ce jucătoare avem la dispoziție și după câteva săptămâni îmi voi da seama ce putem obține. Întotdeauna aștepările sunt mai mari, dar nu știm până nu vedem potențialul echipei. Eu voi încerca, toată lumea va încerca. Atât staff-ul, cât și jucătoarele, cu siguranță, dar trebuie să ținem cont că am început puțin mai târziu antrenamentele... Avem și niște motive pentru asta, dar cred că până la sfârșitul anului vom ști dacă avem capacitatea de a ne lupta cu echipele importante sau nu. Evident, Sfântu Gheorghe iese din discutie, pentru că este peste nivelul ligii noastre, dar poate ne vom lupta pentru locul patru. Acesta este obiectivul meu. Îmi doresc tot timpul să lupt pentru aur, dar vom vedea“. 
 
Sara Hinriksdottir este islandeză
 
Miroslav Popov îl are ca antrenor secund pe Alin Culea, iar Attila Nagy este preparatorul fizic al echipei. Din lot fac parte jucătoare precum Sara Hinriksdottir (25 de ani, Islanda), Ciara Rosten (25 de ani, SUA), Jade Vega (23 ani, SUA), Khiana Johnson (28 de ani, SUA), Andreea Mititelu (21 de ani, România), Bianca Nagy Voica (30 ani, România), Denisa Fota (26 de ani, România), Bianca Fota (26 de ani, România), Alexandra Robotin (20 de ani, România) şi Cristina Ion (18 ani, România). În aceeaşi declaraţie, în pespectiva duelurilor cu CSU Cluj care aveau să vină, Miroslav Popov menţiona că formaţia de sub Feleac început pregătirea mai devreme decât Phoenix CSU Neptun şi avea, la acea dată, şi două meciuri amicale, deţinând astfel un avantaj. „Pentru noi, Cupa României reprezintă o oportunitate de a jucat câteva meciuri de verificare. Dacă le și putem câștiga, ar fi fantastic“, spunea principalul Phoenix CSU Neptun.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
          
Sursa foto: Facebook (Academia Phoenix CSU Simona Halep)

Citeşte şi:
 
Asociația Academia Club Sportiv Phoenix Constanța solicită acordarea de personalitate juridică
 
Antrenorul Miroslav Popov continuă alături de Phoenix CSU Simona Halep Constanța

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet 3X3 Echipele CSU Neptun Athletic și Phoenix CSU Simona Halep, campioane la Naționalele de la Constanța (GALERIE FOTO)

09 May 2022 2043

„Un exemplu de reușită“ Phoenix CSU Simona Halep, cea mai mare performanță din istoria clubului și calificare în cupele europene (GALERIE FOTO)

27 Apr 2022 2575

Baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanța, a doua înfrângere cu CSM Satu Mare, care a cucerit bronzul

22 Apr 2022 2229

Liga Națională Phoenix CSU Simona Halep a început duelul pentru medaliile de bronz. Primul meci, pierdut

19 Apr 2022 2394

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe conduce cu 2-0 Phoenix CSU Simona Halep Constanța în semifinalele Ligii Naționale

08 Apr 2022 1954

Dueluri contra campioanei României Phoenix CSU Simona Halep, înfrângere în primul meci din semifinalele Ligii Naționale

07 Apr 2022 1937

Phoenix CSU Simona Halep întâlnește în semifinalele Ligii Naționale campioana României, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe

04 Apr 2022 1917

Premieră! Phoenix CSU Simona Halep Constanța va disputa semifinala în Liga Națională

31 Mar 2022 1958

Phoenix CSU Simona Halep Constanța, al doilea meci în play-off „Cu fruntea sus și cu mândria că am făcut performanță“ (GALERIE FOTO)

31 Mar 2022 1607

Phoenix CSU Simona Halep Constanța, debut cu dreptul în turneul play-off al Ligii Naționale

28 Mar 2022 1914

Baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep Constanța, pe locul patru la finele sezonului regulat

23 Mar 2022 1744

Baschet Phoenix CSU Simona Halep joacă astăzi cu ACS KSE Tg. Secuiesc

23 Mar 2022 1657

Baschetbalistele de la Phoenix CSU Simona Halep Constanța au trecut la scor de CS Rapid București

19 Mar 2022 1947

Baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanța mai are nevoie de un succes ca să-și asigure locul 5

18 Mar 2022 1706

Baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanța a trecut de CSM Alexandria în deplasare

12 Mar 2022 2307