UPDATE. „Performanţă unică, sezon de excepţie“ Baschetbalistele de la Phoenix Ştiinţa Constanţa s-au clasat pe locul şapte în Liga Naţională

Echipa feminină de baschet Phoenix Ştiinţa Constanţa s-a clasat finalmente pe locul şapte în Liga Naţională, după ce a câştigat cu 2-0 disputa cu CSU CSM Oradea.

După 60-50 la Constanţa, formaţia de pe litoral s-a impus şi în al doilea meci, jucat astăzi, în deplasare, la Voluntari, scor 71-46, pe sferturi 15-13, 24-5, 11-10, 21-18.

Pentru Phoenix Ştiinţa au înscris Bianca Fota - 20p, Andreea Beldian - 13p, Cristiana Cutaş - 10p, Adelina Duţă - 8p, Bianca Fota - 8p, Teodora Armanu - 5p, Andreea Fleşer - 3p şi Ana Maria Fulop - 2p.  

UPDATE:

Într-un comunicat de presă, cei de la CS Phoenix Ştiinţa menţionează, printre altele:

După aproape nouă luni de pregătire, antrenamente epuizante, meciuri pe muchie de cuțit și multă emoție, vă facem cunoscut că CS Phoenix Știința Constanța a pus punct unui sezon de excepție atât pentru sine, cât și pentru Constanța și baschetul constănțean, îndeplinindu-și obiectivul propus la debutul sezonului.

Peste toate acestea, cea mai mare bucurie este dată de faptul că, grație performanțelor obținute în teren, CS Phoenix Știința Constanța a readus după o lungă pauză, Constanța în prim plan pe scena baschetului feminin din România.

Într-o scurtă trecere în revistă punctăm doar câteva dintre performanțele obținute în acest sezon, multe dintre acestea de neimaginat în urmă cu nouă luni:

  • calificarea în premieră pentru județul Constanța, în Play-off-ul Ligii Naționale la Baschet Feminin;
  • accederea în eșalonul maxim al Ligii Naționale la Baschet Feminin după prima parte a sezonului regulat prin câștigarea într-o manieră categorică a Grupei Galbene (grupa valorica B) a Ligii Naționale de Baschet Feminin (12 victorii în teren din 12 meciuri disputate);
  • bifarea a patru victorii importante în elita baschetului feminin românesc, printre echipele învinse regăsindu-se echipe de tradiție precum CS Universitatea Cluj Napoca, CS Municipal Târgoviște, FCC ICIM CSB Arad si CSU Olimpia Brașov;
  • calificarea în premieră în Final Four-ul Cupei României la baschet feminin;
  • ocuparea locului 7 la finalul acestui sezon al Ligii Naționale, performanță unică reușită de o echipă constănțeană în baschetul feminin.

La toate acestea, ca o recunoaștere a valorii jucătoarelor noastre și a muncii depuse la Phoenix Știința Constanța, se adaugă convocarea și debutul la echipa națională de senioare a României a Ecaterinei Armanu.

Aceste aspecte ne confirmă că eforturi depuse de noi nu au trecut neobservate și că baschetul constănțean are viitor. Iar acest viitor este clădit, pe de o parte, și în jurul echipelor de juniori ale CS Phoenix Știința Constanța (U18 masculin, U16 masculin și feminin și U15 masculin) care au obținut rezultate apreciabile în competițiile în care au fost angrenate.


Și pentru că vorbim despre merite, un loc la acest capitol aparte îl ocupă suporterii, care ne-au susținut și încurajat atât la victorii, cât mai ales la înfrângeri.


Totodată, CS Phoenix Ştiinţa a subliniat rolul decisiv în obţinerea acestor perfomanţe deţinut de finanţatorul echipelor clubului, Primăria municipiului Constanţa. Totodată, Phoenix Ştiinţa remarcă sprijinul primit de la partenerii săi.

Nu în ultimul rând, mulțumiri deosebite și cele mai sincere gânduri se îndreaptă către prietenii noștri de cetățenie americană, care fac parte din forțele NATO staționate la Baza Aeriană de la Mihai Kogălniceanu. Grație suportului acordat de aceștia am reușit să depășim granițele sportului și să dăm mai departe ajutorul primit de noi celor care au la rândul lor nevoie de el, prin grandioasele ediții ale evenimentului Charity Basketball Game, încă din 2017, se mai arată în comunicatul clubului de baschet.


Sursa foto (cu rol ilustrativ): ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Gheparzii Summer Camp Constanța, stagiu de pregătire dedicat tinerilor baschetbaliști

24 Jun 2020 2549

„Suntem bucuroși să anunțăm“ Ce antrenor se va afla pe banca tehnică a Phoenix Știința Constanța în sezonul viitor

15 Jun 2020 3346

BC Athletic Constanța Andrei Talpeș - „Sunt optimist. În proiectul nostru, ne ghidăm după mai multe principii sănătoase“

27 May 2020 4617

„Este mai ușor să previi decât să combați!“ Phoenix Știința Constanța, apel în lupta contra coronavirusului

03 Apr 2020 1722

Sala de joc e într-un centru de carantină! CSM Sighetu Marmației - BC Athletic Constanța, amânat din pricina coronavirusului

13 Mar 2020 3235

Phoenix Știința Constanța a pierdut meciul cu ACS KSE Tg. Secuiesc

08 Mar 2020 2331

Gladiatorii din Tomis joacă din nou pe teren propriu. Meci greu, sâmbătă, care poate decide primul loc!

07 Mar 2020 3751

Baschetbalistele de la Phoenix Ştiinţa Constanţa joacă la Tg. Secuiesc pentru primul loc al clasamentului

06 Mar 2020 2395

Baschetbalistele de la Phoenix Știința Constanța au câștigat și meciul cu Agronomia București

04 Mar 2020 1907

Baschetbalistele de la Phoenix Știința Constanța, scor-fluviu în deplasare cu CSU Rookies Oradea

28 Feb 2020 2169

Phoenix Știința Constanța a câștigat meciul cu BC Sirius Tg. Mureș din Liga Națională

22 Feb 2020 2339

Baschetbalistele de la Phoenix Ştiinţa Constanţa au urcat pe locul doi în Liga Naţională (galerie foto)

21 Feb 2020 1844

Phoenix Știința Constanța i-a administrat liderului clasamentului, ACS KSE Tg. Secuiesc, prima înfrângere! (galerie foto)

08 Feb 2020 3276

Două meciuri de handbal din Divizia A, dar şi unul de baschet, la finele săptămânii, în Sala Sporturilor din Constanţa

08 Feb 2020 2381

Phoenix Știinţa Constanţa, învinsă la Bucureşti „Deplasările încep să se transforme într-un adevărat coşmar pentru noi“

07 Feb 2020 1896