Baschetbaliștii de la Athletic Constanţa joacă miercuri cu Rapid Bucureşti. Gladiatorii din Tomis vor să facă o figură frumoasă în noul sezon

Promovată în premieră în Liga Națională de baschet, echipa masculină Atletic Constanța se pregătește de debutul atât în campionat, cât și în Cupa României.

LNB se va desfășura sub forma a trei grupe valorice, iar BC Athletic se află în grupa B, alături de CSO Voluntari, CSM Mediaș si CS Cuza Sport Brăila.

În Cupa României echipa de pe litoral susține primul tur, în dublă manșă, contra Rapid Bucuresti, astfel: miercuri, 26 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor din Constanța, iar returul pe 29 septembrie, în capitală.

Debutul de sezon a fost prefațat astăzi, intr-o conferință de presă la care au participat Alexandru Olteanu - antrenor principal, Bogdan Ivanovici - antrenor secund, Andrei Talpeș - team manager și jucătorii Georgian Păun și Alin Andrieș. 

Va fi o provocare pentru noi, sub toate aspectele, organizare, lot. Vom reuși să alcătuim o echipa echilibrată. Cu Rapid va fi dificil, întotdeauna prima partidă oficială are o încărcătură deosebita. În Liga Națională evoluăm în grupa B întrucât ne place să facem lucrurile pas cu pas. Nu cred ca eram pregătiți pentru grupa valorică A, a declarat Alexandru Olteanu.

 

După o campanie reușită în 2017/2018, în care BC Athletic și-a depășit obiectivul propus și a terminat pe podium la finalul turneului final 2018 al Ligii 1, Gladiatorii din Tomis adus Liga Națională de baschet masculin la Constanța, după o promovare în premieră pentru echipa de la malul mării în primul eșalon baschetbalistic. BC Athletic își propune să fie în continuare unul dintre cluburile catalizator în promovarea baschetului la nivel de masă, atât în rândul copiilor, cât și în cel al adulților, a punctat Andrei Talpeș.  


La nivel de performanță, obiectivul BC Athletic este menținerea în grupa valorică B a Ligii Naționale. La nivel de promovare a sportului de masă și a comunității, clubul constănțean are în vedere: atragerea suporterilor și creșterea emulației în rândul acestora spre baschet, pentru o sală cât mai plină; continuarea programelor și a campaniilor sociale / de sensibilizare, cu implicarea activă a publicului, dar și responsabilizarea acestuia; promovarea baschetului în instituții școlare și instituții cu educație specială.

Lotul echipei de seniori pentru sezonul 2018/2019 este format din jucătorii: Sergiu Ursu, Andrei Oprean, Alexandru Unitu, Pegkas Panaiotis, Adrian Trandafir, Alexandru Liță, Alin Andrieș, Georgian Păun, Dani Mâinea, Andrei Șerban, Miljan Drekalovic, Samuel Berkelund, Brandon Lockhart și Deondre Ray. Din staff-ul tehnic mai fac parte Vladimir Mihai - antrenor secund, Vasile Pașca - director tehnic și Alexandru Moise - kinetoterapeut. În cadrul grupelor de juniori, antrenează Alina Șerban, Gabriela Ramona Pop, Teo Dăineanu, George Mircioi și Aurelia Lazăr.

BC Athletic are înscrise în competițiile naționale organizate sub egida Federației Române de Baschet cinci echipe: BC Athletic Under-13 (înscrisă în Campionatul Național masculin U-13), Athletic-Laguna U-13 (înscrisă în Campionatul Național feminin U-13), BC Athletic U-14 (înscrisă în Campionatul Național masculin U-14), CSS1-Athletic (înscrisă în Campionatul Național masculin U-16) și BC Athletic (promovată în Liga Națională de baschet masculin a României).  
   
Sursa foto: ZIUA de Constanța


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschetbalista Alina Podar va juca pentru CSM Constanța în Liga Națională

23 Sep 2022 1694

ZIUA LIVE Andrei Talpeș, directorul Clubului Sportiv Municipal, despre finanțare bogată de la bugetul local și proiectele de dezvoltare (VIDEO)

22 Sep 2022 1533

Baschet Constănțeanca Irina Macovei, premiu special la VMBA Summer Camp 2022. Antrenori de pe litoral, oficiali cu licență FIBA (GALERIE FOTO)

05 Aug 2022 1695

Constănțeanca Alina Șerban, pas important în cariera de antrenor. Aleasă pentru un important program european

27 Jul 2022 1836

Constanța. Baschet Team Athletic și Team SUA, meci amical spectaculos, pentru bucuria copiilor (GALERIE FOTO)

22 Jul 2022 1404

Campionii! Noi medalii și distincții individuale pentru CSU Athletic Neptun Constanța la baschet 3X3 (GALERIE FOTO)

14 Jun 2022 1559

UPDATE Show de baschet 3X3 pe faleza Cazino! Drumul către Campionatul European trece prin Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)

04 Jun 2022 1790

Athletic Constanța Gemenii Mihai și Andrei Călințaru, medalie cu echipa și premii individuale la turneul final. „Ne-am dorit mult să câștigăm“

03 Jun 2022 2348

Alexey și Yarik, „doi pitici uriași de 8 și 9 ani“ Copii din Ucraina, oaspeți ai BC Athletic Neptun Constanța. „Au trăit fiecare secundă din meci“ (GALERIE FOTO)

19 May 2022 1700

Constanța Jucătoarea Amira Bou-Chedid și antrenoarea Alina Șerban, victorii cu Naționala U-14 a României la YDF 2022 Kosovo (GALERIE FOTO)

06 May 2022 2666

Gladiatorii din Tomis „Un sezon în care am produs surprize plăcute în Liga Națională, iar lumea a revenit la sală, fără restricții“ (GALERIE FOTO)

02 May 2022 2029

Baschet Campionatele Naționale indoor 3X3, seniori și Under-23, ediția 2022, se vor disputa la Constanța

29 Apr 2022 2018

BC Athletic Neptun Constanța a cedat în duelul cu CSM CSU Oradea

22 Apr 2022 2045

Final dramatic În Campionatul Național Under-18, CSS1 Athletic Constanța a învins BC Athletic în ultima secundă (GALERIE FOTO)

22 Apr 2022 2118

BC Athletic Neptun Constanța Premieră fericită pentru Jakob Lowrance în ultimul meci. A primit cel mai dorit cadou! (GALERIE FOTO)

08 Apr 2022 1816