Baschetbaliștii de la CSM Constanța au arătat multă voință în apărare cu SCM Ohma Timișoara. „Acolo s-a decis meciul“


 
  • Formația de pe litoral a făcut un meci solid și a dominat de la un capăt la altul.
 
Un nou succes în Conferința B a Ligii Naționale pentru formația masculină de baschet CSM Constanța, care a dispus pe teren propriu, într-o atmosferă fierbinte, de SCM Ohma Timișoara, scor 82-67 (45-27 la pauză), pe sferturi 23-21, 22-6, 16-23, 21-17.
 
Formația de pe litoral a făcut un meci solid și a dominat de la un capăt la altul. Antrenorul principal al CSM Constanța, Alexandru Olteanu, crede că elevii său au arătat multă voință în apărare, capitol la care s-a făcut diferența în meci.
 
„Am reușit să nu-i lăsăm să se apropie decisiv de noi. Am arătat multă voință în apărare și cred că acolo s-a decis meciul. Jocul rezultatelor e un pic nebun în acest moment, sunt multe echipe cu șanse de calificare în primele zece echipe. E important să luăm fiecare meci în parte, să ne facem treaba, să ne câștigăm partidele și atunci cu siguranță vom fi acolo. Este important să jucăm împreună, tare, un baschet deștept. Asta ne dorim de la echipă. Acum am arătat-o în multe momente ale jocului, dar și în alte partide. Contează consistența și continuitatea și lucrăm la aceste aspecte. Sperăm să avem același nivel de joc și în continuare. Jucăm pentru suporteri, datorită lor suntem acolo“, a menționat Alexandru Olteanu.
 
„Sala a vibrat de energie pozitivă“
 
„Mă bucur că am câștigat. Când vorbim doar despre baschet, echipa cea mai bună câștigă. Am controlat partida de la un cap la altul. Am umplut din nou Sala Sporturilor și i-a făcut fericiți pe fani. Vom juca meciurile până la capăt, avem două deplasări grele, la două echipe de tradiție ale baschetului românesc, Steaua și Dinamo. Suntem pregătiți să facem față presiunii de acolo. Nu vor fi partide ușoare, în această grupă predomină echilibrul. De aceea sunt și atâtea răsturnări de situație. Băieții au dat dovadă de caracter și au arătat care le este valoarea. A fost energie în sală, a vibrat de energie pozitivă. Am avut și finalele de la ONSS, iar incinta a fost plină, cu foarte mulți copii. Multe zâmbete, profesori fericiți, copii fericiți, părinți fericiți. A fost formidabil! Vreau să felicit echipa Timișoarei pentru spectacolul arătat. Au făcut un meci foarte bun, au un antrenor legendar, Dragan Petricevici, care e și antrenorul echipei naționale. Un adevărat strateg, a încercat să mute presiunea pe noi înainte de meci, dar nu a funcționat și cumva s-a întors împotriva lui. Mă bucur însă că există rivalități frumoase în baschetul românesc, care vor aduce numai progres“, a spus și Andrei Talpeș, directorul CSM Constanța.
 
O victorie dulce
 
Căpitanul echipei constănțene, Vlad Corpodean, a subliniat că victoria cu SCM Ohma Timișoara e una prețioasă, prin prisma rivalității dintre cele două formații. „Cu siguranță, a fost presiune pe noi înainte de meci. Am avut vreo patru meciuri slabe, ne-am chinuit și cu echipe pe care ar fi trebuit să le învingem ceva mai lejer. Acum am controlat meciul cap - coadă. E și mai dulce această victorie, pentru că s-a format o rivalitate cu cei de la Timișoara. Să vedem ce urmează, calculele sunt foarte complicate în acest moment. Nu ne vom relaxa însă până acând nu vom fi calificați în top 10“, a declarat Vlad Corpodean.
 

„Încă nu ne-am îndeplinit misiunea“
 
„Veneam după două meciuri în care nu ne-am regăsit pe teren unii cu alții. A fost puțin presiune pe noi, întrucât nu mai avem voie să facem pași greșiți, dar ne-am motivat și am obținut o victorie frumoasă. Încă nu ne-am îndeplinit misiunea, trebuie să câștigăm și în deplasare, iar apoi să ne calificăm în top 10. Veneam după un meci prost acasă, cu Oradea, și nu mă așteptam să fie sala plină și să ne încurajeze atât de tare. Îi așteptăm în continuare alături de noi pe suporteri și le mulțumim mult pentru sprijin“, a arătat și un alt jucător, Andrei Oprean. 

 
„Să dăm tot ce avem mai bun“
 
Principalul marcator al CSM Constanța din meciul cu echipa timișoreană (cu 30 de puncte), Nate Johnson a avut un procentaj excelent la aruncăril de la distanță (șase din șapte). „Dacă vom juca la fel și în continuare, nu vom avea probleme. Sprijinul suporterilor e foarte important“, a menționat baschetbalistul american.  

Un alt jucător al gazdelor, Egidijus Mockevičius, a reușit și el un meci mare, cu 17 puncte, 12 recuperări și două pase decisive. „Am făcut ce trebuia, conform planului de joc. Suntem gata pentru următoarele două partide. Trebuie să jucăm bine colectiv, știm ce avem de făcut. Să dăm tot ce avem mai bun! Le mulțumim fanilor și îi așteptăm în continuare la sală“, a arătat Mockevičius.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (CSM Constanța Baschet)
 
Citește și:
 
Baschet
Nate Johnson, 30 de puncte în victoria CSM Constanța cu SCM Ohma Timișoara. „A dominat terenul“ (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 150

Oficial, cu unanimitatea CSM Andra Georgiana Vasile, fostul adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, delegată procuror șef în DIICOT Constanța!

23 Apr 2024 194

Din nou pe podiumul național „CSM Constanța menține tradiția rugby-ului constănțean la înălțime!“

23 Apr 2024 306

Andra Georgiana Vasile, fost adjunct al Parchetului Tribunalului Constanța, pe cale să devină șeful Biroului de combatere a traficului de droguri din DIICOT

22 Apr 2024 623

Înotătorii de la CSM Constanța, la înălțime și în ultima zi a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

22 Apr 2024 392

CSM Constanța Trei victorii în trei meciuri, iar voleibalistele Under-17 s-au calificat la turneul final (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 664

Rugby CSM Constanța, înfrângere la limită în Divizia Națională de Seniori (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 488

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 766

Volei CSM Constanța, victorie în primul duel cu SCM U Craiova pentru locul 7. „Revenire senzațională!“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 436

CSM Constanța box Alexandru Buleu, învins în optimi la Europene de favoritul categoriei. „Viitorul îți aparține!“

20 Apr 2024 704

Handbal CSM Constanța, înfrângere cu Politehnica Timișoara, dar e în continuare favorită la locul doi

20 Apr 2024 768

Calendar săptămânal plin pentru CSM Constanța Handbaliștii, meci decisiv pentru câștigarea medaliilor de argint în Liga Zimbrilor!

20 Apr 2024 556

Judecătoriile din Constanța și Tulcea ies din criza de judecători! Anunțul membrului CSM Alin Ene

19 Apr 2024 372

Înotătorii de la CSM Constanța adună medalii la Campionatul Național (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 509

CSM Constanța Boxerul Alexandru Buleu a debutat cu dreptul la Campionatul European (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 488