BC Athletic - CSM Mediaş. Primul meci acasă Andrei Talpeş - „Atunci când avem fanii alături de noi, suntem mai puternici“

Echipa masculină de baschet Athletic Constanţa susţine sâmbătă, 13 octombrie, primul meci pe teren propriu din sezonul regulat al Ligii Naţionale, întâlnind, de la ora 20.00, în Sala Sporturilor, CSM Mediaş.
 
În etapa precedentă, formaţia de pe litoral a cedat în deplasare cu CSO Voluntari, scor 68-95, astfel că acum vrea să obţină prima victorie stagională. Partida se anunţă însă dificilă, oaspeţii alcătuind o echipă tare.
 
„E un meci foarte important. Am întâlnit echipa sibiană şi anul trecut, dar acum e schimbată în totalitate. Au adus jucători străini, au români cu experienţă şi se anunţă o partidă extrem de grea. Noi venim după un meci mai slab la Voluntari şi sper să ne revenim puţin. Suntem abia în startul campionatului şi ne aşteaptă un drum foarte lung şi foarte greu. La Voluntari, am fost puţin surprinşi de adversar, care a avut o apărare foarte agresivă. N-am reuşit să ne apărăm cum ne propuseserăm şi nu am aplicat ce am făcut la antrenamente. Diferenţa e un pic mincinoasă, mai corect era o victorie a gazdelor la 10 - 15 puncte. Am preferat însă în sfertul patru să folosim o echipă tânără, pentru că avem nevoie să crească tinerii şi să poată lua decizii în momente critice ale meciului. Cheia meciului cu Mediaş stă în apărare. Am suferit la Voluntari la acest aspect. Încă nu suntem omogeni şi cel mai bine se vede pe defensivă. Sper ca având o atitudine mai bună şi, cu o omogenitate superioară, să reuşim să ne apărăm cât mai bine şi să ţinem adversarul sub 70 de puncte, reuşind să ne apropiem astfel victoria“, a declarat antrenorul principal al BC Athletic, Alexandru Olteanu.
 
Jucătorul Andrei Oprean speră în ajutorul publicului pentru a obţine victoria. „Şi Mediaş, ca şi noi, are un lot foarte competitiv, dar, având sprijinul publicului, cred că vom putea obţine un rezultat foarte bun. Atmosfera în vestiar e bună, vrem să uităm cât mai repede ce s-a întâmplat la Voluntari şi să ne concentrăm pe meciul cu Mediaş. Suntem foarte concentraţi să-l câştigăm. Anul acesta va fi mult mai spectaculos, datorită faptului că sunt mai mulţi străini în echipă. Cred că vom putea trece peste meciul de la Voluntari şi să ne facem jocul în continuare“, a punctat Oprean.
 
Cei de la BC Athletic le-au adresat spectatorilor invitaţia de a aduce dulciuri la meci, care vor fi donate apoi copiilor cu probleme. „Nu uita să vii cu ceva dulce la meci (ciocolată, napolitane, biscuiţi, pufuleţi), dulciuri pe care le donăm copiilor din centrele de plasament! Biletul tău la meci va fi ceva dulce“, a fost mesajul clubului.
 
„Sunt bucuros că din urmă, de la grupele de juniori ale clubului (Under-13, Under-14, Under-16) vin jucători foarte buni, care progresează. Ei sunt viitorul baschetului masculin constănţean. Ne dorim să avem o audienţă cât mai mare la meciul de sâmbătă. Atunci când avem fanii alături de noi, suntem mai puternici. Ca şi anul trecut, acasă suntem o forţă alături de ei. Meciul în sine va fi foarte greu. Toate partidele din această grupă vor fi echilibrate. La Voluntari, poate că scorul e sever, dar diferenţa nu a fost atât de mare. Să nu uităm care este proiectul nostru, acela de a împinge de la spate şi aceşti copii minunaţi. Au şansa şi minutele lor să joace. Mediaşul e o echipă puternică, una dintre cele mai bune din grupa noastră, având şanse mari chiar de a prinde turneul play-off“, a spus şi Andrei Talpeş, managerul BC Athletic.
 
Tot sâmbătă, 13 octombrie, joacă în Liga Naţională şi echipa feminină de baschet CS Phoenix - Ştiinţa Constanţa. După 73-57 în prima etapă, pe teren propriu, cu Rapid Bucureşti, formaţia de pe litoral evoluează în runda secundă, de la ora 17.00, în deplasare, cu ACS KSE Tg. Secuiesc.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschetbalista Alina Podar va juca pentru CSM Constanța în Liga Națională

23 Sep 2022 1698

ZIUA LIVE Andrei Talpeș, directorul Clubului Sportiv Municipal, despre finanțare bogată de la bugetul local și proiectele de dezvoltare (VIDEO)

22 Sep 2022 1533

Baschet Constănțeanca Irina Macovei, premiu special la VMBA Summer Camp 2022. Antrenori de pe litoral, oficiali cu licență FIBA (GALERIE FOTO)

05 Aug 2022 1697

Constănțeanca Alina Șerban, pas important în cariera de antrenor. Aleasă pentru un important program european

27 Jul 2022 1836

Constanța. Baschet Team Athletic și Team SUA, meci amical spectaculos, pentru bucuria copiilor (GALERIE FOTO)

22 Jul 2022 1404

Campionii! Noi medalii și distincții individuale pentru CSU Athletic Neptun Constanța la baschet 3X3 (GALERIE FOTO)

14 Jun 2022 1559

UPDATE Show de baschet 3X3 pe faleza Cazino! Drumul către Campionatul European trece prin Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)

04 Jun 2022 1792

Athletic Constanța Gemenii Mihai și Andrei Călințaru, medalie cu echipa și premii individuale la turneul final. „Ne-am dorit mult să câștigăm“

03 Jun 2022 2349

Alexey și Yarik, „doi pitici uriași de 8 și 9 ani“ Copii din Ucraina, oaspeți ai BC Athletic Neptun Constanța. „Au trăit fiecare secundă din meci“ (GALERIE FOTO)

19 May 2022 1700

Constanța Jucătoarea Amira Bou-Chedid și antrenoarea Alina Șerban, victorii cu Naționala U-14 a României la YDF 2022 Kosovo (GALERIE FOTO)

06 May 2022 2667

Gladiatorii din Tomis „Un sezon în care am produs surprize plăcute în Liga Națională, iar lumea a revenit la sală, fără restricții“ (GALERIE FOTO)

02 May 2022 2029

Baschet Campionatele Naționale indoor 3X3, seniori și Under-23, ediția 2022, se vor disputa la Constanța

29 Apr 2022 2018

BC Athletic Neptun Constanța a cedat în duelul cu CSM CSU Oradea

22 Apr 2022 2046

Final dramatic În Campionatul Național Under-18, CSS1 Athletic Constanța a învins BC Athletic în ultima secundă (GALERIE FOTO)

22 Apr 2022 2118

BC Athletic Neptun Constanța Premieră fericită pentru Jakob Lowrance în ultimul meci. A primit cel mai dorit cadou! (GALERIE FOTO)

08 Apr 2022 1816