BC Athletic Neptun Andrei Talpeș - „Având fanii alături de noi, la Constanța nimeni nu va avea viață ușoară“

 

 
  • BC Athletic Neptun întâlnește la Constanța CS Rapid București în Liga Națională.
  • În clasament, Gladiatorii din Tomis se află pe locul șapte, cu 27 de puncte, în timp ce formația din capitală ocupă poziția a 15-a, cu 22 de puncte.
  • BC Athletic Neptun vine după o victorie foarte importantă, 83-75 cu CSM CSU Oradea, vicecampioana României.
 
Echipa masculină de baschet Athletic Neptun Constanța dispută un weekend un nou meci de campionat, întâlnind pe teren propriu CS Rapid București, sâmbătă, 26 februarie, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor.
 
În clasament, Gladiatorii din Tomis se află pe locul șapte, cu 27 de puncte, după opt victorii și 11 înfrângeri, în timp ce formația din capitală ocupă poziția a 15-a, cu 22 de puncte, după patru succese și 14 eșecuri. BC Athletic Neptun vine după o victorie foarte importantă, 83-75 pe teren propriu cu CSM CSU Oradea, vicecampioana României. „Pentru noi nu există meciuri ușoare și grele, indiferent dacă aliniem tot lotul sau nu. Așteptările sunt mari cu Rapidul, trebuie să ne mobilizăm la fel de bine ca în partida cu Oradea și să câștigăm“, a declarat Alexandru Olteanu, antrenorul echipei de pe litoral. „Meci foarte greu, contra unei echipe ambițioase, care s-a întărit în ultimul timp, a schimbat o parte a jucătorilor străini. Având fanii alături de noi, aici la Constanța nimeni nu va avea viața ușoară și cu siguranță vom mai obține victorii spectaculoase și importante“, a spus și Andrei Talpeș, manager general al BC Athletic Neptun.
 
Fără voce și foarte emoționat
 
Conducătorul clubului de pe litoral a subliniat din nou importanța succesului cu CSM CSU Oradea. „A fost un meci al unor Gladiatori, în adevăratul sens al cuvântului, pentru că asta am fost. Nu mai aveam voce, eram mega emoționat. Un meci deosebit, pe care nu l-am fi putut câștiga fără publicul nostru deosebit. N-aș vrea să nominalizez un singur jucător, întrega echipă a fost la înălțime. Formația este totul, de aceea am reușit să câștigăm. E încă o dovadă că jucătorii români pot juca baschet. Din păcate, acea perioadă în care am avut Covid ne-a afectat foarte tare și ne-a scos din ritmul în care eram după victoria de la Galați. Am strâns însă rândurile și am obținut o victorie fabuloasă, istorică aș putea spune, împotriva Oradei, campioană de patru ani în ultimii cinci“, a spus Andrei Talpeș.
 
„BC Athletic Neptun Constanța a oferit supriza în Liga Națională de Baschet, după ce s-a impus în fața celor de la CSM Oradea, una dintre cele mai puternice echipe ale campionatului, dar și ale grupei din care a făcut parte în FIBA Europe Cup unde a terminat pe primul loc“, se arată pe pagina de Facebook a BC Athletic Neptun.
 
De neoprit
 
În meciul cu CSM CSU Oradea, „gladiatorul“ Žan Kosič a reușit cel mai bun meci al său în acest sezon. În primele două sferturi ale poartidei, baschetbalistul sloven a fost de neoprit, având la pauză 21 de puncte și un procentaj de 100 % din spatele arcului de cerc (5/5 aruncări de 3p). „Felicit echipa pentru victorie. A fost incredibil, meciul, publicul, totul. Este un succes meritat, o victorie venită după ce am trecut prin multe. E dătătoare de speranțe pentru viitor. Evoluția mea a venit la momentul potrivit. Trebuie să fim și mai bine însă. Meciul cu Rapid București este foarte important în economia clasamentului. Atitudinea și energia trebuie să fie la fel de intense“, a menționat Žan Kosič.

 
Avantaj sub panou
 

Alexandru Olteanu a punctat că, în victoria cu Oradea, „Gladiatorii“ din Tomis s-au luptat extraordinar. „Am crezut în șansa noastră, știam că vin după un meci nu tocmai ușor la Galați. Băieții au avut atitudine, și-au dorit foarte mult să câștige, s-au luptat extraordinat și sunt fericit că am reușit să câștigăm. Au contat absențele într-o oarecare măsură, dar ceilalți i-au înlocuit. Adversarilor le-au lipsit doi jucători importanți sub panou și cred că acolo am avut la un moment dat avantaj. Fanii în Constanța cunosc baschet, știu când să pună presiune pe adversar. Avem un public care ne împinge mereu de la spate când avem nevoie“, a precizat Alexandru Olteanu.
 
„A fost o victorie foarte bună pentru noi. Învățăm să jucăm și sub presiune. Jocul sub panou și energia cu care fiecare jucător a intrat pe teren au contribuit la succes. Fiecare meci poate decide cine va fi în play-off. Așteptăm în continuare suporterii alături de noi“, a spus și directorul sportiv al clubului constănțean, Tatiana Gallova. 
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (BC Athletic Neptun)
 
Citește și:
 
Surpriza săptămânii
Constanța, victorie după mulți ani contra echipei din Oradea. Jakob Lowrance, redutabil în apărare și cel mai eficient (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța baschet Britney Jones, MVP în finala Cupei României, primul meci în fața propriilor fani. „Sunt entuziasmată!“

15 Mar 2024 657

Andrei Talpeș - „Suntem o echipă competitivă“ CSM Constanța a cucerit Cupa României și luptă și pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

13 Mar 2024 781

Oficial, de la DNA! Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, rămâne suspect în dosarul instrumentat de procurorii DNA Constanța (DOCUMENT)

08 Mar 2024 976

CSM Constanța, victorie mare cu ALCL TT Grand-Quevilly Andrei Talpeș - „Constanța a respirat, din nou, tenis de masă la un nivel spectacol!“

01 Feb 2024 765

Handbal. CSM Constanța George Buricea - „Așteptăm două echipe de Liga Campionilor, cu bugete astronomice, să le facem viața amară“

29 Nov 2023 1369

CSM Constanța volei „Ziua perfectă“, cu victorii în Divizia A1. „De la săptămână la săptămână, așteptările sunt tot mai mari“

18 Oct 2023 978

CSM Constanța Andrei Talpeș - „Sper să reușim să găsim cât de curând o alternativă pentru atletismul constănțean“

26 Sep 2023 1471

CSM Constanța. O nouă mare performanță! Șahistul Henry Edward Tudor, vicecampion european de juniori (GALERIE FOTO)

15 Sep 2023 1557

Tenis. România - Taiwan, la Mamaia Andrei Talpeș - „Îmi doresc un rezultat cât mai bun al băieților și le doresc mult succes!“

14 Sep 2023 1023

Baschet CSM Constanța va înfrunta în grupele EuroCup Women și Galatasaray, finalistă în ediția trecută!

10 Aug 2023 1222

Chițac, Talpeș și Vintilă, suspecți la DNA Constanța „Club Sportiv Municipal Constanța va executa în numele și pe seama Municipiului Constanța” (DOCUMENT)

14 Jul 2023 3194

CSM Constanța Andrei Talpeș - „Au venit doi oameni în care ne punem mare încredere și speranță“

29 Jun 2023 1128

Înalte oficialități din baschetul mondial, prezente la Constanța, la turneul de calificare la Campionatul European (GALERIE FOTO)

12 Jun 2023 1326

CSM Constanța Clip și discurs motivaționale la finala Cupei României. „Suflet și spirit cum are această echipă nu există în Liga Națională“

17 May 2023 1398

După bronzul din campionat, CSM Constanța vrea aurul în Cupa României George Buricea - „Am mare încredere în băieți și în dorința noastră de revanșă“

11 May 2023 1711