BC Athletic Neptun Constanța Andrei Talpeș - „Faptul că tribunele sunt pline din nou, o mare victorie“

 

 
  • Căpitanul BC Athletic Neptun, Vlad Corpodean, și Khaliq Spicer au fost principalii realizatori pentru Gladiatorii din Tomis în partida cu echipa gorjeană.
  • Antrenorul principal al BC Athletic, Alexandru Olteanu, a subliniat că, în disputa cu CSM Tg. Jiu, formația constănțeană a întâmpinat ceva probleme în prima repriză, dar lucrurile s-au reglat după pauză.
  • Managerul general al clubului constănțean, Andrei Talpeș, a remarcat atmosfera deosebită de la partidele Gladiatorilor din Tomis.
 
Echipa masculină de baschet Athletic Neptun Constanța s-a impus în ultimul meci susținut pe teren propriu în sezonul regulat al Ligii Naționale, 87-80 cu CSM Târgu Jiu, în continuare urmând să mai susțină două meciuri în deplasare: restanța cu CSM Oradea și întâlnirea cu U-BT Cluj-Napoca, echipă care a dus baschetul românesc în acest sezon la nivel de BCL (Basketball Champions League).
 
„Am avut o energie bună, ca echipă, am controlat mare parte din meci. Am simțit și căldura publicului, care se vede că are o sete de baschet. Ne pare rău din acest punct de vedere că a fost ultimul meci acasă din acest sezon regulat. Am lăsat o ultimă impresie plăcută“, a declarat căpitanul BC Athletic Neptun, Vlad Corpodean, el și Khaliq Spicer fiind principalii realizatori pentru Gladiatorii din Tomis în partida cu echipa gorjeană. Desapre meciul cu CSM Oradea, Corpodeana spus: „Avem un mic avantaj moral, pentru că i-am bătut aici, dar va fi foarte greu, Oradea este una dintre cele mai tari săli din țară. Sperăm să ne bucurăm de baschet, să avem meciuri frumoase și să obținem și victorii, de ce nu“.
 
După pauză, apărarea a funcționat cum trebuie
 
Antrenorul principal al BC Athletic, Alexandru Olteanu, a subliniat că, în disputa cu CSM Tg. Jiu, echipa constănțeană a întâmpinat ceva probleme în prima repriză, dar lucrurile s-au reglat după pauză.
 
„Cel puțin în prima repriză, nu am avut energia pe care eu și băieții ne-am dorit-o. În apărare, am fost inexistenți, practic, la un moment dat, adversarii înscriau la fiecare atac. A fost bine însă că am marcat și noi. Corpodean a jucat foarte bine și ne-a ținut în joc, altfel am fi avut probleme mari. După pauză, am schimbat ceva în apărare și s-a văzut aceasta. Cristi Mâinea a intrat foarte bine în joc și ne-a adus energia de care aveam nevoie. Ne-a pus la un plus pe tabelă, iar de acolo ne-am făcut treaba mai ușoară. A fost un spectacol frumos, adversarii s-au ridicat și ei la nivelul meciului, joacă foarte spectaculos și pe cartea atacului. Și acum publicul a fost minunat, în momentele grele ne-a încurajat. Publicul din sală, dar și cei care ne urmăresc în deplasare li se datorează întregii echipe și staff-urilor clubului, cei din spatele formației, care nu se văd. Ne-am făcut bine treaba pe rețelele de socializare și vin mulți să ne vadă și în deplasare“, a punctat Alexandru Olteanu. 
 
Cel mai bun sezon
 
Managerul general al clubului constănțean, Andrei Talpeș, a subliniat atmosfera deosebită de la partidele „Gladiatorilor din Tomis“. „Sunt sigur că e cel mai bun sezon de când am intrat în Liga Națională. În prijinul acestei afirmațiui, aducem victoriile înregistrate ca reper, dar eu aș lua ca pe o mare victorie faptul că tribunele sunt pline din nou și că am scăpat de restricțiile aduse de pandemie. Mă bucur mult să văd atât de mulți copii la sală, care iubesc baschetul și fac sport. E o senzație deosebită, se ridică părul pe tine. S-a creat o emulație în jurul fenomenului Made in Constanța. Și la Flămânda, la meciuri de juniori, sala a fost plină. Pentru asta am muncit atâția ani. Important e să dezvoltăm jucători care să poată veni la seniori și care să reprezinte Constanța cu mândrie“, a precizat Andrei Talpeș.  

 
Cu gândul la victorie
 

Acesta se așteaptă la o figură frumoasă a echipei și în următoarele două partide. „În primul rând, cu Oradea am câștigat într-un efectiv redus. S-a aplicat regula fair-play-ului și anumiți jucători nu au avut voie să joace. Practic, am câștigat în trei străini acel meci. A fost un meci extraordinar făcut de băieții noștri. Mergem cu gândul la victorie în ambele partide, sezonul nu e gata. Șansele matematice pentru noi încă mai sunt. Nu suntem favoriți, dar băieții s-au mobilizat de fiecare dată, au lăsat mereu pe teren energie și dorință“, a menționat conducătorul clubului de la malul mării. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Sursa foto: Facebook (BC Athletic Neptun)
 
Citește și:
 
BC Athletic Neptun Constanța
Premieră fericită pentru Jakob Lowrance în ultimul meci. A primit cel mai dorit cadou! (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alexey și Yarik, „doi pitici uriași de 8 și 9 ani“ Copii din Ucraina, oaspeți ai BC Athletic Neptun Constanța. „Au trăit fiecare secundă din meci“ (GALERIE FOTO)

19 May 2022 1768

Gladiatorii din Tomis „Un sezon în care am produs surprize plăcute în Liga Națională, iar lumea a revenit la sală, fără restricții“ (GALERIE FOTO)

02 May 2022 2090

Baschet Campionatele Naționale indoor 3X3, seniori și Under-23, ediția 2022, se vor disputa la Constanța

29 Apr 2022 2112

BC Athletic Neptun Constanța a cedat în duelul cu CSM CSU Oradea

22 Apr 2022 2098

BC Athletic Neptun Constanța Premieră fericită pentru Jakob Lowrance în ultimul meci. A primit cel mai dorit cadou! (GALERIE FOTO)

08 Apr 2022 1864

BC Athletic Neptun Constanța, victorie mare cu CSO Voluntari, care a condus la pauză (GALERIE FOTO)

02 Apr 2022 2041

Liga Națională BC Athletic Neptun Constanța primește vizita echipei de pe locul doi

31 Mar 2022 1986

BC Athletic Neptun Constanța, învinsă de SCM U Craiova (GALERIE FOTO)

23 Mar 2022 1744

La partida BC Athletic Neptun Constanța - SCM U Craiova, se strâng din nou produse pentru persoanele aflate în nevoie

23 Mar 2022 1902

BC Athletic Neptun Constanța, înfrângere în meciul cu Steaua București (GALERIE FOTO)

18 Mar 2022 2020

Interviu online cu Ștefan Gribinic „După ce am crescut puțin, am realizat frumusețea adevărată a baschetului“

17 Mar 2022 6937

BC Athletic Neptun a pierdut după prelungiri partida de la Constanța cu SCM Ohma Timișoara (GALERIE FOTO)

12 Mar 2022 2141

Editorial Solidaritatea nu are frontiere. Sportul constănțean, mângâiere pentru suflete hăituite de războiul din Ucraina

12 Mar 2022 4022

BC Athletic Neptun Constanța a câștigat partida cu CSM Petrolul Ploiești (GALERIE FOTO)

05 Mar 2022 2125

BC Athletic Neptun Constanța a pierdut meciul cu CSM 2007 Focșani

02 Mar 2022 1955