BC Athletic Neptun Constanţa Andrei Talpeş - „Pentru noi, orice meci jucat e o victorie”

  • După 16 înfrângeri, BC Athletic Neptun Constanţa a obţinut primele două victorii în acest sezon al Ligii Naţionale.
  • Meciul contra CS Municipal 2007 Focşani a fost unul memorabil, Gladiatorii din Tomis impunându-se după prelungiri.
  • În echipa ideală a turneului 9 al Ligii Naţionale a fost inclus şi un jucător al BC Athletic Neptun, Mario Lazăr.
 

Primele două victorii din acest sezon al Ligii Naţionale de baschet, venite la turneul de la Focşani, după 16 eşecuri în celelalte partide, a adus o mare bucurie la BC Athletic Constanţa.

Aceasta cu atât mai mult cu cât al doilea succes a fost obţinut la capătul unui meci memorabil, de mare luptă, după prelungiri, 94-85 în faţa echipei locale, CS Municipal 2007 Focşani. În prima partidă, echipa de pe litoral a învins CSM VSKC Miercurea Ciuc, scor 78-48, iar cele două victorii le-au permis Gladiatorilor din Tomis să părăsească ultima poziţie în clasament.
 

„Ce weekend au avut!”

Turneul fast al BC Athletic de la Focşani a fost remarcat şi pe pagina de Facebook a Federaţiei Române de Baschet. „Ce weekend au avut cei de la Baschet Club Athletic Constanţa! ... După multă muncă și răbdare, băieții lui Alexandru Olteanu au spart gheața în LNBM, nu cu una, ci cu două victorii obținute din tot atâtea meciuri jucate în sala din Focșani! Unul din cei mai importanți jucători din lotul gladiatorilor a fost Mario Lazar, care a avut o serie statistică impresionantă, în frunte cu prestația din meciul secund, în care i-a condus pe constănțeni spre victorie la finalul a două reprize de prelungiri cu adevărat nebune! Never stop believing!”, a fost mesajul FRB. Graţie reuşitelor sale de pe teren, Mario Lazăr a fost inclus în echipa ideală a turneului 9!
 

„Muncim, punem multă pasiune”

Andrei Talpeş, managerul BC Athletic, a subliniat că partida cu echipa din Focşani a fost trăită la cote maxime. „A fost un meci nebun, am trăit foarte intens, toţi băieţii au dat totul. Îi felicit! Le mulţumim celor de acasă, care mereu sunt alături de noi. Sunt foarte emoţionat şi, în acelaşi timp, foarte bucuros. Mai mult, mă bucur că am reuşit să-i dedicăm aceste victorii lui Octavian Dobre, juniorul nostru, care, din păcate, s-a accidentat grav. Am reuşit să-i dăm un plus de moral cu aceste succese. În acelaşi timp, CSS1 - Athletic s-a calificat la turneul semifinal U-18. Lumea trebuie să ştie că muncim, că punem multă pasiune. E un sezon atipic, cu multe restricţii. Chiar dacă am obţinut acum primele victorii, pentru noi, orice meci jucat e o victorie, în contextul în care se desfăşoară partidele. Bravo şi juniorilor, au stat un an departe de teren, din pricina pandemiei. Mai e mult de muncă, iar această calificare îi obligă să facă o figură frumoasă şi la turneul semifinal”, a spus Andrei Talpeş, după cea de-a doua victorie de la Focşani.
 

Luptă până la ultimul dram de energie

Antrenorul principal al echipei de pe litoral, Alexandru Olteanu, a evideţiat faptul că BC Athletic a luptat până la final contra CS Municipal 2007 Focşani. „A fost un meci foarte frumos, în care ambele echipe s-au luptat foarte bine, cu execuţii bune în atac şi apărare. Din fericire, am câştigat noi. Ne-am pregătit bine pentru acest turneu şi speram să reuşim două victorii. Băieţii merită felicitări, au luptat până la ultimul dram de energie. Au înţeles că în meci trebuie să dai 200%. Iarăşi am avut probleme pe final, fiind egalaţi în ultimele secvenţe ale timpului regulamentar, dar, în prelungiri, am reuşit să fim puţin mai proaspeţi, ceea ce a făcut diferenţa”, a precizat tehnicianul BC Athletic Neptun.


A doua noastră familie este aici, Athletic Constanţa”

Căpitanul echipei constănţene, Iulian Orbeanu, și-a condus echipa spre a doua victorie consecutivă a sezonului. Deși a ieșit accidentat de pe teren, Iulian Orbeanu a încheiat meciul cu zece puncte şi cinci recuperări în 26 de minute petrecute pe parchet.

„Am trăit meciul la maximum. A fost foarte greu să nu poţi să intri pe teren să-şi ajuţi colegii. Am muncit, am alergat foarte mult şi, în cele din urmă, am reuşit să câştigăm. Am încredere mare în colegii mei, în oricine intră pe teren. Ştiu cât de mult muncim zi de zi şi cât de mult încercăm să câştigăm meciuri, să fim la cel mai înalt nivel. Nu contează cine a fost pe teren, mă bucur foarte mult că am reuşit să câştigăm. Ne-am propus să avem identitate în joc, să facem lucrurile bine, să ne apărăm cum trebuie, să ne ajutăm, să fim un grup unit. Este foarte greu, e un campionat atipic, suntem departe de familii. Practic, a doua noastră familie este aici, Athletic Constanţa. Am fost sigur de victorie. Când am intrat în prelungiri, i-am spus lui Will Brown că vom câştiga”, a precizat Iulian Orbeanu.

Sursa foto: Facebook (BC Athletic)


Citeşte şi:

"Thriller la Focşani!"
BC Athletic Neptun Constanţa, a doua victorie în două zile. Gladiatorii din Tomis s-au impus după prelungiri


Mario Lazăr, de la BC Athletic Neptun Constanţa, în echipa ideală a turneului 9 din Liga Naţională

Mai mulţi juniori de la CSS1 - Athletic Constanţa, selecţionaţi în lotul seniorilor. Un nou debut în Liga Naţională
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CSM Constanța box Cu patru titluri continentale în palmares, „Amalia Niță are Europa la picioare!“

17 Apr 2024 560

CSM Constanța box Amalia Niță, în finala Campionatului European. La un meci de al patrulea titlu continental!

12 Apr 2024 836

CSM Constanța luptă iar pentru titlu! Andrei Talpeș - „Prin forța grupului și prin «Team is everything», am ajuns în marea finală“

12 Apr 2024 778

CSM Constanța baschet Britney Jones, MVP în finala Cupei României, primul meci în fața propriilor fani. „Sunt entuziasmată!“

15 Mar 2024 743

Andrei Talpeș - „Suntem o echipă competitivă“ CSM Constanța a cucerit Cupa României și luptă și pentru titlul de campioană (GALERIE FOTO)

13 Mar 2024 859

Oficial, de la DNA! Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța, rămâne suspect în dosarul instrumentat de procurorii DNA Constanța (DOCUMENT)

08 Mar 2024 1099

CSM Constanța, victorie mare cu ALCL TT Grand-Quevilly Andrei Talpeș - „Constanța a respirat, din nou, tenis de masă la un nivel spectacol!“

01 Feb 2024 832

Handbal. CSM Constanța George Buricea - „Așteptăm două echipe de Liga Campionilor, cu bugete astronomice, să le facem viața amară“

29 Nov 2023 1411

CSM Constanța volei „Ziua perfectă“, cu victorii în Divizia A1. „De la săptămână la săptămână, așteptările sunt tot mai mari“

18 Oct 2023 1012

CSM Constanța Andrei Talpeș - „Sper să reușim să găsim cât de curând o alternativă pentru atletismul constănțean“

26 Sep 2023 1499

CSM Constanța. O nouă mare performanță! Șahistul Henry Edward Tudor, vicecampion european de juniori (GALERIE FOTO)

15 Sep 2023 1724

Tenis. România - Taiwan, la Mamaia Andrei Talpeș - „Îmi doresc un rezultat cât mai bun al băieților și le doresc mult succes!“

14 Sep 2023 1042

Baschet CSM Constanța va înfrunta în grupele EuroCup Women și Galatasaray, finalistă în ediția trecută!

10 Aug 2023 1262

Chițac, Talpeș și Vintilă, suspecți la DNA Constanța „Club Sportiv Municipal Constanța va executa în numele și pe seama Municipiului Constanța” (DOCUMENT)

14 Jul 2023 3280

CSM Constanța Andrei Talpeș - „Au venit doi oameni în care ne punem mare încredere și speranță“

29 Jun 2023 1159