BC Athletic Neptun Constanţa Cristian Mâinea, MVP al FIBA 3x3 U23 Nations League Final 2021. România, vicecampioană


 
  • Echipa tricoloră a disputat finala în compania puternicei formaţii a Poloniei, iar echilibrul s-a menţinut până aproape de final.
  • La scorul de 16-16, Cristian Mâinea a fost nevoit să părăsescă terenul, accidentat, iar polonezii au speculat această situaţie.  
  • Cristian Mâinea a primit trofeul pentru cel mai bun jucător al turneului de la Alex Sanchez, managing director FIBA 3x3.
 
FIBA 3x3 U23 Nations League Final 2021, circuit mondial de baschet 3X3, s-a desfăşurat în România, la Bucureşti, în Sala Unirii din Palatul Parlamentului, în organizarea Federaţiei Române de Baschet şi a Sport Arena Streetball, sub înaltul patronaj al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului.
 
Echipa masculină de tineret a României a devenit vicecampioana competiţiei, disputând finala în compania puternicei formaţii a Poloniei, care s-a impus cu 21-17. MVP-ul întrecerii băieţilor a fost desemnat Cristian Mâinea, de la BC Athletic CSU Neptun Constanţa, care a primit trofeul de la Alex Sanchez, managing director FIBA 3x3. „Cristi Mâinea încheie una dintre cele mai spectaculoase competiții 3x3 organizate de Sport Arena Streetball şi Federaţia Română de Baschet cu titlul de MVP-ul competiției și medalia de argint alături de Dani Mâinea, Cristi Chițu și Alexandru Coconea“, este mesajul BC Athletic Neptun Constanţa.
 
În semifinale, România a învins Lituania cu 21-16. În ultimul act, contra Poloniei, echilibrul s-a menţinut până aproape de final, când, la scorul de 16-16, Cristian Mâinea a fost nevoit să părăsescă terenul, accidentat, iar polonezii au speculat această situaţie, reuşind să se impună. Clasamentul final a fost: 1. Polonia, 2. România, 3. Rusia, 4. Lituania, 5. Israel, 6. Franţa, 7. Egipt, 8. Lituania U-21.  
 
„Echipa României rămâne totuşi cu regretul că a fost atât de aproape de medaliile de campioană, dar are satisfacţia că a realizat o performanţă importanta pentru viitor. De altfel, putem aprecia că viitorul baschetului 3x3 din România sună frumos în contextul în care, în deschiderea evenimentului de la Bucureşti, toţi invitaţii FIBA au fost de părere că drumul spre Jocurile Olimpice 2024 începe de la acest turneu!“, se arată pe site-ul oficial al Federaţiei Române de Baschet. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: frbaschet.ro


Citeşte şi:
 
Athletic CSU Neptun Constanța, campioana Sport Arena Streetball. Andrei Oprean, din nou la Gladiatorii din Tomis (galerie foto)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Baschet 3X3 Echipele CSU Neptun Athletic și Phoenix CSU Simona Halep, campioane la Naționalele de la Constanța (GALERIE FOTO)

09 May 2022 2043

Gladiatorii din Tomis „Un sezon în care am produs surprize plăcute în Liga Națională, iar lumea a revenit la sală, fără restricții“ (GALERIE FOTO)

02 May 2022 1994

Liga Națională de baschet 3X3 Athletic Neptun Constanța, campioană la masculin și vicecampioană la feminin (galerie foto)

10 Aug 2021 2242

Athletic CSU Neptun Constanța a câștigat al doilea turneu din Liga Națională de Baschet 3x3 (galerie foto)

04 Aug 2021 2032

Trei baschetbalişti de la Athletic Neptun Constanţa, convocaţi la Naţionala României

31 May 2021 3531

"Thriller la Focşani!" BC Athletic Neptun Constanţa, a doua victorie în două zile. Gladiatorii din Tomis s-au impus după prelungiri

28 Mar 2021 2836

BC Athletic Constanța Alexandru Olteanu - „De-abia așteptam să jucăm din nou. Pauza a fost mult prea lungă”

19 Nov 2020 2799

Cupa României BC Athletic Neptun Constanța, victorie cu CSM VSKC Miercurea Ciuc

13 Nov 2020 2623

BC Athletic Constanța a mai achiziționat un jucător. Vine la Gladiatorii din Tomis de la CSO Voluntari

18 Jul 2020 3116

Cristian Mâinea, contract prelungit cu BC Athletic. Iulian Orbeanu, achiziție nouă a echipei constănțene

14 Jul 2020 3250