BC Athletic Neptun Constanța La debutul în Liga Națională, Tyler Gaskins a fost cel mai eficient de pe teren în meciul cu Dinamo (GALERIE FOTO)


 
  • În primul meci din noul an, BC Athletic Neptun a învins Dinamo București, după ce echipa din capitală a condus la pauză.
  • Tyler Gaskins a reușit 16 puncte, trei recuperări, patru pase decisive și două intercepții.
  • Și o altă achiziție a BC Athletic Neptun, Kaelon Harris, a debutat în campionat în partida cu Dinamo 
 
Nou transferat de BC Athletic Neptun Constanța, Tyler Gaskins a luat contact cu baschetul românesc în dubla cu CSM Galați, din sferturile Cupei României, iar al treilea său meci în echipa Gladiatorilor din Tomis i-a adus debutul în Liga Națională, în meciul de pe teren propriu cu Dinamo București.
 
Partida, prima din noul an, s-a încheiat cu succesul formaţiei de pe litoral, scor 64-55, după ce echipa din capitală a condus la pauză cu 35-32. Cel mai eficient jucător de pe teren a fost Tyler Gaskins! Acesta a reușit 16 puncte, trei recuperări, patru pase decisive și două intercepții. „Tyler Gaskins a debutat în Liga Națională de Baschet și a făcut-o cum nu se poate mai bine. Jucătorul panamez a fost cel mai bun jucător al meciului împotriva celor de la Dinamo București“, este mesajul BC Athletic Neptun. „Mă bucur că am jucat alături de fani. După perioada din trecut fără suporteri, cu săli goale, este bine să simțim acea energie care face parte din joc. Cât timp credem în noi și în munca noastră, totul va fi bine“, a spus și Tyler Gaskins. 
 
Unde s-a tranșat partida
 
„Sunt fericit că am reușit să câștigăm. Am avut o perioadă destul de grea și sunt fericit că băieții au reușit să dea și să aducă energia de care am avut nevoie să învingem. A fost un meci extrem de greu. Când schimbi jucători și aduci unii noi, provocarea e ca ei să se integreze. Dar încep să arate de ce i-am adus aici, ceea ce mă bucură. Am avut unele momente proaste, iar publicul a simțit și ne-a împins iar de la spate. Am reușit să facem câteva apărări bune, urmate de contraatacuri spectaculoase și cred că acolo s-a tranșat meciul", a menționat și antrenorul principal al Gladiatorilor din Tomis, Alexandru Olteanu.
 
Fanii constănțeni merită un meci contra Clujului
 
În clasament, BC Athletic Neptun se află pe locul șapte, cu 18 puncte, după șase victorii și șase înfrângeri, iar în etapa următoare, a 14-a, va juca în deplasare cu CSM Tg. Jiu (locul 13, cu 17 puncte, după patru victorii și nouă eșecuri). Partida a fost programată sâmbătă, 8 ianuarie, de la ora 18.30. După acest meci, pentru Gladiatorii din Tomis urmează partida de la Constanța, de vinery, 14 ianuarie, cu liderul clasamentului, ACS U Banca Transilvania Cluj-Napoca, care a acumulat până acum 24 de puncte, câștigând toate cele 12 meciuri jucate. „Meci extrem de dificil la Tg. Jiu, unde vom întâlni o echipă redutabilă acasă. Dar mergem să facem un meci bun și să sperăm că vom câștiga. Ne întoarcem apoi să jucăm cu Clujul. Publicul constănțean cred că merită un meci acasă cu această formație“, a punctat Alexandru Olteanu. 
 
Fără greșeală la aruncările de la distanță
 

Și o altă achiziție a BC Athletic Neptun, Kaelon Harris, a debutat în campionat în partida cu Dinamo. „Jocul de echipă a fost unul bun, toți am venit cu o energie mult mai mare. Ne străduim să dăm tot ce putem pentru a prinde turneul play-off. Vom fi pregătiți pentru meciurile care urmează, am muncit din plin în această perioadă să ne îmbunătățim jocul, va trebui să o confirmăm și pe teren“, a declarat baschetbalistul american, care a fost fără greșeală la aruncările de la distanță.
 
„Am simțit energia publicului“

 
Vlad Corpodean, căpitanul trupei de pe litoral, și-a condus echipa spre prima victorie din 2022. Recuperările sale și aportul defensiv au contribuit la succesul constănțean din meciul cu CS Dinamo. „Un meci defensiv foarte bun, în care toți am făcut o apărare foarte bună. Să primești 55 de puncte înseamnă că toți am făcut o treabă bună, cred că extra energia noastră, poate și banca mai lungă, au făcut diferența în final, când am fost mai proaspeți. Pe de altă parte, a fost un meci urât pentru public, atunci când se înscriu puține puncte, dar cred că ambele apărări au fost foarte bune. E o gură mare de oxigen pentru noi, mai ales după ultimul meci. Cu cei noi mi se pare că avem o nouă identitate defensivă. Sper să o ținem tot așa. Sigur, e doar un pas, așa că trebuie să rămânem concentrați. Urmează un meci cel puțin la fel de important. Nu trebuie să ne relaxăpm. Am simțit energia publicului, mai ales după niște faze frumoase de-ale noastre. Sper că fanilor le-a plăcut dăruirea noastră“, a precizat Vlad Corpodean.
 
PRECIZĂRI
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (BC Athletic Neptun)
 
Citește și:
 
Baschetbaliştii de la Athletic Neptun Constanţa, victorie în primul meci din noul an (GALERIE FOTO)
 
Noi jucători străini la BC Athletic Neptun Constanța. Accidentat grav, un alt baschetbalist ratează restul sezonului (GALERIE FOTO)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Într-un „meci teribil de greu“ cu CSM 2007 Focșani, BC Athletic Neptun Constanța speră să-și ia revanșa (GALERIE FOTO)

02 Mar 2022 1887

BC Athletic Neptun Constanţa, victorie în deplasare cu CSM Galaţi

22 Jan 2022 2376

BC Athletic Neptun Constanţa a câştigat primul sfert, dar la final a cedat în disputa cu CSM Tg. Jiu (GALERIE FOTO)

08 Jan 2022 2183

Baschetbaliştii de la Athletic Neptun Constanţa, victorie în primul meci din noul an (GALERIE FOTO)

04 Jan 2022 1977

BC Athletic Neptun Constanţa s-a oprit în sferturile Cupei României

30 Dec 2021 2460