BC Athletic Neptun. Tânărul Naser Omer, debut în Liga Națională „Am lăsat emoțiile deoparte și am arătat că pot să lupt“ (galerie foto)

 
 
  • BC Athletic Neptun Constanța a învins cu 84-65 în deplasare BC CSU Sibiu.  
  • Disputa a reprezentat și debutul în prima divizie a tânărului baschetbalist constănțean Naser Omer, care a avut o evoluție curajoasă.
  • Zan Kosic a fost cel mai bun marcator al BC Athletic în acest meci, încheiand partida cu 20 de puncte (4x3p), opt recuperări și cinci pase decisive în 35 de minute petrecute pe parchet.  
 
Echipa masculină de baschet Athletic Neptun Constanţa a avut un debut de sezon 2021/2022 în Liga Națională de mare succes, câştigând, clar, pe terenul uneia dintre echipele puternice ale campionatului, BC CSU Sibiu.
 
Oaspeţii s-au impus cu 84-65, după ce au condus şi la pauză, scor 47-33. Pe sferturi, scorul în meciul Sibiu - Constanţa a fost 20-15, 13-32, 15-22, 17-15. Pentru BC Athletic Neptun au marcat Zan Kozic - 20p, Jakob Lowrance - 14p, Vlad Corpodean - 11p, Devante Wallace - 10p, Mario Lazăr - 9p, Daniel Mâinea - 9p, Ştefan Gribinic - 7p şi Cristian Mâinea - 4p. Disputa a reprezentat și debutul în prima divizie a tânărului baschetbalist constănțean Naser Omer, care a avut o evoluție curajoasă. „Naser Omer debutează în Liga Națională de Baschet a României. Antrenorul Alexandru Olteanu a contat pe durata întregii partide pe jucători U23, astfel că Naser Omer și-a ajutat echipa pentru a obține prima victorie din acest sezon chiar în primul meci, Naser Omer bifând 13 minute pe parchet“, se arată pe pagina de Facebook a BC Athletic Neptun.
 
„Muncește zi de zi să devină mai bun“
 
„Am lăsat emoțiile deoparte și am arătat că pot să lupt. Ca echipă, am ținut meciul până la final într-o luptă destul de grea cu Sibiul, o echipă foarte bună. Am dovedit că merităm această victorie“, a precizat Naser Omer. „Naser a debutat, aceasta și în condițiile în care ne confruntăm cu două accidentări. A răspuns foarte bine și îl felicit. A jucat fără trac, iar în anumite momente ale jocului s-a apărat foarte bine. Viitorul sună bine și pentru el“, a spus și antrenorul principal al echipei de pe litoral, Alexandru Olteanu. „Mă bucur foarte mult pentru Naser, muncește zi de zi să devină mai bun. Am fost în permanență cu un jucător U23 pe teren“, a arătat și team managerul echipei, Andrei Talpeș.
 
Au crezut în șansa lor
 
Alexandru Olteanu a subliniat și modul în care s-au mobilizat elevii săi în meciul de la Sibiu. „Nu mai știu când a câștigat ultima dată Constanța la Sibiu. Știam că au ceva indisponibilități și am crezut în șansa noastră. Băieții au arătat caracter, au adus energie pozitivă pe teren. Cred că am practicat un joc de echipă destul de bun“, a menționat tehnicianul. Un meci foarte bun a reușit și coordonatorul sloven Zan Kosic, care a fost cel mai bun marcator al BC Athletic în acest meci, încheiand partida cu 20 de puncte (4x3p), opt recuperări și cinci pase decisive în 35 de minute petrecute pe parchet. „Avem multe de demonstrat în acest sezon! Echipa este foarte legată, chimia este foarte bună cu tinerii din echipă, ne motivăm unii pe ceilalți și muncim zi de zi să fim mai buni. Pentru noi fiecare meci va fi greu, de-abia așteptăm să jucăm în fața propriilor suporteri, am mai jucat meciul din Cupa României cu suporteri și a fost extraordinar!“, a punctat Zan Kosic.
 
„Toți au jucat formidabil“
   

„A fost un meci intens, mă bucur că am câștigat. Băieții au făcut o treabă formidabilă, au luptat pentru fiecare posesie și, cel mai important, iată că, după ani de dat șansă românilor, toate lucrurile se întorc, iar acest proiect, «Made in Constanța», a ajuns la maturitate și putem spune că jucătorii români pot juca baschet. Toți băieții au jucat formidabil la Sibiu, n-aș putea să evidențiez pe cineva anume. A fost o muncă de echipă, așa cum ne place nouă: Team is everything“, a mai precizat Andrei Talpeș. În etapa viitoare, BC Athletic Neptun va întâlni pe teren propriu CS Municipal Galați. Partida e programată miercuri, 6 octombrie, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor din Constanța. „Vom avea meci foarte greu cu CSM Galați, o echipă în formă, care tocmai ce a eliminat Pitești din Cupa României. Dar suntem optimiști, le luăm rând pe rând și muncim ca să ajungem acolo unde ne-am propus“, a punctat Andrei Talpeș.      
 
Au transferat un jucător din Noua Zeelandă

 
BC Athletic Neptun a anunțat un nou transfer, cel al jucătorului Max Darling, din Noua Zeelandă. „Max Darling a mai jucat în campionatul Croației pentru Osijek, pentru Rams în NBL New Zealand și Illawarra Hawks (AUS). Fost component al naționalelor de juniori ale Noii Zeelande, Max Darling vine pentru prima dată în România pentru a juca în liga de baschet. Născut în anul 2000 și cu o înălțime de 1.98 m, Darling se alătură echipei noastre începând cu acest sezon. Welcome, Max!“, este mesajul clubului.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (BC Athletic Neptun)
 
Citește și:
 
BC Athletic Neptun Constanţa, victorie mare pe terenul BC CSU Sibiu (galerie foto) 
 
Vitalie Bălan și Naser Omer, două noi transferuri la BC Athletic Neptun Constanța. Vineri, primul meci din noul sezon

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alexey și Yarik, „doi pitici uriași de 8 și 9 ani“ Copii din Ucraina, oaspeți ai BC Athletic Neptun Constanța. „Au trăit fiecare secundă din meci“ (GALERIE FOTO)

19 May 2022 1700

Gladiatorii din Tomis „Un sezon în care am produs surprize plăcute în Liga Națională, iar lumea a revenit la sală, fără restricții“ (GALERIE FOTO)

02 May 2022 2029

Baschet Campionatele Naționale indoor 3X3, seniori și Under-23, ediția 2022, se vor disputa la Constanța

29 Apr 2022 2018

BC Athletic Neptun Constanța a cedat în duelul cu CSM CSU Oradea

22 Apr 2022 2046

BC Athletic Neptun Constanța Andrei Talpeș - „Faptul că tribunele sunt pline din nou, o mare victorie“

21 Apr 2022 1745

BC Athletic Neptun Constanța Premieră fericită pentru Jakob Lowrance în ultimul meci. A primit cel mai dorit cadou! (GALERIE FOTO)

08 Apr 2022 1816

BC Athletic Neptun Constanța, victorie mare cu CSO Voluntari, care a condus la pauză (GALERIE FOTO)

02 Apr 2022 1988

Liga Națională BC Athletic Neptun Constanța primește vizita echipei de pe locul doi

31 Mar 2022 1930

BC Athletic Neptun Constanța, învinsă de SCM U Craiova (GALERIE FOTO)

23 Mar 2022 1677

La partida BC Athletic Neptun Constanța - SCM U Craiova, se strâng din nou produse pentru persoanele aflate în nevoie

23 Mar 2022 1845

BC Athletic Neptun Constanța, înfrângere în meciul cu Steaua București (GALERIE FOTO)

18 Mar 2022 1968

Interviu online cu Ștefan Gribinic „După ce am crescut puțin, am realizat frumusețea adevărată a baschetului“

17 Mar 2022 6778

BC Athletic Neptun a pierdut după prelungiri partida de la Constanța cu SCM Ohma Timișoara (GALERIE FOTO)

12 Mar 2022 2096

Editorial Solidaritatea nu are frontiere. Sportul constănțean, mângâiere pentru suflete hăituite de războiul din Ucraina

12 Mar 2022 3952

BC Athletic Neptun Constanța a câștigat partida cu CSM Petrolul Ploiești (GALERIE FOTO)

05 Mar 2022 2075