Bezna pe stadion si in regulament

1219607209.jpg

Ion Marin: "Imi pare rau ca s-a terminat astfel, Farul nu este o echipa care sa isi propuna sa castige meciuri fara sa joace"

Partida Politehnica Iasi - Farul Constanta, din cadrul etapei a V-a a Ligii I, nu s-a mai disputat, dupa ce instalatia de nocturna a stadionului Emil Alexandrescu nu s-a aprins timp de 30 de minute. Farul ar putea castiga meciul de la Iasi prin forfait, dupa ce nocturna formatiei iesene nu s-a aprins la ora inceperii meciului. Arbitrul Istvan Kovacs a fluierat finalul intalnirii o jumatate de ora mai tarziu, considerand ca terenul nu a fost regulamentar pentru disputarea jocului. Becurile instalatiei de nocturna s-au reaprins la numai patru minute dupa ce arbitrul fluierase finalul jocului. Presedintele Politehnicii Iasi, Sorin Boca, sustine ca arbitrul a gresit atunci cand a fluierat finalul jocului si afirma ca va face memoriu. "In zilele viitoare vom face un demers la Liga si vom contesta decizia arbitrilor. Regulamentul ne da noua dreptate si spune ca arbitrii trebuiau sa astepte 60 de minute de la inceperea partidei. Sunt convins ca pana la urma meciul va fi reprogramat", a spus Boca. In schimb, vicepresedintele LPF, Alexandru Boc, sustine ca observatorul partidei a procedat corect. "Cele 60 de minute se aplicau daca nocturna cadea dupa inceperea meciului, asa cum s-a intamplat la meciul cu Steaua. Ceea ce s-a intamplat la Iasi se incadreaza perfect la prevederile articolului 44, care se refera la terenul neregulamentar de joc", a declarat Boc. Regulamentul disciplinar al Federatiei Romane de Fotbal arata la articolul 83 faptul ca "neinceperea sau oprirea jocului datorata nefunctionarii sau functionarii necorespunzatoare a instalatiei de nocturna se sanctioneaza cu pierderea jocului prin forfait, daca nu s-a remediat defectiunea in maxim 60 minute". In schimb, arbitrii au judecat acest caz dupa articolul 44 din Regulamentul de organizare a activitatii fotbalistice, referitor la terenul de joc neregulamentar. In cazul in care demersul iesenilor nu va avea succes, partida va fi omologata la masa verde, cu scorul de 3-0, in favoarea oaspetilor.

"Lucratura politica"

Tehnicianul "rechinilor", Ion Marin, a precizat ca nu este de acord sa castige un meci in astfel de conditii. "Imi pare rau ca s-a terminat astfel, Farul nu este o echipa care sa isi propuna sa castige meciuri fara sa joace. Din ce am inteles eu, regulamentul este foarte clar: Arbitrii, dupa 30 de minute de asteptare, le comunica celor doi capitani de echipa ca partida s-a incheiat, iar echipa organizatoare urmeaza sa piarda cu 3-0", a declarat Ion Marin. De cealalta parte, antrenorul gazdelor, Ionut Popa, sustine ca instalatia de nocturna nu a mai functionat deoarece cineva a sabotat-o. "Sunt foarte suparat pentru ca nu mi s-a mai intamplat niciodata asa ceva. Sunt sigur ca e lucratura politica. Inainte de alegerile locale, cineva din alt partid a incercat sa imi ofere o suma de bani pentru a ma intoarce impotriva primarului Nechita", a spus Popa.

Scris de: {autor}Paul SERBAN{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 518

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1841

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1192

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1574

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 1387

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 682

Iată cine vrea să conducă judecătoriile din Mangalia și Medgidia! (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 948

Mesajul lui Emil Constantinescu despre trecerea în neființă a lui Max Bădin „Regret profund că nu mai este printre noi și că nu am avut ocazia să-mi iau rămas bun”

02 Mar 2024 752

Conferința județeană a PUSL Constanța. Chiforeanu -președinte, Eserghep-primvicepreședinte (FOTO+VIDEO)

01 Mar 2024 1129

ZIUA LIVE Interviu cu Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

27 Feb 2024 729

ZIUA LIVE Gabriel-Octavian Nicolae, președinte al Asociației Societatea Culturală „Magrin 1878”, despre proiecte și noutăți pentru pasionații de fotografie

26 Feb 2024 1005

Preşedintele CNAS, Valeria Herdea „În România sunt peste 200.000 de pacienţi oncologici”

19 Feb 2024 883

Remus Zăgan, ales președinte al Senatului Universității Maritime din Constanța. Averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Feb 2024 1278

Alegeri interne la UAR, Sucursala Constanța. Liviu Merdinian, președinte pentru următorii patru ani

19 Feb 2024 764

Are termen să predea absolut toate actele partidului în original Șoșoacă a divorțat politic de soțul său!

18 Feb 2024 1257