Bianca Boboşa, premiată în cadrul programului „Elev de nota 10“ CSC Mihail Kogălniceanu, cel mai bun din ţară la Taekwondo (galerie foto+video)

Clubul Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu şi-a confirmat supremaţia internă şi la Campionatul Naţional de Taekwondo WTF, întrecere rezervată copiilor, juniorilor mici şi cadeţilor, care s-a desfăşurat la Miercurea Ciuc. 
 
Clubul din localitatea constănţeană a cucerit 16 medalii (dintre care opt de aur) şi a ocupat locul întâi la copii, juniori mici şi în clasamentul general. CSC Mihail Kogălniceanu a fost astfel cel mai bun club dintre cele 33 de participante. De asemenea, sportiva Maria Rusu a fost desemnată cea mai valoroasă luptătoare la categoria copii, iar pe lângă medalia de argint la cadeţi, Bianca Boboşa a fost premiată de Federaţie şi în cadrul programului „Elev de nota 10“.
 
Întrecerea de la Miercurea Ciuc a încoronat din nou clubul sportiv din Mihail Kogălniceanu ca rege al României la Taekwondo WTF. Reprezentanta Constanţei a participat cu 25 de sportivi, fiind obţinute 16 medalii (opt de aur, şase de argint şi două de bronz). La copii, au urcat pe podium Vasilică Decuseară, Denisa Ghiondea, Maria Rusu - locul întâi şi Răzvan Anghelide - locul trei. CSC Mihail Kogălniceanu a avut patru medaliaţi şi la categoria juniori mici. Ştefania Popa şi Daniela Hârcă au devenit campioane, Cristina Leca a cucerit argintul, iar Cornelia Chiorpec - bronzul. La cadeţi, au intrat în primii trei Alexandra Coteţ, Monica Ilaşcu, Cosmin Alexandru (medalii de aur), Sergiu Ghiondea (fratele Denisei), Bianca Boboşa, Cristina Prisecaru, Andreea Mocanu, Cristina Prahoveanu (argint), Eduard Olteanu şi Larisa Diaconescu (bronz).

Laurenţiu Palangă - „Toţi au fost bine pregătiţi“


Graţie acestor rezultate, CSC Mihail Kogălniceanu s-a clasat pe primul loc la copii, la juniori mici, dar şi în ierarhia generală pe cluburi! „A fost un campionat puternic, toţi sportivii venind bine pregătiţi. Au participat în jur de 320 de luptători. Organizarea a fost bună, iar arbitrajul corect. Remarcăm sprijinul solid pe care îl primim de la Primăria Mihail Kogălniceanu (primar, Ancuţa Belu) şi de la Consiliul Local. Fără implicarea lor, care vizează numai performanţa, nu am fi ajuns la aceste rezultate. De asemenea, ne bucurăm şi de ajutorul primarului de la Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan“, a arătat antrenorul secţiei de Taekwondo WTF de la CSC Mihail Kogălniceanu, Laurenţiu Palangă, cel care îi pregăteşte pe sportivi alături de instructorii Marian Olteanu şi Anda Palangă. „Suntem foarte mulţumiţi de evoluţia copiilor“, a spus şi Marian Olteanu.

Minte sănătoasă în corp sănătos 


Pe lângă locurile din concurs şi din clasamentele pe echipe, CSC Mihail Kogălniceanu a obţinut la Miercurea Ciuc şi două premii individuale. Maria Rusu a primit distincţia acordată celui mai bun luptător la categoria copii, iar Bianca Boboşa a fost a doua între cei zece sportivi premiaţi în cadrul programului „Elev de nota 10“ demarat de Federaţia Română de Taekwondo WTF, în care sunt recompensaţi practicanţii de Taekwondo din întreaga ţară, elevi în clasele V-VIII, cu cele mai bune rezultate la învăţătură. Bianca Boboşa, care ilustrează perfect dictonul latin „Minte sănătoasă în corp sănătos“, învaţă la Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu“, în clasa a cincea, şi este o obişnuită a olimpiadelor

.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.