Bogdan Negraia, de la CSS1 Constanţa, pe locul trei la Cupa Farul la scrimă

Scrimerul constănţean Bogdan Negraia, de la CSS1 (antrenori, Ion Niţulescu şi Monica Marinescu), a realizat, ieri, o frumoasă performanţă, clasându-se pe locul trei la ediţia a 18-a a Cupei Farul - Memorialul Paul Călin, care s-a disputat la Constanţa, în proba individuală masculină de spadă. În penultimul act, Negraia a pierdut cu 12-15 în meciul cu Tatian Bolboceanu (CSM Craiova), după ce, în sferturi, trecuse de Adrian Dabija (CS UNEFS Bucureşti), cu 15-8. „În semifinale, am cedat în faţa unui adversar puternic, de la Craiova, un centru important din scrima românească. Oricum, sunt mulţumit de ce am realizat. Este un rezultat chiar nesperat“, a declarat Bogdan Negraia. Învingător la Cupa Farul a fost Alin Mitrică (CSU Craiova), care a câştigat cu 15-12 partida din finală cu Bolboceanu.

La întrecere au participat 58 de scrimeri, de la 14 cluburi, dintre care şi trei din Bulgaria (Varna, Odessos şi Volos). Următorul constănţean clasat după Negraia a fost Dan Măcelaru, de la CS Farul (antrenori, Horia Gheorghe şi Mihaela Ion), care a ocupat locul 12. În continuare, sportivii locali s-au situat pe poziţiile: 25 - George Drobot (CSS1), 31 - Constantin Drăgoi (CSS1), 35 - Ionuţ Cristian (Farul), 38 - Florian Florea (CSS1), 39 - Cătălin Monea (Farul), 41 - Laurenţiu Gherman (Farul), 44 - Nicolae Drăgoi (Farul), 46 - Cristian Alin (Farul), 48 - Alexandru Stan (Farul), 53 - Robert Marghidan (Farul), 55 - Ionuţ Bolboaşe (Farul), 56 - Nistor Gleb, Alexandru Chilat (ambii, de la Farul), 58 - Gabriel Badea (Farul).

Pe parcursul săptămânii trecute, la Constanţa s-a disputat şi Cupa României, sâmbătă fiind ultima zi de concurs, în care s-au întrecut băieţii în proba de spadă pe echipe. Pe locul întâi s-a clasat CSM Satu Mare, urmată pe podium de CSU Tg. Mureş şi de CSU Craiova 2. Între cele 11 formaţii participante s-au aflat şi trei de la Constanţa. Formaţia CSS1 (C. Drăgoi, Drobot, Florea, Negraia) a fost a şaptea, iar Farul 1 (Cr. Alin, Măcelaru, Monea, Nistor) şi Farul 2 (Bolboaşe, N. Drăgoi, Marghidan, Al. Stan) s-au clasat pe 10, respectiv 11.

Sursa foto: frscrima.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bogdan Negraia, semifinalist la Cupa Farul la scrimă

05 Oct 2014 2131

Scrimerul Bogdan Negraia, de la CSS1, cel mai bine clasat constănţean la Cupa României

04 Oct 2014 1599