Bogdan Ofiţeru şi Mihai Nenciu, evoluţii supraomeneşti la „100 miles of Istria“ „Simt furnicături şi în pleoape“ (galerie foto)

Constănţenii Bogdan Ofiţeru şi Mihai Nenciu au încheiat cu bine prestigiosul ultramaraton montan „100 miles of Istria“, care s-a desfăşurat în Croaţia şi la care au alergat neîncetat zeci de ore (încadrându-se într-un termen-limită) pe distanţa de peste 170 de kilometri, cu o diferenţă de nivel de 7.400 de metri!
 
Întrecerea din Munţii Croaţiei face parte din calendarul competiţional Ultra World Trail Tour, ce înglobează cele mai grele 22 de curse de alergare montană din lume. Bogdan Ofiţeru (30 de ani) şi Mihai Nenciu (37 de ani) au fost primii participanţi din Constanţa la „100 miles of Istria“ şi s-au încadrat cu brio în termenul-limită de 48 de ore pentru finiş, Bogdan realizând timpul de 27 de ore, 45 de minute şi 19 secunde, iar Mihai - 39 de ore, 25 de minute şi 52 de secunde.

 „Cel mai greu lucru făcut vreodată“ 

„Ne-am îndeplinit obiectivul principal, acela de a termina cursa înainte de termenul-limită de 48 de ore. Cred că a fost cel mai greu lucru pe care l-am făcut vreodată. Şi fără falsă modestie, cred că vor trece cel puţin 100 de ani până vor mai termina alţi constănţeni un ultramaraton montan de peste 100 de mile. A fost extrem, extrem de greu. Am avut ghinionul să prindem nişte zile toride, cu temperaturi de peste 25 de grade Celsius. Căldura plus oboseala ne-au cam dat de furcă, cel puţin după kilometrul 90, până spre finalul cursei. Traseul a fost extrem de tehnic“, a declarat Mihai Nenciu.

„Nici nu ştiu din ce motiv să plâng“ 

Pe lângă obiectivul de bază, cei doi constănţeni aveau un alt plan îndrăzneţ, sperând să coboare chiar sub 30 de ore! Bogdan a reuşit. „Am încheiat cursa sub 28 de ore, deşi am pornit pregătit că nu voi putea să alerg sub pragul psihologic al celor 30 de ore. Senzaţia este unică şi foarte greu de explicat. Nici nu ştiu din ce motiv să plâng: ori că sunt foarte obosit şi sigur incoerent, ori din pricina emoţiilor sau poate din cauza durerilor ce îmi străbat tot corpul. Simt furnicături şi în pleoape!“, a precizat Bogdan Ofiţeru. „În cadrul acestui tip de competiţie sunt multe aspecte care nu pot fi controlate. Oricum, este un rezultat excepţional. 173 de kilometri de alergare montană, cu o diferenţă de nivel absolut brutală. Rata de abandon a fost una enormă, aproape 50%“, a spus şi Mihai Nenciu. 

Încearcă să traverseze Carpaţii în alergare 

Ca planuri, cei doi temerari speră ca, în 2018, să participe la Tour de Geants (330 de kilometri de alergare montană) şi tot la anul sau poate la sfârşitul acestei veri ar vrea să încerce traversarea Carpaţilor în alergare (1.200 de kilometri). „La «100 miles of Istria», am avut ca obiectiv să terminăm cursa înainte de termenul-limită şi să reuşim astfel să luam cele patru puncte care sunt acordate celor ce termină întrecerea. Avem nevoie de nouă puncte pentru a participa la Ultra Trail de Mont Blanc de anul viitor. În funcţie de dificultatea cursei, se oferă până la patru puncte. Cele nouă puncte se pot însuma din maximum trei curse. Noi avem deja baremul făcut“, a mai spus Mihai Nenciu.

„Noi priveam la «Românii au talent», ei aveau şase-şapte ore de alergat“

Evoluţiile supraomeneşti ale celor doi alergători de la „100 miles of Istria“ au fost apreciate în mod deosebit şi de prietenul lor Nicu Rotaru, un alt mare fan al mişcării şi al exerciţiului fizic. „Ieri, la ora 16, prietenii mei Mihai Nenciu şi Bogdan Ofiţeru au luat startul la cursa de 171 de kilometri alergare în teren variat din Croaţia. Ca să înţelegem... când noi luam cina, ei aveau trei-patru ore de la start, noi priveam la «Românii au talent», ei aveau şase-şapte ore de alergat. Ne-am trezit, bem cafeaua, ei aleargă. Noi azi grătare, mall, cafele ş.a.m.d., ei sunt tot în cursă. Diseară, ne punem în pat, spălat pe dinţi, Mihai & Bogdan încă aleargă. Băgăm un somn liniştit, alţii la club, până dimineaţa, ai noştri tot pe alergare. Mâine pe la prânz, după cum i-or ţine genunchii, ar cam trebui să termine. De ce fac treaba asta? Pentru că pot. Mihai a terminat cursa după Bogdan, azi-dimineaţă, pe la 6, după 38 de ore de la start“, a postat pe Facebook Nicu Rotaru.
 
Sursa foto: Facebook

Citeşte şi:

Bogdan Ofiţeru şi Mihai Nenciu, aventuri în Munţii Croaţiei: Doi temerari din Constanţa îşi forţează limitele la „100 miles of Istria” (galerie foto)

 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Expediţie în Africa! Temerarii constănţeni Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru au pus tricolorul şi pe acoperişul munţilor Atlas (galerie foto)

06 Mar 2020 4383

„Şi iarna se merge la plajă!“ Atletul constănţean Bogdan Ofiţeru a început anul 2020 cu tradiţionala baie în Marea Neagră (video)

04 Jan 2020 4625

De unde vine pasiunea sa pentru alergare Daniel Antonaru, din Constanţa, pe locul doi la ultramaratonul de 24 de ore din Grecia

23 Jan 2019 2204

Temerarul constănţean La început de an, Bogdan Ofiţeru a făcut tradiţionala baie în Marea Neagră. Înot în apă rece ca gheaţa! (video)

04 Jan 2019 3580

Campionatul European de 24 de Ore de Alergare Prin ce a trecut Bogdan Ofiţeru, încercând să doboare recordul mondial (galerie foto)

31 May 2018 3364

Vrea să doboare recordul mondial Atletul Bogdan Ofițeru, din Constanța, a luat startul în Campionatul European de 24 de ore alergare

26 May 2018 2907

Interviu online cu atletul Bogdan Ofiţeru. Despre istovitoarele ultramaratoane „Cursa în sine e o aventură. E ca un drog, un rău necesar“

05 May 2018 4175

De la Legiunea Străină, la expediţia din Himalaya La Campionatul European, Bogdan Ofiţeru va alerga 24 de ore, încercând să doboare recordul mondial (galerie foto)

11 Apr 2018 3387

Ofiţeru, Nenciu şi Rotaru, aventură incredibilă, într-un loc fabulos „Acolo poţi să atingi norii cu mâna. Există mai mult cer decât pământ!“ (galerie foto)

17 Jun 2017 6027

Expediţie constănţeană în Munţii Himalaya La 4.000 de metri, au jucat fotbal şi au făcut skandenberg cu călugării budişti (galerie foto+video)

14 Jun 2017 5425

Temerara expediţie constănţeană din Himalaya a ajuns în tabăra de bază de pe Everest

09 Jun 2017 3905

Temerara expediţie constănţeană Bogdan Ofiţeru, Mihai Nenciu şi Nicu Rotaru încep aventura în Munţii Himalaya (galerie foto)

29 May 2017 6222

La Semimaratonul Bucureşti, şi-a doborât recordul Veteranul Vasile Apetroaie, vicecampion naţional, cu un timp excelent (galerie foto)

17 May 2017 5324

Vasile Apetroaie, campionul din Eforie La 51 de ani, a mai cucerit două titluri naţionale, doborându-şi recordurile (galerie foto)

20 Apr 2017 7278

Superman există! „Recordul lui Bogdan Ofiţeru va sta în picioare cel puţin 100 de ani“ (galerie foto)

13 Apr 2017 10112