UPDATE. „Boogie“ și-a ținut cuvântul Lauren Nicole Brozoski și Evelina Maria Petrof, transferate de Phoenix CSU Simona Halep. Calificare în semifinalele Cupei!

 

 
  • Americanca Lauren Nicole Brozoski a fost cea mai bună marcatoare din Liga Națională în sezonul 2019-2020.
  • În cele 23 de partide în tricoul echipei de pe litoral, Lauren Nicole Brozoski a înregistrat o medie de 21,3 puncte înscrise pe meci, 4,3 pase decisive și un index al eficienței de 18.
  • În vârstă de 19 ani, Evelina Maria Petrof este originară din București și și-a făcut debutul la prima reprezentativă cu ocazia preliminariilor FIBA Women’s EuroBasket 2021.
 
Echipa feminină de baschet Phoenix CSU Simona Halep Constanța continuă să se întărească la nivelul lotului de jucătoare.
 
După revenirea Andreei Beldian, gruparea de pe litoral le-a înregimentat și pe Lauren Nicole Brozoski (cea mai bună marcatoare din Liga Națională în sezonul 2019-2020), și pe Evelina Maria Petrof (una dintre piesele de bază ale echipei naționale a României Under-21, dar care a debutat și la selecționata de senioare). În cazul baschetbalistei din SUA, e vorba tot de o revenire.   
 
„Una dintre cele mai bune jucătoare din istoria baschetului feminin constănțean s-a întors la Phoenix CSU Simona Halep. Americanca Lauren Nicole Brozoski, cea mai bună marcatoare din Liga Națională în sezonul 2019-2020, a acceptat să se alăture lotului pregătit de Miroslav Popov în încercarea noastră de a ne depăși performanțele de până acum. De altfel, la despărțirea din vara lui 2020, «Boogie» a promis că, în cazul în care va reveni în România, va evolua ca jucător doar la formația noastră“, este mesajul Phoenix CSU Simona Halep.
 
În cele 23 de partide în care a evoluat în tricoul echipei de pe litoral, Lauren Nicole Brozoski a înregistrat o medie de 21,3 puncte înscrise pe meci, 4,3 pase decisive și un index al eficienței de 18. Jucătoarea americană are în palmares și un double-double, reușit într-un meci câștigat în fața echipei Rookies Oradea. În același meci, „Boogie“ a stabilit și două recorduri greu de egalat în istoria Phoenix CSU Simona Halep: cele mai multe puncte înscrise de o jucătoare într-o singură partidă (35) și cel mai mare coeficient de eficiență reușit într-o singură partidă (47).
 
În vârstă de 19 ani, Evelina Maria Petrof este originară din București și și-a făcut debutul la prima reprezentativă cu ocazia preliminariilor FIBA Women’s EuroBasket 2021. „După mai bine de zece ani dedicați dezvoltării baschetului feminin constănțean, în 2022 suntem gata să atingem noi praguri ale performanței. Strategia noastră a fost întotdeauna concentrată pe viitor, iar acum a venit momentul să anunțăm un nou transfer de marcă prin aducerea la Constanța a uneia dintre cele mai promițătoare baschetbaliste ale României. Evelina Maria Petrofa ales să se alăture familiei Phoenix CSU Simona Halep pentru a-și clădi o carieră și să contribuie totodată la creșterea baschetului de la malul Mării Negre“, se arată pe pagina de Facebook a Phoenix CSU Simona Halep.

UPDATE:

Phoenix CSU Simona Halep a realizat din nou performanţa de a se califica în turneul Final Four al Cupei României. Jucătoarele de pe litoral au trecut cu o dublă victorie de sferturile de finală, în care au învins CSM Târgovişte, cu 77-56 în deplasare, în tur, şi cu 86-59 (42-35 la pauză) la Constanţa, în retur, miercuri seară. Scorul pe sferturi în partida Constanţa - Târgovişte a fost 26-20, 16-15, 26-12, 18-12.


Pentru formaţia gazdă au marcat Sara Hinriksdottir - 19p, Ciara Rosten - 14p, Andreea Mititelu - 12p, Lauren Brozoski - 9p, Jade Vega - 9p, Andreea Beldian - 8p, Bianca Voica-Nagy - 8p şi Bianca Fota - 7p.  

„După trei ani suntem din nou în semifinalele Cupei României la baschet feminin, cea mai mare performanță din istoria clubului nostru.
Pe lângă calificare, importantă pentru noi este maniera în care am făcut-o, reușind să câștigăm ambele manșe la cel puțin 20 de puncte diferență. De asemenea, un alt plus pentru noi este faptul că absolut toate jucătoarele care au intrat în teren au reușit să își treacă numele pe lista marcatoarelor, o performanță reușită în premieră în acest sezon“, este mesajul clubului constănţean.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Imaginile au fost preluate de pe pagina de Facebook „Academia Phoenix CSU Simona Halep“

 
Citește și:
 
Andreea Beldian, revenire la Phoenix CSU Simona Halep. Echipa din Constanța, la un pas de turneul Final Four al Cupei României

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.