Boxer la CS Farul Constanţa Alexandru Buleu, învins în finala Cupei României. Decizia, contestată însă de „alb-albaştri”

  • Cupa României pentru tineret la box s-a desfăşurat la Brăila.
  • Alexandru Marian Buleu a concurat la categoria 69 kg, iar în finală l-a întâlnit pe băcăuanul Daniel Cosmin Hermeziu.
  • În penultimul act, boxerul de la CS Farul a trecut de adversarul său prin abandon.
 

Boxerul Alexandru Marian Buleu, de la CS Farul Constanţa, a participat la Cupa României pentru tineret, de la Brăila, şi a urcat pe treapta a doua a podiumului la categoria 69 kg. Decizia din finală le-a lăsat însă un gust amar tânărului pugilist şi antrenorilor săi.

Pregătit de Mihai Constantin, Marcelică Tudoriu şi Ionuţ Gheorghe, Alexandru Marian Buleu a concurat la categoria 69 kg, iar în ultimul act l-a întâlnit pe băcăuanul Daniel Cosmin Hermeziu, căruia i-a fost acordată victoria. Verdictul a nemulţumit însă tabăra faristă, care consideră că, de fapt, câştigătorul a fost boxerul constănţean. În această situaţie, Mihai Constantin a menţionat că a depus un memoriu la Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Box, solicitând analizarea partidei şi a rezultatului.


„Păcat, distrugeţi destine!”

„Asemenea greşeli şi nedreptăţi (cu voie sau fără voie) nu pot fi trecute cu vederea. Aşa se produc dramele şi ducerea în mediocritate a sportului de performanţă în general şi a boxului în special. Păcat, distrugeţi destine!”, a menţionat în memoriu antrenorul de la CS Farul. În semifinală, boxerul de la CS Farul a dispus de Adrian Florin Gheorghe, de la Dinamo, prin abandon în repriza a doua.

La competiţiile desfăşurate la Brăila au concurat şi alţi boxeri de la CS Farul, însă ei n-au reuşit să urce pe podium: la Cupa României Under-22 - Andrei Drăgan (categ. 81 kg); la Cupa României pentru tineret - Erson Husein (categ. 52 kg), Claudiu Petre (categ. 69 kg) şi Răzvan Chivu (categ. 81 kg).
 

Selecţionat în lotul naţional

În 2019, Alexandru Marian Buleu a fost selecţionat în lotul naţional de juniori al României, iar ulterior a avut mai multe evoluţii apreciate sub tricolor, precum cele de la turneele şi galele desfăşurate în Ucraina, în Republica Moldova (unde s-a clasat pe locul întâi la categoria sa de greutate, după ce a câştigat trei meciuri, în două dintre ele impunându-se înainte de limită) sau la Ploieşti.
 

La Euro, a picat din primul tur cu rusul

Anul trecut, faristul a participat şi la Campionatul European de juniori de la Sofia (Bulgaria, 23 noiembrie - 3 decembrie), boxând la categoria 63 kg. A avut însă ghinionul de a pica din primul tur cu un pugilist redutabil, rusul Ivan Tikhonov, care s-a impus la puncte, dar Alexandru Buleu nu s-a făcut de râs. „A întâlnit campionul european en-titre la ora partidei, însă a evoluat onorabil”, a precizat Mihai Constantin. Ivan Tikhonov avea să dispute finala la Europene, înregistrând însă o înfrângere în ultimul act, în faţa ucraineanului Oleksii Boklakh.

În secţiunea Galerie Foto a acestui articol găsiţi mai multe imagini cu boxerii de la CS Farul la competiţiile de la Brăila.

Sursa foto: Facebook (Mihai Constantin)Citeşte şi:

Doi boxeri constănţeni, componenţi ai lotului naţional, printre remarcaţii galei de la Ploieşti

Alexandru Buleu, un alt boxer de la CS Farul Constanța convocat la lotul național

Boxer la CS Farul Constanţa
Alexandru Buleu, pe locul întâi la turneul internaţional din Republica Moldova


Boxerul Alexandru Buleu, de la CS Farul Constanţa, selecţionat în lotul naţional de juniori (galerie foto)
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Box Alexandru Marian Buleu, de la CS Farul Constanța, pe locul întâi la „Centura Moldovei“, turneu internațional (GALERIE FOTO)

29 Aug 2022 734

Zi cu tematica Rocky în Mamaia. Alexandru Buleu, de la CS Farul Constanța, și alți sportivi, demonstrații de „scrimă cu pumniiׅ“ (GALERIE FOTO)

17 Jun 2022 645

Box Alexandru Buleu, de la CS Farul Constanța, aur la Cupa României pentru tineret (GALERIE FOTO)

23 May 2022 1680

„Una dintre marile speranțe“ Amalia Niță, din Lumina, și Alexandru Buleu, aur la turneul internațional „Brașov Open“ (GALERIE FOTO)

28 Feb 2022 2673

Boxerul Alexandru Buleu, de la CS Farul Constanța, participă la Campionatul European

15 Oct 2021 2538

Aur și argint pentru CS Farul Constanța la Naționalele de box pentru tineret (galerie foto)

02 Aug 2021 3212

Pugilistul Albert Potoceanu, de la CS Năvodari, medaliat cu argint la Cupa României. Accidentare în ultimul act

09 Feb 2021 3397

Boxerul Alexandru Buleu, de la CS Farul Constanța, va evolua la Campionatul European

23 Nov 2020 2430

Doi boxeri constănţeni, componenţi ai lotului naţional, printre remarcaţii galei de la Ploieşti

28 Feb 2020 3651

Alexandru Buleu, un alt boxer de la CS Farul Constanța convocat la lotul național

03 Nov 2019 2781

Boxer la CS Farul Constanţa Alexandru Buleu, pe locul întâi la turneul internaţional din Republica Moldova

26 Aug 2019 3296

Boxerul Alexandru Buleu, de la CS Farul Constanţa, selecţionat în lotul naţional de juniori (galerie foto)

28 Jun 2019 2931